Referenser & Case

Kundcase

Kundcase Mekonomen

Mekonomen Grossist utbildar för framgångsrik förändring. Organisationsförändringarna inom Mekonomen Grossist innebär att många medarbetare behöver ändra arbetssätt och… Läs mer

Kundcase OKQ8

Handfast utbildning lyfter OKQ8 till nya nivåer. OKQ8 är ett Sveriges största drivmedelsbolag och en ledande leverantör av… Läs mer

Kundcase FS Dynamics

Ledarskapsakademi på engelska stärker utvecklingen hos FS Dynamics. FS Dynamics är ett konsultföretag helt fokuserat på tekniska beräkningar… Läs mer

Referenser

 • Utbildningen Försäljningschefen

  Vi har slagit försäljningsrekord!

  Mikael Merighetti, Bygglet AB

  Läs mer

  Sedan jag gick Försäljningschefen har vi slagit försäljningsrekord både på min förra arbetsplats och på min nuvarande. Att jag använde modeller och tankar från utbildningen bidrog definitivt till de goda resultaten.

  Framfots SPRINT-upplägg med en förberedande fas, genomförande och uppföljning tilltalade mig direkt när jag ville vidareutveckla mina kunskaper och jag är mycket nöjd med utbildningen. Försäljning handlar om att bygga relationer, skapa förtroende och tillfredsställa kundens behov. Den helhetssynen delade jag med Framfots mycket kompetenta och engagerade utbildare. Vi deltagare lärde oss mycket av att få diskutera erfarenheter med varandra, med viktig input från utbildningsledaren.

  När jag kom tillbaka använde jag mina fördjupade kunskaper för att förnya introduktionsutbildningen för nya säljare. Stärkt självförtroende gör det lättare att analysera kundens behov och våga föreslå förbättringar, vilket snabbt gav oss stor utdelning.

  Jag applicerade även direkt ett nytt verktyg för sälj- och aktivitetsbudget, som både medarbetarna och vd:n uppskattade.

  Jag har jobbat med försäljningsledning länge och lärde mig mycket, men jag kan även rekommendera dem som är nya i rollen att med fördel gå den så tidigt som möjligt. Det lönar sig.

 • Utbildningen Ekonomi för ledare

  Jag rekommenderar gärna utbildningen.

  Daniel Larsson, Dynamate Industrial Services AB

  Läs mer

  Utbildningen Ekonomi för ledare har redan gjort mitt arbete smidigare. Jag fick intressanta insikter och verktyg för att lättare och snabbare kunna ta ställning till viktiga beslut. Den största vinsten för företaget är att både mitt eget och andras jobb går snabbare och mer effektivt. Jag är väldigt nöjd.

  Jag hade inga förkunskaper i ekonomi, och i min roll som gruppchef ville jag få större förståelse för bland annat bokslutsarbetet i vårt företag. När jag anmält mig till utbildningen förväntade jag mig ett par jobbiga utbildningsdagar med tunga räkneuppgifter. Men mina förväntningar överträffades på alla sätt. Utbildaren var mycket kompetent och lyckades göra ämnet både intressant och väldigt roligt. Jag trodde inte att det var möjligt att skratta så mycket på en ekonomiutbildning.

   

  Att vi var en liten grupp var positivt. Det var lätt att få kontakt med de andra deltagarna och jag som nybörjare i ämnet hade stort utbyte av de i gruppen som hade djupare kunskap. Jag fick större inblick i ämnet ekonomi, och de som redan hade stor kunskap fick flera ”aha-upplevelser”. Jag rekommenderar gärna utbildningen, som jag tycker passar för personer med alla typer av titlar och roller.

  Alla kollegor som har gått någon av Framfots utbildningar har kommit hem nöjda. Utbildarna är mycket kompetenta med stor kunskap – men framför allt verkar de ha kul på jobbet. Det skiner igenom och smittar av sig på deltagarna. Lokalerna är trevliga och utbildningarna har ett bra upplägg.

 • Utbildning i att leda andra ledare

  Nu är jag en ännu bättre ledare!

  Pia Madsen, Evidensia AB

  Läs mer

  Efter att ha arbetat i ledande positioner i 10 år ville jag fördjupa mig i förändringsledning. Jag tycker att det är jätteviktigt att utbilda sig i ledarskap – och det lönar sig. Efter utbildningen har jag blivit lugnare och tydligare i min roll.

  Redan när jag lyfte luren och ringde Framfot fick jag stöd och god hjälp att hitta rätt. Nu har jag precis avslutat en utbildning där jag fått flera bra verktyg för att bli en ännu bättre ledare. Jag är jättenöjd!

  Jag gillar Framfots utbildningsmetodik. Utbildningen Leda andra ledare är uppbyggd med en bra mix av teori och praktik. Det jag uppskattade allra mest var att utbildaren själv varit verksam i näringslivet och hade god förankring där.

   

  Jag kände att han förstod min vardag och kunde besvara mina frågor och utmaningar – inte med mossiga teorier utan med aktuell forskning kombinerad med verklighet.

  Jag uppskattar också SPRINT. Innan varje utbildningstillfälle har jag loggat in på Kompetensportalen för att besvara frågor som en uppstart på kursen. Efter avslutat delmoment har jag loggat in för att hämta hem material.

  Utbildningen har fått mig att tänka och agera på nya sätt. Jag rekommenderar den gärna till alla med intresse av ledarskap. Funktionschefer så väl som ledningsgrupper. Flera i mitt yrkesnätverk har gått utbildningar hos Framfot och alla har varit lika nöjda.

 • Utbildningen Utbildning för utbildare

  Framfot får tio plus på allt.

  Petra Fors, Bravida

  Läs mer

  Utbildningen var jättebra för mig som ville ta nästa kliv som utbildare, bli mer komfortabel i min roll, få tips om effektiva upplägg samt vässa mina kunskaper och egenskaper. Nu är jag mycket mer strukturerad och tryggare som utbildare, vilket också ökar glädjen i uppgiften. Jag vågar prova nya metoder, ta kommandot och utnyttja hela rummet för mitt syfte.

  Framfots utbildare var väldigt lyhörd för gruppen, anpassade innehållet efter våra önskemål, lät oss praktisera våra nya verktyg och gav feedback direkt. Det finns många kurser i presentationsteknik, men den här gav mycket mer med fokus på hur man lägger upp en hel utbildning på ett effektivt sätt. Dokumentationen var också väldigt bra. Den går jag tillbaka till när jag vill planera in de nya greppen.

  Alla som håller på med utbildningar eller instruerar i olika former borde gå den här utbildningen. Två dagar är inte så långt, men det ger väldigt mycket och är väl investerad tid. Jag hjälper nu även själv medarbetare som håller i egna utbildningar. Företaget kan nog se att vi tagit ett kliv framåt på utbildningssidan.

  Jag blev positivt överraskad över att utbildningen var så konkret och trots att de som gick i min grupp redan var trygga i sina roller, kände alla att de lärde sig jättemycket. Dessutom fungerade det praktiska runt omkring otroligt bra. Framfot får tio plus av tio möjliga på allt.

 • Utbildningen Certifierad ledare

  Jag rekommenderar utbildningen till alla nya chefer.

  Mats Ljung, Silex Microsystems

  Läs mer

  Utbildningen ökade min generella förståelse för rollen som ledare, vilket var precis det jag sökte som ny chef. Jag blev utrustad med en verktygslåda och skapade en trygg bas för mitt fortsatta ledarskap.

  Det coachande ledarskapet var en riktig aha-upplevelse för mig. Förhållningssättet är fantastiskt användbart i min strävan att leda andra till nya insikter och resultat, istället för att själv lägga fram lösningar.

  Utbildningen i kombination med ökad erfarenhet har gjort mig säkrare i min roll, vilket gör det lättare att delegera och fördela ansvar. Jag fick också upp ögonen för vikten av att ta hand om sig själv. Nu mår jag bättre och presterar därmed också bättre.

  Jag upplever att dynamiken och samspelet i min grupp har påverkats positivt och vi kan närma oss konflikter på ett konstruktivt sätt. Med förståelse för olika personlighetstyper och förmåga att anpassa kommunikationen når jag fram bättre.

   

  Att leda andra är en utmaning som är stimulerande och rolig, men också krävande. Så att få träffa andra chefer från helt andra verksamheter och höra att vi brottas med samma frågeställningar var väldigt givande i sig. Våra utbildare, som var kunniga, entusiastiska, drivande och stöttande, skapade en atmosfär med högt i tak för diskussioner med verklighetsförankrade exempel.

  Jag rekommenderar Certifierad ledare till alla som är nya som chefer och eftersom den är så bred är jag helt säker på att erfarna ledare också kan få värdefulla lärdomar.

 • Utbildningen Stresshantering

  Utbildningen satte stopp för negativ stress.

  Petra Laurelli, Skatteverket

  Läs mer

  Efter en lång tid med resursbrist och hög belastning på min arbetsplats, var jag nära att gå in i väggen. Jag behövde verktyg för att hantera min situation, mitt beteende och även utveckla mig själv som individ.

  Min chef rekommenderade Stresshantering hos Framfot och jag är verkligen jättenöjd. Utbildningen blev en stoppkloss för negativ stress och den nedåtgående spiral som jag befann mig i. Att få träffa de andra deltagarna gav mig nya perspektiv och stärkte övertygelsen om vikten av att bryta stressmönster i tid.

  Jag blev överraskad över hur effektivt mindfulness är. Vi lärde oss också mer om att prioritera, nå mål och ta sig ur negativa situationer. Jag använder kunskaperna hela tiden och känner mig lugnare, mer medveten och låter mig inte lika lätt föras med i forsen av stress.

  Jag hade höga förhoppningar på utbildningen, och de uppfylldes. Utbildaren var perfekt för sin roll, professionell med ett stort engagemang för ämnet och oss deltagare. Den största vinsten för mig är att jag har lärt mig hantera och förebygga stress. Vinsten för företaget är att jag är kvar som resurs och dessutom som en positivare och effektivare sådan. Om jag inte hade gjort något åt min situation hade jag troligen flytt arbetsplatsen.

  Alla borde gå den här utbildningen, för jag tror inte att det finns någon som inte känt sig negativt påverkad av stress. Jag kom tillbaka med en bra känsla och förhoppningsvis smittar jag av mig med min entusiasm på kollegorna.

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.