Referenser

Våra deltagare berättar

Det bästa betyg vi kan få är när du som deltagare får konkret nytta av utbildningen och når framgång. För att din framgång är vår framgång.

Referenser

Här presenterar vi ett gäng nöjda kunder som berättar om hur de upplever Framfot och hur våra kurser hjälpt dem att utvecklas.

 • Utbildningen Certifierad KAM-säljare

  Efter första utbildningen dubblade jag mina affärsmål!

  Lena Borg, Alfa kommun & landsting AB

  Läs mer

  Utbildningen Certifierad KAM har, bland mycket annat, gett mig ett nytt arbetssätt som ger resultat. Efter första delutbildningen dubblade jag mina affärsmål.

  Det viktigaste jag fått med mig är konkreta verktyg för att bena ut min vardag och vad jag behöver göra för att nå mina mål. Med hjälp av det har jag satt säljstruktur och planering dag för dag. Mellan varje utbildningstillfälle har jag använt utbildningsmaterialet för att fortsätta utvecklas. Och det har verkligen gett effekt! Jag säljer mer, är rustad för större affärer och har mer energi på jobbet. Dessutom har jag fått upp ögonen för nya arbetssätt inte bara för mig själv, utan för hela säljorganisationen.

  Generellt är jag ganska svårflirtad när det gäller utbildningar. Jag har genom åren gått kurser där man lämnat lokalen fylld av energi, för att sedan komma hem till vardagen och glömma precis allt.

  Att gå utbildning hos Framfot är något helt annat. Utbildaren har verkligen engagerat sig i varje persons utveckling genom hela programmet och jag som deltagare har känt mig viktig och sedd.

  Att gå den här utbildningen har lönat sig på flera sätt, och jag rekommenderar den gärna. Jag uppskattar hela upplägget med Framfots SPRINT-metodik. Att få öva praktiskt på plats tillsammans med de andra deltagarna i utbildningen gav mig en jätteboost. Tillsammans vässade vi små detaljer som gör hela skillnaden. Att förbereda sig innan utbildningen och bli påmind med repetition efteråt, ger resultat som håller i längden.

 • Utbildningen Presentationsteknik och retorik

  Utbildningen säkerställer att vi får fram vårt budskap.

  Stine Byrler, Air France KLM

  Läs mer

  Det har lönat sig att gå den här utbildningen – nu är jag mer säker i presentationssituationer. Utbildningen har ett bra upplägg av teori varvat med praktik och tack vare kompetensportalen kom alla deltagare väl förberedda till utbildningsdagarna.

  Den höga nivån på kursledaren gjorde att utbildningen kändes väldigt individanpassad – alla blev sedda och fick bra feedback.

  Genom att gå den här utbildningen säkerställer vi att vi får fram vårt budskap, oavsett om det handlar om information, diskussion eller strategi. Effekten blir att vi får med oss våra medarbetare i jobbet mot vårt gemensamma mål. Utbildningen leder helt enkelt till en högre kvalitet i det dagliga arbetet och en mer snabbfotad organisation.

  I min roll som chef förväntas jag hålla en hel del presentationer och det var något som jag ville bli bättre på. Under utbildningsdagarna blev vi coachade genom övningar i skarpt läge och jag fick med mig flera bra verktyg som jag kan använda direkt i verksamheten, nu är det upp till mig att träna på dem.

  Jag tycker också att det är viktigt att vara en bra förebild för mina medarbetare och visa på att fortbildning är viktigt. Genom att gå en utbildning hos Framfot så visar vi med handling att vi kan disponera tiden utefter det.

  Jag rekommenderar alla som vill utveckla sig att gå denna utbildning – bra upplägg, lagom storlek på gruppen och genomarbetat innehåll, helt enkelt en bra helhetsupplevelse.

 • Utbildningen Effektiv kommunikation

  Efter utbildningen har jag utvecklats och blivit säkrare i min roll

  Marie Hasselgren, Region Gävleborg

  Läs mer

  Efter utbildningen har jag utvecklats och blivit säkrare i min roll. Två utbildningsdagar gav mig nya perspektiv: jag är mer uppmärksam nu, tänker och agerar annorlunda.

  I mitt arbete är det vanligt med förändringar och då blir kommunikation en viktig nyckelfaktor på jobbet. Utbildningen har utvecklat vår verksamhet på flera sätt – om vi förstår varandra bättre så leder det till en bättre leverans av våra tjänster och blir då mer värdeskapande.

  Jag har blivit medveten om hur jag kommunicerar och framförallt hur jag uppfattas av andra som jag inte tänkt på förut. När utbildningen började undrade jag -vad är det här? Men snart fick jag flera tips om vad jag praktiskt kan jobba med och hur jag kunde använda det i min vardag. Det är bra att bli medveten om hur ens kommunikation kan uppfattas.

  Det är också bra att ha sin chef inblandad då det tillämpas i praktiken på ett annat sätt. När jag har varit på andra utbildningar har jag ganska snart glömt vad jag skulle öva på när jag kommit tillbaka till vardagen, men med Framfots Chefspaket fick jag hjälp med det och det tycker jag är bra.

  Jag tror mycket på konceptet: att se, göra och höra. Alla dom här delarna finns med i utbildningen. Jag var förberedd redan innan jag kom till utbildningen, vilket ledde till att jag redan då började fundera på hur jag skulle använda det när jag kom hem – en uppföljning jag faktiskt jobbar med. Där får Framfot en guldstjärna.

 • Talent management i praktiken

  Mitt i prick för att utveckla vår organisation!

  Daria Galtsova, Arver Lastbilar AB

  Läs mer

  Nu har vi en tydlig plan för hur vi ska jobba framåt med kompetensförsörjning. Framfots utbildning Talent Management visade sig vara precis det vi behövde.

  Utbildningen har hjälpt mig att ytterligare stärka ledningens uppfattning om att kompetens- och personalutveckling är helt rätt väg att gå framåt. Jag fick med mig flera praktiska och användbara verktyg & modeller hem, tillsammans med en bekräftelse på den kunskap jag hade med mig sedan tidigare. De frågor och önskemål jag hade innan utbildningen besvarades och mina förväntningar uppfylldes. Både jag och mina kollegor ur ledningsgruppen, som också gick utbildningen, är jättenöjda.

   

  Kontakten med Framfot har varit enkel och givande. Vi har flera insatser bokade med dem framöver och jag uppskattar uppföljningen efter det vi gjort så här långt. Något jag verkligen vill lyfta är att innehållet i Framfots utbildningar känns helt rätt. Det är uppdaterat, fräscht och modernt. Utbildningspedagogiken är också väldigt bra med mycket praktisk övning och uppföljning i vardagen.

  Inget i världen står stilla. Allt utvecklas och vi behöver hänga med, både när det gäller produktutveckling och personalutveckling. Om du vill jobba strategiskt med kompetensutveckling och säkra framtiden – gå den här utbildningen! Jag rekommenderar den varmt.

 • Utbildningen Leda utan att vara chef

  Nu känner jag mig rustad för framtida utmaningar!

  Marcus Berglund, Tyréns

  Läs mer

  Jag har redan rekommenderat den här utbildningen till flera kollegor – fler borde gå den! Jag fick med mig flera konkreta saker som jag kommer ha nytta av framöver och vi har verkligen fått valuta för utbildningspengen. Jag har bland annat fått verktyg för att kommunicera rätt och behålla driv & motivation i våra projekt.

  Innan utbildningsdagarna fick vi göra en DISC-analys som visade ens beteenden och kommunikationsstil. Det var riktigt spännande och även om jag tycker att jag känner mig själv ganska bra, fick jag fick flera AHA-upplevelser.

   

  Utbildningen gav också väldigt bra förståelse kring hur grupper fungerar och hur man kan leda både sig själv och andra. Väldigt användbara kunskaper som gjort skillnad till exempel när det kommer in nya anställda på jobbet.

  Att utbilda sig i ledarskap tycker jag är viktigt. Det finns något att utveckla för alla, oavsett om man har talang för att leda eller inte. Hela utbildningen innehåller små nycklar och verktyg, tips och trix som jag tar med mig för att utveckla mitt ledarskap.

 • Utbildningen Försäljning nivå 2

  Utbildningen anpassades utifrån vad jag behövde!

  Johan Eriksson, CR Cargo

  Läs mer

  Den här utbildningen har bidragit med flera konkreta saker till vår verksamhet. Själv har jag utvecklats både som säljare och person, blivit tryggare i min roll och fått verktyg som ger bättre resultat.

  Det jag verkligen gillar med Framfot är att utbildningen anpassades utifrån vad jag behövde och ville ha. Det var ingen ”Standardmall 1 A” utan varje person i gruppen fick jobba med sina egna utmaningar och vem man är som person. Jag har gått flera andra kurser i försäljning, men ingen som varit så flexibel som den här. Att det är en liten grupp gör att man lär sig även av varandra.

   

  Jag känner mig tryggare i min roll nu och det märks framför allt i arbetet med våra storkunder. Jag är en energisk och utåtriktad person och i utbildningen fick jag verktyg för att ta det lite lugnare, lyssna mer och lägga min energi där den gör mest nytta. Det gör att jag får ihop veckorna på ett bättre sätt – jag har energi hela veckan, jobbar mer strukturerat, hinner ringa fler kunder och gör bättre resultat.

  Jag har gått Försäljning 2 som en del i utbildningen Certifierad KAM och kan verkligen rekommendera att boka hela certifieringsprogrammet. Det har varit riktigt givande att mellan varje tillfälle gå hem och jobba praktiskt med de olika delarna.

 • Utbildningen Försäljning nivå 1

  Mina säljresultat har blivit jättebra.

  Helena Kolvik, Stockholmsmässan

  Läs mer

  Försäljning nivå 1 ökade min förståelse för hela säljprocessen, mitt eget sätt att kommunicera och hur jag bättre kan nå fram till den jag kommunicerar med. När jag sökte rätt utbildning för mig var jag särskilt intresserad av fördjupning i DISC-analysen och jag fastnade för Framfots upplägg som kändes specificerat, säljinriktat och djupgående.

  Nu vågar jag ställa kraftfulla frågor, hantera invändningar, framhålla fördelar och motivera kunden. Istället för att lämna över beslutet till dem kan jag lättare komma till snabba och bra avslut. Jag har lärt mig att ett nej inte behöver vara ett nej, beroende på hur jag bemöter personen som jag har kontakt med. Jag känner mig säker på mina argument och tror mer på mig själv.

   

  Jag hade höga förhoppningar om att Framfot skulle vara den seriösa, trygga aktör som de visade sig vara. Min arbetsgivares pengar hamnade helt rätt och jag är väldigt nöjd med att jag lärde mig så mycket. I och med min fördjupade insikt i säljprocessen och hur jag kan påverka besluten har mina resultat blivit jättebra, så det här är definitivt en investering som har lönat sig både för mig personligen och för företaget.

  Utbildaren var verkligen rätt person på rätt plats och det var väldigt givande att gå utbildningen tillsammans med personer med olika säljroller från olika branscher. Jag kan verkligen rekommendera den till alla som möter kunder i någon form av försäljningssituation.

 • Utbildningen Leda på distans i praktiken

  Inspirerande utbildare och nya infallsvinklar!

  Karl Sjödin, Synoptik

  Läs mer

  Jag har 15 års erfarenhet av att leda andra, och många av dem har jag lett på distans. Men jag tycker det är viktigt att fortsätta utveckla sig i ledarskap och därför anmälde jag mig till den här utbildningen. Oavsett hur bra eller erfaren chef man är, kan man utveckla sig själv som ledare genom att bryta mönster, tänka nytt och få påfyllning av inspiration.

  I den här utbildningen fick jag en hel del nya verktyg och modeller som bland annat hjälpt mig att prioritera annorlunda. Dessutom gav den tid för att stanna upp och tänka till. Jag har till exempel fått större insikt i att små förändringar i hur jag kommunicerar kan ge stor effekt i längden. Nu ställer jag frågor på ett annat sätt och driver ett mer personligt ledarskap.

  Utbildningen hade en bra helhet och utbildaren var inspirerande. För mig var det givande att få diskutera med de andra deltagarna: chefskollegor från andra branscher. Det gav nya perspektiv och jag tror att alla kunde plocka med sig flera godbitar.

   

  Om utbildningen har lönat sig? Ja, energimässigt! Jag har fått en nytändning och nya infallsvinklar. Det känns både roligt och viktigt att komma tillbaka till jobbet efter en utbildning och visa vad jag sett och lärt mig. Inspirationen sprids vidare i flera led och det gynnar ju företaget.

  Mina kollegor hade gått utbildning hos Framfot tidigare och var jättenöjda. Jag känner detsamma efter den här utbildningen, och vill gärna rekommendera den till andra. Särskilt om man jobbat med ledarskap ett tag och vill ha en nystart och påfyllning.

 • Utbildningen Marknadsföring i praktiken

  En konkret och praktisk utbildning - nu vet jag vart vi ska!

  Lotta Erdtman, Flex Application AB

  Läs mer

  När jag fick ett nytt uppdrag som marknadschef ville jag rusta mig för min roll. Utbildningen på Framfot var precis vad jag hoppats på. En konkret utbildning där jag fick jobba praktiskt med vår egen verksamhet under ledning av en kunnig marknadsförare. Jag fick verkligen valuta för pengarna och har fått flera interna kvitton på att utbildningen lönat sig.

  Redan innan vi sågs fick jag göra förberedande uppgifter som gjorde att jag kunde tillgodogöra mig dagarna på Framfot ännu mer. Under utbildningsdagarna fick jag de verktyg jag behövde för att göra analyser och sätta en marknadsplan. Jag gjorde en hel del praktiskt arbete som jag kunde ta med mig och fortsätta jobba med tillbaka på jobbet. Så den som är rädd för att utbildningstid är förlorad tid behöver inte vara det. De här dagarna gav mig möjlighet att göra ett bra grundarbete som vi har stor nytta av i vårt dagliga arbete.

   

  Den största effekten av utbildningen är att jag nu har en genomarbetad plan att förhålla mig till. Innan upplevde jag att det kom idéer och bra förslag från alla håll och att det var lätt att skjuta på allt inkommande när det inte fanns en tydlig plan. Nu vet jag var jag och företaget ska, vilket gör att jag jobbar lugnare och mer målinriktat. Arbetet blir mer kostnadseffektivt, och min kommunikation med både ledning och medarbetare har blivit tydligare.

  Mitt syfte med att gå utbildning var att få experthjälp och verktyg för att skapa en marknadsplan, som tydligt kopplar mot företagets mål och vision. Precis det fick jag, och jag är väldigt nöjd.

  Utbildaren var grymt bra! Han var kunnig, uppdaterad och det märktes att han inte ”bara” är utbildare utan faktiskt jobbar med marknadsföring till vardags. Det ger tyngd och jag har fått värdefullt stöd både före, under och efter utbildningen. Jag uppskattar verkligen det extra engagemanget! Framfot vill att kunderna ska lyckas på riktigt – det märks.

 • Utbildningen Projektledning i praktiken

  Konkret nytta här och nu!

  Emma Fredriksson, Skånetrafiken

  Läs mer

  – Jag är jättenöjd med utbildningen och rekommenderar den gärna för alla som på något vis jobbar med projekt. Även erfarna projektledare kan nå bättre resultat genom att då och då fylla på kunskap och inspiration.

  Det allra bästa var nog att vi fick arbeta med ett eget projekt under utbildningen. Dels är det bra att direkt få tillämpa det man lär sig på verkligheten. Dels känner jag att jag fick mycket jobb gjort under utbildningsdagarna, som jag sen kunde ta med mig hem och fortsätta med. Det blev tydligt att utbildningen gav konkret nytta här och nu.

  Mixen mellan teori och praktik var väldigt bra. Och så fick jag med mig många värdefulla tips på vägen – sånt man inte riktigt kan läsa sig till. Det mellanmänskliga. Jag har lärt mig mycket av att byta erfarenheter med de andra i gruppen och har fortfarande kontakt med några av dem. Utbildaren var verkligen en duktig processledare som lyckades bryta isen i gruppen snabbt.

   

  Jag fick lära mig flera konkreta verktyg och en metodik som både hjälper mig att strukturera arbetet och mäta faktisk effekt av det vi gör. Det ger större incitament för att fortsätta utvecklas och det blir väldigt tydligt hur det vi gör bidrar till verksamhetens mål och resultat. Att jag kan strukturera projekten ännu bättre har också skapat mandat för mig att ställa rätt krav på både projektdeltagare och beställare, något som underlättar arbetet för alla.

  Därför är jag övertygad om att utbildningen lönat sig, både för företaget och för mig på det personliga planet. Genom att jobba mer effektivt vinner vi både tid och kraft. Samtidigt känner jag mig lugn i att om ett projekt inte följer planen vet jag vad jag ska göra och vilka åtgärder jag kan sätta in. Allt det här gör att jag blir tryggare i min roll. Jag har fått en självförtroendeboost och bekräftelse på att jag även tidigare gjort ”rätt”. Nu har jag dessutom en effektiv metodik att luta mig mot.

  Jag gick utbildningen som en del i paketet Certifierad projektledare. Det är ett jättebra program på 7 dagar. Alla utbildare jag träffat på Framfot har varit otroligt engagerade, kompetenta inom sina områden – och väldigt olika som personer. Det gillar jag mycket, det känns genuint!

 • Utbildningen Ledarskap nivå 2

  Fantastisk utbildning som fler borde gå!

  Natalie Nystedt, Geomatikk

  Läs mer

  När jag fick en position som innebär att jag ska leda andra, ville jag se till att jag har rätt kunskaper och verktyg för att mina medarbetare ska känna sig trygga. Alla har nog någon gång mött en ledare som inte har varit så schysst. För mig är det jätteviktigt att få till ett bra samspel med mina medarbetare. De är ju det viktigaste jag har! Därför anmälde jag mig till den här utbildningen.

  Förutom att jag fick med mig flera praktiska verktyg som jag kunde börja använda direkt i vardagen, fick jag större förståelse för mig själv och hur jag uppfattas av andra. Det är ju där man måste börja – med sig själv, för att sedan kunna förstå andra och utveckla starka team. När jag kom hem satte jag mig direkt ner med mina medarbetare och vi löste en hel del utmaningar tillsammans. Det var väldigt uppskattat.

  Den viktigaste effekten av utbildningen är just att personalen är nöjdare, och att vi tillsammans har hittat nya, mer effektiva arbetssätt. Till exempel jobbar vi annorlunda med kommunikationen oss emellan. Sen ser jag också stor effekt på våra resultat. Små förändringar har gjort stor skillnad!

  Nåt jag tycker var extra bra med utbildning var att vi jobbade mycket praktiskt och gjorde övningar som verkligen fick polletten att ramla ner. Allt från konkreta exempel på hur hjärnan faktiskt fungerar till att gå in i mig själv och se hur jag uppfattas av andra. Jag kom hem påfylld med energi och nya insikter.

  Jag är supernöjd med utbildningen. Framfots kompetensportal är jättebra och lokalerna i DN-skrapan är fantastiskt fina. Flera av mina kollegor har gått ledarskapsutbildning på Framfot och vi är lyriska över vilken skillnad det gjort.

 • Utbildningen Ledarskap nivå 1

  Jag rekommenderar utbildningen till alla som är nya i sin chefsroll.

  Abbas Ganjehi, Kiwa Inspecta

  Läs mer

  Jag gick utbildningen efter att ha haft min nya chefsroll i ett par månader och är mycket nöjd. Den ökade min självinsikt och det var en aha-upplevelse för mig att förstå hur viktigt det är med balans i livet för att vara en bra chef.

  Insikterna har stärkt både min självkänsla och mitt självförtroende. Idag delegerar jag mer istället för att försöka lösa mina medarbetares problem. Genom att ge mer ansvar till andra i gruppen, ser jag att de också växer i sina roller, vilket i slutänden ger bättre resultat för hela organisationen. Samtidigt kan jag lägga mer tid på exempelvis utvecklingsarbete som ger mer effekt för företaget.

   

  Ny kunskap om olika personlighetstyper gör också att jag kan anpassa min kommunikation och därmed få bättre respons.

  Jag gillar Framfots tydlighet och relevans. Utbildarna är mycket kompetenta och duktiga i sina ämnen. Jag rekommenderar faktiskt alla kollegor som är nya i sina chefsroller att ta sig tid att gå den här utbildningen. Den tar bara två dagar och lönar sig absolut. Den är väl värd att prioritera.

 • Utbildningen Ledarskap nivå 3

  Jag rekommenderar den för alla chefer!

  Matilda Wester, Gudrun Sjödén

  Läs mer

  Jag ville komma vidare, fylla på energi och få ett nytt perspektiv på mitt ledarskap i rollen som butikschef. Min grupp är driven, hungrig och vill ha utmaningar, så jag sökte redskap för att lyfta oss allihop en nivå till. Och det fick jag! Jag är verkligen jättenöjd med att jag fick så många konkreta verktyg som jag kunde använda på en gång.

  Min självinsikt ökade också, till stor del på grund av de andra deltagarna. Alla hade olika bakgrund så de samtal, referenser och tankar som uppstod skapade en väldigt bra dynamik. Vår utbildare fick oss att slappna av och våga öppna oss, samtidigt som han höll oss fokuserade och drev oss framåt i ett bra tempo. Det gjorde upplevelsen fantastiskt lärorik!

   

  Min syn på mitt eget ledarskap och hur jag prioriterar min tid är förändrad nu. Jag är väldigt lösningsorienterad men insåg vikten av att stanna upp, lyssna och sedan fokusera på lösningar, med en coachande inställning. Med mitt nya förhållningssätt märker jag dessutom att sådant som tog min energi förut inte längre gör det.

  Coachande ledarskap är en bra, tydlig utbildning med lärdomar som går att omsätta direkt och hjälper en att kliva ur invanda mönster. Jag rekommenderar den för alla chefer. Det lönar sig alltid för ett företag att ha medvetna ledare.

 • Utbildningen Arbetsrätt i praktiken

  De två utbildningsdagarna gav mig jättemycket.

  Trine Blom, Sector Alarm

  Läs mer

  Jag hade arbetat som ledare utomlands i nästan tio år och valde Arbetsrätt i praktiken för att uppdatera mig om svensk arbetsrätt när jag började en ny anställning som HR-chef.

  De två intensiva utbildningsdagarna gav mig jättemycket och kursmaterialet som vi fick med oss har jag använt vid många tillfällen efteråt. Utbildaren var mycket saklig och anpassade upplägget genom att lägga mer tid på det som vi i rummet hade behov av att ta upp.

  Nu har jag fått mina kunskaper bekräftade och vet var jag ska söka svar när nya frågor uppstår. Det är väldigt viktigt för mig som HR-chef att ha en grundläggande kompetens inom arbetsrätt, även om jag har specialister i mitt team som sköter det dagliga.

   

  Vetskapen att vi agerar korrekt ger en ökad trygghet och stärker hela företagets position som en professionell arbetsgivare.

  Jag kan rekommendera Arbetsrätt i praktiken både till den som är ny i ämnet och den som vill uppdatera sina kunskaper. En ledare som fått personalansvar kan också ha stor nytta av den här utbildningen.

 • Utbildningen Certifierad projektledare 1.0

  Väl investerade pengar!

  Jessica Huda, Polestar Performance AB

  Läs mer

  Att utbilda sig i projektledning är viktigt både för mig som medarbetare och för min arbetsgivare. Jag är supernöjd med utbildningen som gav mig en del nya verktyg och många nya insikter. Både jag och mina chefer upplever att företaget har stor nytta av att jag kommit tillbaka påfylld med tips, råd och verktyg som ger ett mer effektivt arbete.

  Utbildningen Certifierad Projektledare har ett genomtänkt innehåll och ett schysst upplägg. För mig var det avgörande att utbildningen innefattade tre olika delar; Att leda utan att vara chef och Förändringsledning hänger tight ihop med Projektledning i praktiken. Dessutom var det positivt att vi fick arbeta med egna projekt under hela utbildningen.

   

  Även om jag har jobbat en del med projektledning tidigare kändes det värdefullt att fräscha upp gamla kunskaper. Utbildningen gav mig också tid och möjlighet att stanna upp och reflektera över min situation och att fundera på nya lösningar.

  Sen tycker jag att alla utbildare och övriga personer jag haft kontakt med på Framfot är fantastiskt sköna. Man märker att de brinner för det de gör och drivs av att vidareutvecklas. De är ett flexibelt företag som är extremt proffsiga! Jag rekommenderar gärna Framfots utbildningar.

 • Utbildningen Försäljningschefen

  Vi har slagit försäljningsrekord!

  Mikael Merighetti, Samhall AB

  Läs mer

  Sedan jag gick Försäljningschefen har vi slagit försäljningsrekord både på min förra arbetsplats och på min nuvarande. Att jag använde modeller och tankar från utbildningen bidrog definitivt till de goda resultaten.

  Framfots SPRINT-upplägg med en förberedande fas, genomförande och uppföljning tilltalade mig direkt när jag ville vidareutveckla mina kunskaper och jag är mycket nöjd med utbildningen. Försäljning handlar om att bygga relationer, skapa förtroende och tillfredsställa kundens behov. Den helhetssynen delade jag med Framfots mycket kompetenta och engagerade utbildare. Vi deltagare lärde oss mycket av att få diskutera erfarenheter med varandra, med viktig input från utbildningsledaren.

  När jag kom tillbaka använde jag mina fördjupade kunskaper för att förnya introduktionsutbildningen för nya säljare. Stärkt självförtroende gör det lättare att analysera kundens behov och våga föreslå förbättringar, vilket snabbt gav oss stor utdelning.

  Jag applicerade även direkt ett nytt verktyg för sälj- och aktivitetsbudget, som både medarbetarna och vd:n uppskattade.

  Jag har jobbat med försäljningsledning länge och lärde mig mycket, men jag kan även rekommendera dem som är nya i rollen att med fördel gå den så tidigt som möjligt. Det lönar sig.

 • Utbildningen Ekonomi för ledare

  Jag rekommenderar gärna utbildningen.

  Daniel Larsson, Dynamate Industrial Services AB

  Läs mer

  Utbildningen Ekonomi för ledare har redan gjort mitt arbete smidigare. Jag fick intressanta insikter och verktyg för att lättare och snabbare kunna ta ställning till viktiga beslut. Den största vinsten för företaget är att både mitt eget och andras jobb går snabbare och mer effektivt. Jag är väldigt nöjd.

  Jag hade inga förkunskaper i ekonomi, och i min roll som gruppchef ville jag få större förståelse för bland annat bokslutsarbetet i vårt företag. När jag anmält mig till utbildningen förväntade jag mig ett par jobbiga utbildningsdagar med tunga räkneuppgifter. Men mina förväntningar överträffades på alla sätt. Utbildaren var mycket kompetent och lyckades göra ämnet både intressant och väldigt roligt. Jag trodde inte att det var möjligt att skratta så mycket på en ekonomiutbildning.

   

  Att vi var en liten grupp var positivt. Det var lätt att få kontakt med de andra deltagarna och jag som nybörjare i ämnet hade stort utbyte av de i gruppen som hade djupare kunskap. Jag fick större inblick i ämnet ekonomi, och de som redan hade stor kunskap fick flera ”aha-upplevelser”. Jag rekommenderar gärna utbildningen, som jag tycker passar för personer med alla typer av titlar och roller.

  Alla kollegor som har gått någon av Framfots utbildningar har kommit hem nöjda. Utbildarna är mycket kompetenta med stor kunskap – men framför allt verkar de ha kul på jobbet. Det skiner igenom och smittar av sig på deltagarna. Lokalerna är trevliga och utbildningarna har ett bra upplägg.

 • Utbildning i att leda andra ledare

  Nu är jag en ännu bättre ledare!

  Pia Madsen, Evidensia AB

  Läs mer

  Efter att ha arbetat i ledande positioner i 10 år ville jag fördjupa mig i förändringsledning. Jag tycker att det är jätteviktigt att utbilda sig i ledarskap – och det lönar sig. Efter utbildningen har jag blivit lugnare och tydligare i min roll.

  Redan när jag lyfte luren och ringde Framfot fick jag stöd och god hjälp att hitta rätt. Nu har jag precis avslutat en utbildning där jag fått flera bra verktyg för att bli en ännu bättre ledare. Jag är jättenöjd!

  Jag gillar Framfots utbildningsmetodik. Utbildningen Leda andra ledare är uppbyggd med en bra mix av teori och praktik. Det jag uppskattade allra mest var att utbildaren själv varit verksam i näringslivet och hade god förankring där.

   

  Jag kände att han förstod min vardag och kunde besvara mina frågor och utmaningar – inte med mossiga teorier utan med aktuell forskning kombinerad med verklighet.

  Jag uppskattar också SPRINT. Innan varje utbildningstillfälle har jag loggat in på Kompetensportalen för att besvara frågor som en uppstart på kursen. Efter avslutat delmoment har jag loggat in för att hämta hem material.

  Utbildningen har fått mig att tänka och agera på nya sätt. Jag rekommenderar den gärna till alla med intresse av ledarskap. Funktionschefer så väl som ledningsgrupper. Flera i mitt yrkesnätverk har gått utbildningar hos Framfot och alla har varit lika nöjda.

 • Utbildningen Utbildning för utbildare

  Framfot får tio plus på allt.

  Petra Fors, Bravida

  Läs mer

  Utbildningen var jättebra för mig som ville ta nästa kliv som utbildare, bli mer komfortabel i min roll, få tips om effektiva upplägg samt vässa mina kunskaper och egenskaper. Nu är jag mycket mer strukturerad och tryggare som utbildare, vilket också ökar glädjen i uppgiften. Jag vågar prova nya metoder, ta kommandot och utnyttja hela rummet för mitt syfte.

  Framfots utbildare var väldigt lyhörd för gruppen, anpassade innehållet efter våra önskemål, lät oss praktisera våra nya verktyg och gav feedback direkt. Det finns många kurser i presentationsteknik, men den här gav mycket mer med fokus på hur man lägger upp en hel utbildning på ett effektivt sätt. Dokumentationen var också väldigt bra. Den går jag tillbaka till när jag vill planera in de nya greppen.

  Alla som håller på med utbildningar eller instruerar i olika former borde gå den här utbildningen. Två dagar är inte så långt, men det ger väldigt mycket och är väl investerad tid. Jag hjälper nu även själv medarbetare som håller i egna utbildningar. Företaget kan nog se att vi tagit ett kliv framåt på utbildningssidan.

  Jag blev positivt överraskad över att utbildningen var så konkret och trots att de som gick i min grupp redan var trygga i sina roller, kände alla att de lärde sig jättemycket. Dessutom fungerade det praktiska runt omkring otroligt bra. Framfot får tio plus av tio möjliga på allt.

 • Utbildningen Certifierad ledare 1.0

  Jag rekommenderar utbildningen till alla chefer.

  Mats Ljung, Silex Microsystems

  Läs mer

  Utbildningen ökade min generella förståelse för rollen som ledare, vilket var precis det jag sökte som ny chef. Jag blev utrustad med en verktygslåda och skapade en trygg bas för mitt fortsatta ledarskap.

  Det coachande ledarskapet var en riktig aha-upplevelse för mig. Förhållningssättet är fantastiskt användbart i min strävan att leda andra till nya insikter och resultat, istället för att själv lägga fram lösningar.

  Utbildningen i kombination med ökad erfarenhet har gjort mig säkrare i min roll, vilket gör det lättare att delegera och fördela ansvar. Jag fick också upp ögonen för vikten av att ta hand om sig själv. Nu mår jag bättre och presterar därmed också bättre.

  Jag upplever att dynamiken och samspelet i min grupp har påverkats positivt och vi kan närma oss konflikter på ett konstruktivt sätt. Med förståelse för olika personlighetstyper och förmåga att anpassa kommunikationen når jag fram bättre.

   

  Att leda andra är en utmaning som är stimulerande och rolig, men också krävande. Så att få träffa andra chefer från helt andra verksamheter och höra att vi brottas med samma frågeställningar var väldigt givande i sig. Våra utbildare, som var kunniga, entusiastiska, drivande och stöttande, skapade en atmosfär med högt i tak för diskussioner med verklighetsförankrade exempel.

  Jag rekommenderar Certifierad ledare till alla som är nya som chefer och eftersom den är så bred är jag helt säker på att erfarna ledare också kan få värdefulla lärdomar.

 • Utbildningen Hållbart självledarskap

  Utbildningen satte stopp för negativ stress.

