Framfot AB
28 December 2012

Skriet, sorgen, ensamheten!

Av:

Vi vill med denna ”nyårsnovell” önska er en riktigt härlig övergång till 2013, mycket julskinka och framför allt en fåtöljs bärande värme tillsammans med några goda böcker.

Nådens år 2012.

Ensam ylar leverantören mot månen

Skriet, sorgen ensamheten! Det är som att löpa med vargar och yla mot himlen i jakt mot närheten från – en leverantör!

Det framgår tydligt i undersökningar vilken den främsta anledningen är till att kunder lämnar sina leverantörer. I sin strävan att bli sedd, hörd och bekräftad lämnar de flesta kunder sina leverantörer i brist på uppmärksamhet. Som en starkt, lysande stjärna stiger denna saknad ut i sommarnattens oändlighet.

 

Sent sitter säljaren i oljelampans sken i strävan att segra mot budgetens kedjor. Känslan av att uppfattas som nasare hindras med en sista mental kraftansträngning, störd av tanken att ringa nästa kund. Jag vill inte verka för desperat, skvallrar reptilen. Minnen av kundmöten fyllda med glädje, kreativitet och samförstånd trycks ner av reptilens kraftfulla stoft.

 

Där springer kunden i flocken, skriar, övergiven. De två möts ej mer…

Alltså: kontakta kunden, för den vill bli sedd, hörd och bekräftad! Ha regelbundna avstämningar kring tidigare leveranser. Det är mycket dyrare och jobbigare att ta in en ny kund än att upprätthålla relationen med befintliga kunder. Dessutom kommer du märka att du, oftare än du tror, kommer att få veta saker som du kan agera på – som du inte hade fått veta om du inte hade varit proaktiv i kontakten med kunden.

En enkel omvärldsbevakning på dina kunder hjälper dig inte bara att ha koll på saker som kan påverka er relation utan ger dig också bra skäl att kontakta kunden när något hänt. Du vårdar din kund – och upplevs som engagerad, proaktiv och hjälpsam – egenskaper som kunder värderar högt.

 

Hur hanterar du julstiltjen? Om du inte passar på att ha ledigt själv, så försök få möten. Det kanske är svårt att få möten, men de
möten du får så här års är ofta väldigt bra. Kunden, precis som du, har tid att tänka igenom leveransen och eventuella framtida behov.

 

2013; ett år med nya möjligheter, ett år som bör vigas för relationen!

Kommentarer

Lämna en kommentar