DISC workshop

Från grupp till team med DISC

Praktisk träning i kommunikation & samverkan med ert uppdrag i fokus

Vad är det som gör att vissa team kan ta sig till månen medan andra inte ens klarar av att ha månadsmöten tillsammans? Ett framgångsrikt team kännetecknas av att alla har en gemensam målbild, förstår sig själva och gruppens olikheter och använder sina respektive styrkor i samverkan för att teamet ska lyckas. Genom att göra en DISC-analys och aktivt jobba med den under en workshop får deltagarna bättre förståelse både för sina egna och andras beteenden.

DISC workshop

Praktisk träning i kommunikation med ert uppdrag i fokus

Förmågan att kommunicera är det kitt som skapar relationer, binder individer samman till grupper och gör det möjligt att uppnå gemensamma mål.

Den här workshopen skräddarsys för er grupp och verksamhet och deltagarna får ökad förståelse för egna och andras beteenden. Ni lär er att använda kommunikation som verktyg för bättre samarbeten, mer effektiva projekt, trivsel på arbetsplatsen samt att kommunicera med kunder och externa kontakter mer effektivt.

Ökad förståelse med DISC-analys

Innan aktiviteten gör alla deltagare på egen hand en digital beteendeanalys. DISC-analysen förklarar varför du handlar som du gör i olika situationer. Utifrån fyra beteendemönster beskriver analysen dina starka sidor och utmaningar i möte och kommunikation med andra. Som grupp får ni en enkel, rolig och pedagogisk modell som förklarar olika beteenden utifrån fyra olika färger. Efter workshopen kommer ni lämna rummet med ökad förståelse för er själva och varandra, och nya kommunikativa verktyg för bättre samarbete.

”En rolig, kreativ och inspirerande aktivitet som hjälper er att kavla upp ärmarna och komma framåt.”

Beskrivning av upplägget

En DISC-certifierad utbildare leder gruppen genom processen. Aktiviteten bygger på upplevelsebaserat lärande genom samtal, workshop, erfarenhetsutbyte och kortare föreläsningsmoment, med tid för reflektion vid varje moment. Det kan vara i grupp eller enskilt och har som syfte att mejsla fram vad man själv behöver utveckla eller jobba med för att gruppen ska nå ännu större framgång. Det exakta innehållet i workshopen planeras i samråd med er.

Förslag på innehåll

  • DISC – olika sätt att kommunicera
  • Självinsikt kring den egna kommunikationen – vad det innebär konkret för dig
  • Bättre förståelse för varandra och andra – stärkta relationer internt och externt
  • Så anpassar du din kommunikation till andra kommunikationsstilar

 

Tips!

Den här utbildningen skräddarsys för ert företag eller team. Är du intresserad av att göra en DISC-analys, lära dig att förstå dig själv och andra bättre, och träna praktiskt på kommunikation och samverkan i en öppen utbildning?

Lär dig hemligheten bakom ett välfungerande ledarskap

Är du intresserad av en DISC-workshop eller annan utbildning är du varmt välkommen med din förfrågan. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert eller tar fram en lösning skräddarsydd för er.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Beställ vår utbildningskatalog!

Vilket är ditt nästa steg? Vi bjuder på verktygslåda för kompetensinventering i katalogen som ger dig svaret. Den hjälper dig förankra din utveckling hos din chef.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Kontakta mig

Är du intresserad av att veta mer om våra utbildningar, våra konsulttjänster eller om företaget är du varmt välkommen med din förfrågan. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Beställ Utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.

Ett välfungerande ledarskap

Vill du veta hur personal och chefer ser på ledarskapet? Beställ vår rapport ”Ett välfungerande ledarskap”.

Prenumerera på våra tips för framgång

Ligg steget före med praktiska tips du har direkt nytta av i din vardag.

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.

Seminarium: Från duktiga specialister till närvarande ledare

Vi bjuder på konkreta verktyg för ett modigare ledarskap. Frukostseminarium i Stockholm, Malmö och Göteborg.