Ledarskapsakademi på engelska stärker utvecklingen hos FS Dynamics

Intresset för personlig utveckling är stort och brett hos FS Dynamics. Med en ledarskapsakademi för samtliga chefer skapar konsultföretaget förutsättningar för alla medarbetare att växa. – Med Framfot som utbildare får vi den höga kompetens och kvalitet vi eftersträvar i våra ledarskapsutbildningar, säger Marcus Christiansson, kontorsansvarig i Stockholm.

Få hjälp att lyckas

Marcus Christiansson, platschef på FS Dynamics.

Marcus Christiansson, platschef på FS Dynamics.

FS Dynamics är ett konsultföretag helt fokuserat på tekniska beräkningar som sedan starten 2004 har vuxit oavbrutet. I dag är bolaget Nordens ledande leverantör av beräkningstjänster inom fluid- och strukturdynamik med egna kontor i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Ett starkt intresse för personlig utveckling kännetecknar medarbetarna och behovet av kompetenta chefer, som kan tillgodose konsulternas behov, är stort i organisationen. FS Dynamics anlitar därför Framfot för en skräddarsydd ledarskapsutbildning för samtliga gruppchefer.

– Vi genomför ledarskapsakademin i tre steg och utbildningen har stora likheter med upplägget i Framfots öppna ledarskapsutbildningar. Samtidigt får vi ett naturligt fokus på FS Dynamics verksamhet eftersom gruppen enbart består av våra chefer, säger Marcus Christiansson, kontorsansvarig i Stockholm.

Skräddarsydd lösning ger verktyg för önskat ledarskap

Eftersom FS Dynamics samarbetat med Framfot tidigare och har mycket goda erfarenheter av både utbildningskvaliteten och utbildarnas kompetens, valde de Framfot igen.

– Det vi framför allt var ute efter var en allmän kompetenshöjning hos de nya cheferna, att de får förståelse för rollen och får verktyg att utöva det ledarskap som vi står för. Vi fastnade för Framfots kursplan i originalpaketet, samtidigt som de är väldigt lyhörda för våra behov och villiga att anpassa sig efter våra önskemål, säger Marcus Christiansson. En anpassning är att ledarskapsakademin helt hålls på engelska, eftersom deltagarna kommer från flera länder. FS Dynamics övervägde även fördelarna med öppna utbildningar, innan valet föll på en skräddarsydd lösning med enbart interna deltagare.

– Upplägget stärker interaktionen mellan våra chefer, vilket gör att de lär känna varandra bättre och då även internationellt. Nu vet vi också att alla får samma utbildning och möjlighet att samtala om samma ämnen, säger Marcus Christiansson.

Unik utvecklingsmöjlighet ökar trivsel och affärsmässiga vinster

Utbildningsinsatsen pågår fortfarande och redan efter första steget uttryckte deltagarna uppskattning över att de fått nya, användbara verktyg.
– Det här är en unik typ av utvecklingsmöjlighet med diskussioner som våra chefer inte brukar stöta på i det vardagliga arbetet. Något som har varit uppskattat är exempelvis den fördjupade förståelsen för olika personlighetstyper, både den egna och andras, säger Marcus Christiansson.

FS Dynamics ser ledarskapsakademin som en långsiktig investering i företaget och det slutliga målet är att medarbetarna ska uppleva att de har chefer som anpassar sitt ledarskap efter just deras behov. Chefer som har verktyg att plocka fram det bästa hos varje individ, ökar förutsättningarna för företaget att tillgodogöra sig medarbetarnas kunskap på bästa sätt.

– Vi är ett konsultföretag, så allt vårt värde ligger i den kompetens som finns hos våra anställda. Om vi har en hög kunskapsnivå även hos cheferna skapar det långsiktigt goda möjligheter. Inte bara affärsmässigt, utan genom att personalen trivs, utvecklas och stannar kvar på företaget.

Väljer Framfot för kompetens och kvalitet

Baserat på egna erfarenheter är Marcus Christiansson övertygad om att ledarskapsutbildningar är gynnsamma för alla företag, framför allt för verksamheter som delar FS Dynamics höga ambitioner gällande utveckling och tillväxt.
– Jag kan definitivt rekommendera Framfot. De har hög kompetens och hög kvalitet på utbildningarna. De kan det här med ledarskapsutveckling och anstränger sig för att förstå just vår verksamhet, säger han, och tillägger:
– I alla kontakter med Framfot har jag upplevt att de är väldigt lyhörda. De har följt upp, gjort förändringar och även varit intresserade av förbättringsförslag som vi kommit med.

Referenser

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: