Referenser & Case

Kundcase

Kundcase CSG

Trygga ledare med stabil bas och bredd utvecklar CSG. CSG är marknadsledande inom bevakning för transportsektorn. Cirka 450… Läs mer

Kundcase Mekonomen

Mekonomen Grossist utbildar för framgångsrik förändring. Organisationsförändringarna inom Mekonomen Grossist innebär att många medarbetare behöver ändra arbetssätt och… Läs mer

Kundcase OKQ8

Handfast utbildning lyfter OKQ8 till nya nivåer. OKQ8 är ett Sveriges största drivmedelsbolag och en ledande leverantör av… Läs mer

Referenser

 • Utbildningen Ledarskap nivå 3

  Jag rekommenderar den för alla chefer!

  Matilda Wester, Gudrun Sjödén

  Läs mer

  Jag ville komma vidare, fylla på energi och få ett nytt perspektiv på mitt ledarskap i rollen som butikschef. Min grupp är driven, hungrig och vill ha utmaningar, så jag sökte redskap för att lyfta oss allihop en nivå till. Och det fick jag! Jag är verkligen jättenöjd med att jag fick så många konkreta verktyg som jag kunde använda på en gång.

  Min självinsikt ökade också, till stor del på grund av de andra deltagarna. Alla hade olika bakgrund så de samtal, referenser och tankar som uppstod skapade en väldigt bra dynamik. Vår utbildare fick oss att slappna av och våga öppna oss, samtidigt som han höll oss fokuserade och drev oss framåt i ett bra tempo. Det gjorde upplevelsen fantastiskt lärorik!

   

  Min syn på mitt eget ledarskap och hur jag prioriterar min tid är förändrad nu. Jag är väldigt lösningsorienterad men insåg vikten av att stanna upp, lyssna och sedan fokusera på lösningar, med en coachande inställning. Med mitt nya förhållningssätt märker jag dessutom att sådant som tog min energi förut inte längre gör det.

  Coachande ledarskap är en bra, tydlig utbildning med lärdomar som går att omsätta direkt och hjälper en att kliva ur invanda mönster. Jag rekommenderar den för alla chefer. Det lönar sig alltid för ett företag att ha medvetna ledare.

 • Utbildningen Arbetsrätt i praktiken

  De två utbildningsdagarna gav mig jättemycket.

  Trine Blom, Sector Alarm

  Läs mer

  Jag hade arbetat som ledare utomlands i nästan tio år och valde Arbetsrätt i praktiken för att uppdatera mig om svensk arbetsrätt när jag började en ny anställning som HR-chef.

  De två intensiva utbildningsdagarna gav mig jättemycket och kursmaterialet som vi fick med oss har jag använt vid många tillfällen efteråt. Utbildaren var mycket saklig och anpassade upplägget genom att lägga mer tid på det som vi i rummet hade behov av att ta upp.

  Nu har jag fått mina kunskaper bekräftade och vet var jag ska söka svar när nya frågor uppstår. Det är väldigt viktigt för mig som HR-chef att ha en grundläggande kompetens inom arbetsrätt, även om jag har specialister i mitt team som sköter det dagliga.

   

  Vetskapen att vi agerar korrekt ger en ökad trygghet och stärker hela företagets position som en professionell arbetsgivare.

  Jag kan rekommendera Arbetsrätt i praktiken både till den som är ny i ämnet och den som vill uppdatera sina kunskaper. En ledare som fått personalansvar kan också ha stor nytta av den här utbildningen.

 • Utbildningen Certifierad projektledare

  Väl investerade pengar!

  Jessica Huda, Polestar Performance AB

  Läs mer

  Att utbilda sig i projektledning är viktigt både för mig som medarbetare och för min arbetsgivare. Jag är supernöjd med utbildningen som gav mig en del nya verktyg och många nya insikter. Både jag och mina chefer upplever att företaget har stor nytta av att jag kommit tillbaka påfylld med tips, råd och verktyg som ger ett mer effektivt arbete.

  Utbildningen Certifierad Projektledare har ett genomtänkt innehåll och ett schysst upplägg. För mig var det avgörande att utbildningen innefattade tre olika delar; Att leda utan att vara chef och Förändringsledning hänger tight ihop med Projektledning i praktiken. Dessutom var det positivt att vi fick arbeta med egna projekt under hela utbildningen.

   

  Även om jag har jobbat en del med projektledning tidigare kändes det värdefullt att fräscha upp gamla kunskaper. Utbildningen gav mig också tid och möjlighet att stanna upp och reflektera över min situation och att fundera på nya lösningar.

  Sen tycker jag att alla utbildare och övriga personer jag haft kontakt med på Framfot är fantastiskt sköna. Man märker att de brinner för det de gör och drivs av att vidareutvecklas. De är ett flexibelt företag som är extremt proffsiga! Jag rekommenderar gärna Framfots utbildningar.

 • Utbildningen Försäljningschefen

  Vi har slagit försäljningsrekord!

  Mikael Merighetti, Samhall AB

  Läs mer

  Sedan jag gick Försäljningschefen har vi slagit försäljningsrekord både på min förra arbetsplats och på min nuvarande. Att jag använde modeller och tankar från utbildningen bidrog definitivt till de goda resultaten.

  Framfots SPRINT-upplägg med en förberedande fas, genomförande och uppföljning tilltalade mig direkt när jag ville vidareutveckla mina kunskaper och jag är mycket nöjd med utbildningen. Försäljning handlar om att bygga relationer, skapa förtroende och tillfredsställa kundens behov. Den helhetssynen delade jag med Framfots mycket kompetenta och engagerade utbildare. Vi deltagare lärde oss mycket av att få diskutera erfarenheter med varandra, med viktig input från utbildningsledaren.

  När jag kom tillbaka använde jag mina fördjupade kunskaper för att förnya introduktionsutbildningen för nya säljare. Stärkt självförtroende gör det lättare att analysera kundens behov och våga föreslå förbättringar, vilket snabbt gav oss stor utdelning.

  Jag applicerade även direkt ett nytt verktyg för sälj- och aktivitetsbudget, som både medarbetarna och vd:n uppskattade.

  Jag har jobbat med försäljningsledning länge och lärde mig mycket, men jag kan även rekommendera dem som är nya i rollen att med fördel gå den så tidigt som möjligt. Det lönar sig.

 • Utbildningen Ekonomi för ledare

  Jag rekommenderar gärna utbildningen.

  Daniel Larsson, Dynamate Industrial Services AB

  Läs mer

  Utbildningen Ekonomi för ledare har redan gjort mitt arbete smidigare. Jag fick intressanta insikter och verktyg för att lättare och snabbare kunna ta ställning till viktiga beslut. Den största vinsten för företaget är att både mitt eget och andras jobb går snabbare och mer effektivt. Jag är väldigt nöjd.

  Jag hade inga förkunskaper i ekonomi, och i min roll som gruppchef ville jag få större förståelse för bland annat bokslutsarbetet i vårt företag. När jag anmält mig till utbildningen förväntade jag mig ett par jobbiga utbildningsdagar med tunga räkneuppgifter. Men mina förväntningar överträffades på alla sätt. Utbildaren var mycket kompetent och lyckades göra ämnet både intressant och väldigt roligt. Jag trodde inte att det var möjligt att skratta så mycket på en ekonomiutbildning.

   

  Att vi var en liten grupp var positivt. Det var lätt att få kontakt med de andra deltagarna och jag som nybörjare i ämnet hade stort utbyte av de i gruppen som hade djupare kunskap. Jag fick större inblick i ämnet ekonomi, och de som redan hade stor kunskap fick flera ”aha-upplevelser”. Jag rekommenderar gärna utbildningen, som jag tycker passar för personer med alla typer av titlar och roller.

  Alla kollegor som har gått någon av Framfots utbildningar har kommit hem nöjda. Utbildarna är mycket kompetenta med stor kunskap – men framför allt verkar de ha kul på jobbet. Det skiner igenom och smittar av sig på deltagarna. Lokalerna är trevliga och utbildningarna har ett bra upplägg.

 • Utbildning i att leda andra ledare

  Nu är jag en ännu bättre ledare!

  Pia Madsen, Evidensia AB

  Läs mer

  Efter att ha arbetat i ledande positioner i 10 år ville jag fördjupa mig i förändringsledning. Jag tycker att det är jätteviktigt att utbilda sig i ledarskap – och det lönar sig. Efter utbildningen har jag blivit lugnare och tydligare i min roll.

  Redan när jag lyfte luren och ringde Framfot fick jag stöd och god hjälp att hitta rätt. Nu har jag precis avslutat en utbildning där jag fått flera bra verktyg för att bli en ännu bättre ledare. Jag är jättenöjd!

  Jag gillar Framfots utbildningsmetodik. Utbildningen Leda andra ledare är uppbyggd med en bra mix av teori och praktik. Det jag uppskattade allra mest var att utbildaren själv varit verksam i näringslivet och hade god förankring där.

   

  Jag kände att han förstod min vardag och kunde besvara mina frågor och utmaningar – inte med mossiga teorier utan med aktuell forskning kombinerad med verklighet.

  Jag uppskattar också SPRINT. Innan varje utbildningstillfälle har jag loggat in på Kompetensportalen för att besvara frågor som en uppstart på kursen. Efter avslutat delmoment har jag loggat in för att hämta hem material.

  Utbildningen har fått mig att tänka och agera på nya sätt. Jag rekommenderar den gärna till alla med intresse av ledarskap. Funktionschefer så väl som ledningsgrupper. Flera i mitt yrkesnätverk har gått utbildningar hos Framfot och alla har varit lika nöjda.

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.