Gemensam plattform gav Avonova tryggare chefer

Avonova Företagshälsa har haft en mycket snabb tillväxt och såg ett behov av att ena sina chefer kring en gemensam plattform för chefskapet. Med hjälp av Framfots anpassade utbildning drar alla nu åt samma håll. Nätverkandet mellan chefer har ökat och medarbetarnas förtroende för dem har vuxit.

Få hjälp att lyckas

Gemensam plattform gav Avonova tryggare chefer | Framfot

– Vi hade inte haft möjligheten att göra detta utan en utbildningsinsats, säger HR-chef Peter Karlsson.

Avonova Företagshälsa förvärvade på kort tid ett 20-tal verksamheter, i vissa fall med upp till 50 nya medarbetare. Tidigare små, lokala vårdgivare ingår nu i en koncern med närmare 700 anställda.

– Vi insåg att med så många nya verksamheter i koncernen fick vi en bild av våra chefer som spretade åt för många olika håll och innehöll olika kompetenser. Vi såg därför ett stort behov av att bygga en grundplattform för vad våra chefer ska kunna och klara av, berättar HR-chef Peter Karlsson.

Anpassad kurs fick chefer att nå målet

Avonova önskade en utbildning med huvudinriktning på chefsansvar och affärsmannaskap och uppdraget gick till Framfot. Kurskonceptet, innehållet, flexibiliteten och prisbilden stämde väl med Avonovas vision.

– Vi kunde ju bestämma hur utbildningen skulle riktas och när vi träffade Framfot första gången var de helt med på detta. Innehållet blev vinklat på ett väldigt bra sätt, säger Peter Karlsson.

Den anpassade insatsen fick också önskat resultat. Uppföljande intervjuer visar att cheferna fått stort, praktiskt utbyte av utbildningen. Förståelsen för chefsansvaret har blivit tydligare och fler vågar nu kliva fram och agera effektivt genom att fatta beslut direkt.

Stort utbyte med lyhörda utbildningsledare

Att det går att få en så stor skara chefer med så skiftande bakgrund och inriktning att enas kring en gemensam plattform och börja styra mot samma håll, imponerar på Peter Karlsson. Framfots lyhörda ledare får högsta betyg.

– Det blir full pott och Framfot har om möjligt blivit ännu bättre under resans gång, säger han.

Redan när han kontaktade kursdeltagarna efter den första utbildningsdagen blev han mycket positivt överraskad.

– Vi fick höra allt från ”otroligt bra” till ”fantastiskt”. Det kändes nästan lite riggat eftersom alla var så nöjda, säger Peter Karlsson.

Stärkt kollegial kontakt ger tryggt ledarskap

Även den kollegiala kontakten är nu stärkt.

– Nätverkandet mellan cheferna har ökat. Nu kan de fungera som bollplank till varandra och det ger ju en ytterligare ökad trygghet i ledarskapet, säger Peter Karlsson.

Avonova ser resurssatsningen på den långsiktiga utbildningen som en god investering.

– Det är så oerhört många fördelar vi drar av detta och medarbetarna känner ett mycket större förtroende för cheferna, så det är verkligen värt det, säger Peter Karlsson.

Referenser

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: