Referenser & Case

Kundcase

Kundcase Puls & Träning

Nöjdare kunder och bättre rustad personal – utbildning har lönat sig för Puls & Träning Medarbetare på Puls &… Läs mer

Kundcase Intercopy

Intercopys säljkår lyfter verkliga värden med nya verktyg. ”Viktigt med säljutbildning” Intercopy är en kedja av samverkande, privata… Läs mer

Kundcase CSG

Trygga ledare med stabil bas och bredd utvecklar CSG. CSG är marknadsledande inom bevakning för transportsektorn. Cirka 450… Läs mer

Referenser

 • Utbildningen Leda utan att vara chef

  Nu känner jag mig rustad för framtida utmaningar!

  Marcus Berglund, Tyréns

  Läs mer

  Jag har redan rekommenderat den här utbildningen till flera kollegor – fler borde gå den! Jag fick med mig flera konkreta saker som jag kommer ha nytta av framöver och vi har verkligen fått valuta för utbildningspengen. Jag har bland annat fått verktyg för att kommunicera rätt och behålla driv & motivation i våra projekt.

  Innan utbildningsdagarna fick vi göra en DISC-analys som visade ens beteenden och kommunikationsstil. Det var riktigt spännande och även om jag tycker att jag känner mig själv ganska bra, fick jag fick flera AHA-upplevelser.

   

  Utbildningen gav också väldigt bra förståelse kring hur grupper fungerar och hur man kan leda både sig själv och andra. Väldigt användbara kunskaper som gjort skillnad till exempel när det kommer in nya anställda på jobbet.

  Att utbilda sig i ledarskap tycker jag är viktigt. Det finns något att utveckla för alla, oavsett om man har talang för att leda eller inte. Hela utbildningen innehåller små nycklar och verktyg, tips och trix som jag tar med mig för att utveckla mitt ledarskap.

 • Utbildningen Försäljning nivå 2

  Utbildningen anpassades utifrån vad jag behövde!

  Johan Eriksson, CR Cargo

  Läs mer

  Den här utbildningen har bidragit med flera konkreta saker till vår verksamhet. Själv har jag utvecklats både som säljare och person, blivit tryggare i min roll och fått verktyg som ger bättre resultat.

  Det jag verkligen gillar med Framfot är att utbildningen anpassades utifrån vad jag behövde och ville ha. Det var ingen ”Standardmall 1 A” utan varje person i gruppen fick jobba med sina egna utmaningar och vem man är som person. Jag har gått flera andra kurser i försäljning, men ingen som varit så flexibel som den här. Att det är en liten grupp gör att man lär sig även av varandra.

   

  Jag känner mig tryggare i min roll nu och det märks framför allt i arbetet med våra storkunder. Jag är en energisk och utåtriktad person och i utbildningen fick jag verktyg för att ta det lite lugnare, lyssna mer och lägga min energi där den gör mest nytta. Det gör att jag får ihop veckorna på ett bättre sätt – jag har energi hela veckan, jobbar mer strukturerat, hinner ringa fler kunder och gör bättre resultat.

  Jag har gått Försäljning 2 som en del i utbildningen Certifierad KAM och kan verkligen rekommendera att boka hela certifieringsprogrammet. Det har varit riktigt givande att mellan varje tillfälle gå hem och jobba praktiskt med de olika delarna.

 • Utbildningen Försäljning nivå 1

  Mina säljresultat har blivit jättebra.

  Helena Kolvik, Stockholmsmässan

  Läs mer

  Försäljning nivå 1 ökade min förståelse för hela säljprocessen, mitt eget sätt att kommunicera och hur jag bättre kan nå fram till den jag kommunicerar med. När jag sökte rätt utbildning för mig var jag särskilt intresserad av fördjupning i DISC-analysen och jag fastnade för Framfots upplägg som kändes specificerat, säljinriktat och djupgående.

  Nu vågar jag ställa kraftfulla frågor, hantera invändningar, framhålla fördelar och motivera kunden. Istället för att lämna över beslutet till dem kan jag lättare komma till snabba och bra avslut. Jag har lärt mig att ett nej inte behöver vara ett nej, beroende på hur jag bemöter personen som jag har kontakt med. Jag känner mig säker på mina argument och tror mer på mig själv.

   

  Jag hade höga förhoppningar om att Framfot skulle vara den seriösa, trygga aktör som de visade sig vara. Min arbetsgivares pengar hamnade helt rätt och jag är väldigt nöjd med att jag lärde mig så mycket. I och med min fördjupade insikt i säljprocessen och hur jag kan påverka besluten har mina resultat blivit jättebra, så det här är definitivt en investering som har lönat sig både för mig personligen och för företaget.

  Utbildaren var verkligen rätt person på rätt plats och det var väldigt givande att gå utbildningen tillsammans med personer med olika säljroller från olika branscher. Jag kan verkligen rekommendera den till alla som möter kunder i någon form av försäljningssituation.

 • Utbildningen Leda på distans i praktiken

  Inspirerande utbildare och nya infallsvinklar!

  Karl Sjödin, Synoptik

  Läs mer

  Jag har 15 års erfarenhet av att leda andra, och många av dem har jag lett på distans. Men jag tycker det är viktigt att fortsätta utveckla sig i ledarskap och därför anmälde jag mig till den här utbildningen. Oavsett hur bra eller erfaren chef man är, kan man utveckla sig själv som ledare genom att bryta mönster, tänka nytt och få påfyllning av inspiration.

  I den här utbildningen fick jag en hel del nya verktyg och modeller som bland annat hjälpt mig att prioritera annorlunda. Dessutom gav den tid för att stanna upp och tänka till. Jag har till exempel fått större insikt i att små förändringar i hur jag kommunicerar kan ge stor effekt i längden. Nu ställer jag frågor på ett annat sätt och driver ett mer personligt ledarskap.

  Utbildningen hade en bra helhet och utbildaren var inspirerande. För mig var det givande att få diskutera med de andra deltagarna: chefskollegor från andra branscher. Det gav nya perspektiv och jag tror att alla kunde plocka med sig flera godbitar.

   

  Om utbildningen har lönat sig? Ja, energimässigt! Jag har fått en nytändning och nya infallsvinklar. Det känns både roligt och viktigt att komma tillbaka till jobbet efter en utbildning och visa vad jag sett och lärt mig. Inspirationen sprids vidare i flera led och det gynnar ju företaget.

  Mina kollegor hade gått utbildning hos Framfot tidigare och var jättenöjda. Jag känner detsamma efter den här utbildningen, och vill gärna rekommendera den till andra. Särskilt om man jobbat med ledarskap ett tag och vill ha en nystart och påfyllning.

 • Utbildningen Marknadsföring i praktiken

  En konkret och praktisk utbildning - nu vet jag vart vi ska!

  Lotta Erdtman, Flex Application AB

  Läs mer

  När jag fick ett nytt uppdrag som marknadschef ville jag rusta mig för min roll. Utbildningen på Framfot var precis vad jag hoppats på. En konkret utbildning där jag fick jobba praktiskt med vår egen verksamhet under ledning av en kunnig marknadsförare. Jag fick verkligen valuta för pengarna och har fått flera interna kvitton på att utbildningen lönat sig.

  Redan innan vi sågs fick jag göra förberedande uppgifter som gjorde att jag kunde tillgodogöra mig dagarna på Framfot ännu mer. Under utbildningsdagarna fick jag de verktyg jag behövde för att göra analyser och sätta en marknadsplan. Jag gjorde en hel del praktiskt arbete som jag kunde ta med mig och fortsätta jobba med tillbaka på jobbet. Så den som är rädd för att utbildningstid är förlorad tid behöver inte vara det. De här dagarna gav mig möjlighet att göra ett bra grundarbete som vi har stor nytta av i vårt dagliga arbete.

   

  Den största effekten av utbildningen är att jag nu har en genomarbetad plan att förhålla mig till. Innan upplevde jag att det kom idéer och bra förslag från alla håll och att det var lätt att skjuta på allt inkommande när det inte fanns en tydlig plan. Nu vet jag var jag och företaget ska, vilket gör att jag jobbar lugnare och mer målinriktat. Arbetet blir mer kostnadseffektivt, och min kommunikation med både ledning och medarbetare har blivit tydligare.

  Mitt syfte med att gå utbildning var att få experthjälp och verktyg för att skapa en marknadsplan, som tydligt kopplar mot företagets mål och vision. Precis det fick jag, och jag är väldigt nöjd.

  Utbildaren var grymt bra! Han var kunnig, uppdaterad och det märktes att han inte ”bara” är utbildare utan faktiskt jobbar med marknadsföring till vardags. Det ger tyngd och jag har fått värdefullt stöd både före, under och efter utbildningen. Jag uppskattar verkligen det extra engagemanget! Framfot vill att kunderna ska lyckas på riktigt – det märks.

 • Utbildningen Projektledning i praktiken

  Konkret nytta här och nu!

  Emma Fredriksson, Skånetrafiken

  Läs mer

  – Jag är jättenöjd med utbildningen och rekommenderar den gärna för alla som på något vis jobbar med projekt. Även erfarna projektledare kan nå bättre resultat genom att då och då fylla på kunskap och inspiration.

  Det allra bästa var nog att vi fick arbeta med ett eget projekt under utbildningen. Dels är det bra att direkt få tillämpa det man lär sig på verkligheten. Dels känner jag att jag fick mycket jobb gjort under utbildningsdagarna, som jag sen kunde ta med mig hem och fortsätta med. Det blev tydligt att utbildningen gav konkret nytta här och nu.

  Mixen mellan teori och praktik var väldigt bra. Och så fick jag med mig många värdefulla tips på vägen – sånt man inte riktigt kan läsa sig till. Det mellanmänskliga. Jag har lärt mig mycket av att byta erfarenheter med de andra i gruppen och har fortfarande kontakt med några av dem. Utbildaren var verkligen en duktig processledare som lyckades bryta isen i gruppen snabbt.

   

  Jag fick lära mig flera konkreta verktyg och en metodik som både hjälper mig att strukturera arbetet och mäta faktisk effekt av det vi gör. Det ger större incitament för att fortsätta utvecklas och det blir väldigt tydligt hur det vi gör bidrar till verksamhetens mål och resultat. Att jag kan strukturera projekten ännu bättre har också skapat mandat för mig att ställa rätt krav på både projektdeltagare och beställare, något som underlättar arbetet för alla.

  Därför är jag övertygad om att utbildningen lönat sig, både för företaget och för mig på det personliga planet. Genom att jobba mer effektivt vinner vi både tid och kraft. Samtidigt känner jag mig lugn i att om ett projekt inte följer planen vet jag vad jag ska göra och vilka åtgärder jag kan sätta in. Allt det här gör att jag blir tryggare i min roll. Jag har fått en självförtroendeboost och bekräftelse på att jag även tidigare gjort ”rätt”. Nu har jag dessutom en effektiv metodik att luta mig mot.

  Jag gick utbildningen som en del i paketet Certifierad projektledare. Det är ett jättebra program på 7 dagar. Alla utbildare jag träffat på Framfot har varit otroligt engagerade, kompetenta inom sina områden – och väldigt olika som personer. Det gillar jag mycket, det känns genuint!

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.