fbpx

Info gällande covid-19

Du kan känna dig trygg hos oss. Så här anpassar vi vår verksamhet för att minska smittspridning av covid, enligt myndigheternas rekommendationer. På den här sidan hittar du information och svar på de vanligaste frågorna om vad som gäller hos oss.

 

Hur påverkar Folkhälsomyndighetens nya restriktioner (12 januari 2022) mitt utbildningstillfälle hos er?

Så här skriver Folkhälsomyndigheten angående vuxenutbildningar:

”För lärosäten utvecklas rekommendationen om delvis distansundervisning för att glesa ut i undervisningslokalerna, men ska inte gälla som en heltidsåtgärd. Praktiska moment, som exempelvis examinationer, samt övrig vuxenutbildning bör fortsatt genomföras med riskreducerande åtgärder på plats.”

För dig som deltagare innebär det att du fortfarande är välkommen att delta på plats. Alltså, även om din ordinarie arbetsplats har ställt om till hemarbete, så innefattas inte dina utbildningstillfällen hos oss av det. Våra lokaler är anpassade i enlighet med rekommendationerna, se våra åtgärder längre ned.

 

Vad händer om jag blir sjuk eller inte vill gå utbildningen på plats just nu?

Normalt gäller en ombokningsavgift när du väljer att boka om din utbildning minst 28 dagar innan själva tillfället. Men i och med de nya restriktionerna gäller tillfälliga regler för ombokningar fram till och med 1 mars 2022. Se nedan vad som gäller just dig.

Öppna, schemalagda utbildningar:

 • Kostnadsfri ombokning vid sjukdom.
 • Vill du hellre gå utbildningen på distans? Kostnadsfri ombokning vid byte från fysiskt tillfälle till ett datum för distansundervisning.
 • För övriga ombokningar från ett fysiskt datum till ett annat fysiskt datum gäller våra ordinarie bokningsvillkor med ombokningsavgift.

Anpassade utbildningar:

 • Kostnadsfri omställning från fysisk till distansutbildning, gäller endast samma datum. Kontakta din kontaktperson för mer information.
 • Vid byte av datum följer vi ingångna avtal kring bokningsvillkor.

 

Hur fungerar distansundervisningen? Får jag ut lika mycket som på plats?

På distans sker undervisningen i ett verktyg som gör det möjligt att föra dialog, jobba i mindre grupper och få viktig träning gjord. Praktiskt och behovsanpassat – precis som alla våra utbildningar. Men ta inte oss på orden, lyssna i stället till vad tidigare deltagare har sagt. Vi vill inte gärna slå på stora trumman här men Susanna kallade sin distansutbildning för ”en injektion av kompetens” och Tamiru rekommenderar alla att gå coachande ledarskap på distans. Hint: väldigt många är väldigt nöjda.

Läs mer om utbildning på distans här.

 

Behöver jag ett Covidbevis för att gå en utbildning hos er?

De nya rekommendationerna för vaccinpass gäller endast sällskap om 100 personer eller fler. Då våra utbildningar alltid sker i små grupper innefattar kravet om vaccinpass inte oss. Detta kan dock komma att ändras och vi kommer i det läget att följa myndigheternas rekommendationer, vi uppmuntrar såväl personal som deltagare att vaccinera sig.

 

Vad är det som gäller i era lokaler vid fysiska utbildningstillfällen?

För att du ska känna dig trygg i våra lokaler har vi gjort en del förändringar, följande spelregler råder:

 • Inga symtom hos oss. Om vi uppmärksammar att någon har symtom kommer vi be hen att gå hem. Det gäller förstås både dig som deltar i utbildning, och vår personal.
 • Alltid små utbildningsgrupper med max 10 personer.
 • Anpassad möblering i utbildningslokalerna, för att hålla rätt avstånd.
 • Justerade tider för raster och lunch, för att undvika större samlingar.
 • Vi har utökade rutiner för städ och hygien, och har anpassat vårt goda konferensfika så att det hanteras extra säkert.
 • Vi håller avstånd i och utanför utbildningslokalen.
 • För tillfället ersätter vi våra uppskattade frukostseminarier med webbinarier.
 • Vi erbjuder också alla våra utbildningar på distans i ett upplägg som är interaktivt, praktiskt och mycket uppskattat hos de tusentals nöjda deltagare som gått våra utbildningar på distans det senaste året. Här delar några av dem med sig om vad de tyckte.

 

Ledning och medarbetare på Framfot håller koll på den allmänna utvecklingen och uppdateringar från relevanta myndigheter. Vi har kapacitet att snabbt ställa om vid behov. Vårt huvudfokus är att din utbildning ska ge så bra resultat som möjligt, och att du alltid ska känna dig säker hos oss.

Har du några frågor? Kontakta oss! 0220-600 680 eller [email protected]

 

Vill du boka anpassad utbildning?

kontakta oss!

Aktuell information om coronapandemin

Krisinformation: detta gäller just nu

 

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Webbinarium

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: