Referenser & Case

Kundcase

Kundcase Puls & Träning

Nöjdare kunder och bättre rustad personal – utbildning har lönat sig för Puls & Träning Medarbetare på Puls &… Läs mer

Kundcase Intercopy

Intercopys säljkår lyfter verkliga värden med nya verktyg. ”Viktigt med säljutbildning” Intercopy är en kedja av samverkande, privata… Läs mer

Kundcase CSG

Trygga ledare med stabil bas och bredd utvecklar CSG. CSG är marknadsledande inom bevakning för transportsektorn. Cirka 450… Läs mer

Referenser

 • Utbildningen Ledarskap nivå 2

  Fantastisk utbildning som fler borde gå!

  Natalie Nystedt, Geomatikk

  Läs mer

  När jag fick en position som innebär att jag ska leda andra, ville jag se till att jag har rätt kunskaper och verktyg för att mina medarbetare ska känna sig trygga. Alla har nog någon gång mött en ledare som inte har varit så schysst. För mig är det jätteviktigt att få till ett bra samspel med mina medarbetare. De är ju det viktigaste jag har! Därför anmälde jag mig till den här utbildningen.

  Förutom att jag fick med mig flera praktiska verktyg som jag kunde börja använda direkt i vardagen, fick jag större förståelse för mig själv och hur jag uppfattas av andra. Det är ju där man måste börja – med sig själv, för att sedan kunna förstå andra och utveckla starka team. När jag kom hem satte jag mig direkt ner med mina medarbetare och vi löste en hel del utmaningar tillsammans. Det var väldigt uppskattat.

  Den viktigaste effekten av utbildningen är just att personalen är nöjdare, och att vi tillsammans har hittat nya, mer effektiva arbetssätt. Till exempel jobbar vi annorlunda med kommunikationen oss emellan. Sen ser jag också stor effekt på våra resultat. Små förändringar har gjort stor skillnad!

  Nåt jag tycker var extra bra med utbildning var att vi jobbade mycket praktiskt och gjorde övningar som verkligen fick polletten att ramla ner. Allt från konkreta exempel på hur hjärnan faktiskt fungerar till att gå in i mig själv och se hur jag uppfattas av andra. Jag kom hem påfylld med energi och nya insikter.

  Jag är supernöjd med utbildningen. Framfots kompetensportal är jättebra och lokalerna i DN-skrapan är fantastiskt fina. Flera av mina kollegor har gått ledarskapsutbildning på Framfot och vi är lyriska över vilken skillnad det gjort.

 • Utbildningen Ledarskap nivå 1

  Jag rekommenderar utbildningen till alla som är nya i sin chefsroll.

  Abbas Ganjehi, Kiwa Inspecta

  Läs mer

  Jag gick utbildningen efter att ha haft min nya chefsroll i ett par månader och är mycket nöjd. Den ökade min självinsikt och det var en aha-upplevelse för mig att förstå hur viktigt det är med balans i livet för att vara en bra chef.

  Insikterna har stärkt både min självkänsla och mitt självförtroende. Idag delegerar jag mer istället för att försöka lösa mina medarbetares problem. Genom att ge mer ansvar till andra i gruppen, ser jag att de också växer i sina roller, vilket i slutänden ger bättre resultat för hela organisationen. Samtidigt kan jag lägga mer tid på exempelvis utvecklingsarbete som ger mer effekt för företaget.

   

  Ny kunskap om olika personlighetstyper gör också att jag kan anpassa min kommunikation och därmed få bättre respons.

  Jag gillar Framfots tydlighet och relevans. Utbildarna är mycket kompetenta och duktiga i sina ämnen. Jag rekommenderar faktiskt alla kollegor som är nya i sina chefsroller att ta sig tid att gå den här utbildningen. Den tar bara två dagar och lönar sig absolut. Den är väl värd att prioritera.

 • Utbildningen Ledarskap nivå 3

  Jag rekommenderar den för alla chefer!

  Matilda Wester, Gudrun Sjödén

  Läs mer

  Jag ville komma vidare, fylla på energi och få ett nytt perspektiv på mitt ledarskap i rollen som butikschef. Min grupp är driven, hungrig och vill ha utmaningar, så jag sökte redskap för att lyfta oss allihop en nivå till. Och det fick jag! Jag är verkligen jättenöjd med att jag fick så många konkreta verktyg som jag kunde använda på en gång.

  Min självinsikt ökade också, till stor del på grund av de andra deltagarna. Alla hade olika bakgrund så de samtal, referenser och tankar som uppstod skapade en väldigt bra dynamik. Vår utbildare fick oss att slappna av och våga öppna oss, samtidigt som han höll oss fokuserade och drev oss framåt i ett bra tempo. Det gjorde upplevelsen fantastiskt lärorik!

   

  Min syn på mitt eget ledarskap och hur jag prioriterar min tid är förändrad nu. Jag är väldigt lösningsorienterad men insåg vikten av att stanna upp, lyssna och sedan fokusera på lösningar, med en coachande inställning. Med mitt nya förhållningssätt märker jag dessutom att sådant som tog min energi förut inte längre gör det.

  Coachande ledarskap är en bra, tydlig utbildning med lärdomar som går att omsätta direkt och hjälper en att kliva ur invanda mönster. Jag rekommenderar den för alla chefer. Det lönar sig alltid för ett företag att ha medvetna ledare.

 • Utbildningen Arbetsrätt i praktiken

  De två utbildningsdagarna gav mig jättemycket.

  Trine Blom, Sector Alarm

  Läs mer

  Jag hade arbetat som ledare utomlands i nästan tio år och valde Arbetsrätt i praktiken för att uppdatera mig om svensk arbetsrätt när jag började en ny anställning som HR-chef.

  De två intensiva utbildningsdagarna gav mig jättemycket och kursmaterialet som vi fick med oss har jag använt vid många tillfällen efteråt. Utbildaren var mycket saklig och anpassade upplägget genom att lägga mer tid på det som vi i rummet hade behov av att ta upp.

  Nu har jag fått mina kunskaper bekräftade och vet var jag ska söka svar när nya frågor uppstår. Det är väldigt viktigt för mig som HR-chef att ha en grundläggande kompetens inom arbetsrätt, även om jag har specialister i mitt team som sköter det dagliga.

   

  Vetskapen att vi agerar korrekt ger en ökad trygghet och stärker hela företagets position som en professionell arbetsgivare.

  Jag kan rekommendera Arbetsrätt i praktiken både till den som är ny i ämnet och den som vill uppdatera sina kunskaper. En ledare som fått personalansvar kan också ha stor nytta av den här utbildningen.

 • Utbildningen Certifierad projektledare

  Väl investerade pengar!

  Jessica Huda, Polestar Performance AB

  Läs mer

  Att utbilda sig i projektledning är viktigt både för mig som medarbetare och för min arbetsgivare. Jag är supernöjd med utbildningen som gav mig en del nya verktyg och många nya insikter. Både jag och mina chefer upplever att företaget har stor nytta av att jag kommit tillbaka påfylld med tips, råd och verktyg som ger ett mer effektivt arbete.

  Utbildningen Certifierad Projektledare har ett genomtänkt innehåll och ett schysst upplägg. För mig var det avgörande att utbildningen innefattade tre olika delar; Att leda utan att vara chef och Förändringsledning hänger tight ihop med Projektledning i praktiken. Dessutom var det positivt att vi fick arbeta med egna projekt under hela utbildningen.

   

  Även om jag har jobbat en del med projektledning tidigare kändes det värdefullt att fräscha upp gamla kunskaper. Utbildningen gav mig också tid och möjlighet att stanna upp och reflektera över min situation och att fundera på nya lösningar.

  Sen tycker jag att alla utbildare och övriga personer jag haft kontakt med på Framfot är fantastiskt sköna. Man märker att de brinner för det de gör och drivs av att vidareutvecklas. De är ett flexibelt företag som är extremt proffsiga! Jag rekommenderar gärna Framfots utbildningar.

 • Utbildningen Försäljningschefen

  Vi har slagit försäljningsrekord!

  Mikael Merighetti, Samhall AB

  Läs mer

  Sedan jag gick Försäljningschefen har vi slagit försäljningsrekord både på min förra arbetsplats och på min nuvarande. Att jag använde modeller och tankar från utbildningen bidrog definitivt till de goda resultaten.

  Framfots SPRINT-upplägg med en förberedande fas, genomförande och uppföljning tilltalade mig direkt när jag ville vidareutveckla mina kunskaper och jag är mycket nöjd med utbildningen. Försäljning handlar om att bygga relationer, skapa förtroende och tillfredsställa kundens behov. Den helhetssynen delade jag med Framfots mycket kompetenta och engagerade utbildare. Vi deltagare lärde oss mycket av att få diskutera erfarenheter med varandra, med viktig input från utbildningsledaren.

  När jag kom tillbaka använde jag mina fördjupade kunskaper för att förnya introduktionsutbildningen för nya säljare. Stärkt självförtroende gör det lättare att analysera kundens behov och våga föreslå förbättringar, vilket snabbt gav oss stor utdelning.

  Jag applicerade även direkt ett nytt verktyg för sälj- och aktivitetsbudget, som både medarbetarna och vd:n uppskattade.

  Jag har jobbat med försäljningsledning länge och lärde mig mycket, men jag kan även rekommendera dem som är nya i rollen att med fördel gå den så tidigt som möjligt. Det lönar sig.

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.