Kundcase Pulsen

Pulsen får effektivare förändringsprocesser med Framfots expertis.

pulsen_logo

När IT-företaget Pulsen stod inför en utmanande omorganisation, kallade man in Framfot som extern expertresurs. – Vi blev redan från början positivt överraskade, sedan dess har samarbetet bara ökat, säger Anders Heland, ansvarig vd.

Pulsen är ett av Sveriges större IT-företag med 750 anställda och en omsättning på 1,8 miljarder kronor i koncernen. Bolaget grundades redan 1964 och kan därför med rätta kalla sig en av branschens verkliga pionjärer.

När Pulsen stod inför utmaningen att omorganisera sälj- och marknadsorganisationen för att kunna växa ytterligare, såg man det som mycket viktigt att ta hjälp utifrån.

– När man genomför en viss typ av förändring första gången bör man alltid hämta in externa erfarenheter. Det finns också en risk att medarbetarna inte hinner med när man driver förändring och jobbar operativt samtidigt. Bägge dessa delar löser man med rätt konsulter, säger Anders Heland, ansvarig vd.

Erfarna konsulter kortar startsträckan

Framfot blev den utvalda samarbetspartnern som bistod med konsultinsatser för att både leda arbetet med utformningen av den nya organisationen och bistå med aktuella insatser för rollbeskrivningar, organisationsschema, chefsstöd kopplat till försäljningen och utbildningar av säljstyrkan.

– Vi blev redan från början positivt överraskade, sedan dess har samarbetet bara ökat. Framfot har mycket erfarna konsulter, det gör startsträckan mycket kortare för oss, säger Anders Heland.

 

I dag har Framfot stor delaktighet i Pulsens strategiska arbete.

– Här märker jag en stor skillnad jämfört med när vi försökt själva. Dessutom köper vi utbildningar och utvärderingsarbeten, berättar Anders Heland.

Kunniga utbildare ökar kurskvaliteten

Han ser det som en stor fördel för kursernas kvalitet att Framfot har både konsulter och utbildare.

– De som genomför utbildningarna jobbar ju även med det de undervisar i. Dessutom genomförs konsultuppdragen på ett mycket pedagogiskt sätt vilket gör att vi lär samtidigt som vi arbetar, säger Anders Heland.

Pulsens syfte med att använda Framfot är att tillföra erfarenhet och kompetens för att korta ned ledtiderna och garantera kvalitet.

– Hittills känns det som att vi når detta. Vi har alltid blivit nöjda med leveranserna och jag skulle absolut rekommendera andra att anlita Framfot, säger Anders Heland.

Vill du ha offertförslag?

Är du intresserad av utbildning är du varmt välkommen med din förfrågan. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert eller tar fram en lösning skräddarsydd för er.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.