  Petra Laurelli, Skatteverket

  Läs mer

  Efter en lång tid med resursbrist och hög belastning på min arbetsplats, var jag nära att gå in i väggen. Jag behövde verktyg för att hantera min situation, mitt beteende och även utveckla mig själv som individ.

  Min chef rekommenderade Stresshantering hos Framfot och jag är verkligen jättenöjd. Utbildningen blev en stoppkloss för negativ stress och den nedåtgående spiral som jag befann mig i. Att få träffa de andra deltagarna gav mig nya perspektiv och stärkte övertygelsen om vikten av att bryta stressmönster i tid.

  Jag blev överraskad över hur effektivt mindfulness är. Vi lärde oss också mer om att prioritera, nå mål och ta sig ur negativa situationer. Jag använder kunskaperna hela tiden och känner mig lugnare, mer medveten och låter mig inte lika lätt föras med i forsen av stress.

  Jag hade höga förhoppningar på utbildningen, och de uppfylldes. Utbildaren var perfekt för sin roll, professionell med ett stort engagemang för ämnet och oss deltagare. Den största vinsten för mig är att jag har lärt mig hantera och förebygga stress. Vinsten för företaget är att jag är kvar som resurs och dessutom som en positivare och effektivare sådan. Om jag inte hade gjort något åt min situation hade jag troligen flytt arbetsplatsen.

  Alla borde gå den här utbildningen, för jag tror inte att det finns någon som inte känt sig negativt påverkad av stress. Jag kom tillbaka med en bra känsla och förhoppningsvis smittar jag av mig med min entusiasm på kollegorna.

 • Utbildningen Presentationsteknik och retorik

  Nu gör jag ett bra intryck när jag är företagets ansikte utåt.

  Katrin Welzien Nyberg, Ericsson

  Läs mer

  ”Presentationsteknik och retorik gav mig allt och faktiskt ännu mer än vad jag hade förväntat mig. Jag utbildade mig i samband med att jag fått i uppdrag att hålla en större presentation externt. Förutom att presentationen gick jättebra har jag också fått en ökad trygghet i att tala inför andra generellt. En stor bonus var att vi också fick lära oss om andra personligheter och hur man bäst ska bemöta dem.

  Upplägget var jättebra, med praktiska övningar som började i liten skala och byggdes på allt eftersom vi lärde oss nya verktyg. Feedbacken från utbildningsledaren och övriga deltagare var otroligt värdefull.

  Den här utbildningen passar alla, särskilt dem som ska tala inför andra i olika typer av möten och vill lära sig att lägga fram sitt budskap så att folk lyssnar på det. Med ökad kunskap växer man i sin yrkesroll. Nu kan jag göra ett bra intryck när jag är företagets ansikte utåt och proffsig personal är en stor vinst för arbetsgivaren.”

 • Utbildningen Certifierad KAM-säljare

  Idag får vi fler affärer.

  Lars-Olov Lundvik, Tieto

  Läs mer

  Jag är systemutvecklare och när jag blev erbjuden att ta på mig en säljroll ville jag skaffa ett fundament att stå på. Framfots utbildning har gett mig den bredare syn på försäljning och kundkontakter som jag önskade få. Jag har fått strategier med strukturer som fungerar och håller över tid. De är skalbara, har inget bäst-före-datum och passar därför alla branscher.

  Idag har vi lättare att ta affärer och vi får fler affärer. Framför allt gör vi rätt affärer som ger mer värde under längre tid.

  Jag ser oss som kundens hjälpare och strävar efter att skapa en win-win situation.

  Framfots utbildningsmodeller är smidiga och upplägget är professionellt på ett lättanpassligt vis. Utbildaren var mycket kompetent och engagerande med en förmåga att blanda teori och praktik på ett sätt som verkligen sticker ut jämfört med andra kurser som jag har gått. Inom IT-branschen har vi en viss jargong, så det var även väldigt givande att få input från fler branscher via de andra deltagarna.

 • Utbildningen Ledarskap nivå 2

  Kraftfulla verktyg för en organisation i förändring!

  Joakim Wenna, Stoneridge

  Läs mer

  Min utbildning sammanföll med att jag skulle skapa ett nytt team, vilket passade väldigt bra. Det var verkligen värdefullt att få lära sig mer om teorierna bakom att bygga framgångsrika team och öka insikten om hur personer agerar i nya grupper. Jag fick också upp ögonen för vikten av att arbeta med öppna frågor för att lättare lyfta fram vad som är viktigt för varje individ. Det är kraftfulla verktyg när man ska samordna en ny organisation där alla befinner sig i förändring.

  Jag tycker att man som chef har en skyldighet att utbilda sig och öka sin självinsikt. Skickliga ledare skapar en trygghet för personalen som arbetar effektivare och stannar längre när de trivs. Det känns naturligt att rekommendera utbildningen för chefer som är nya i sina roller och jag har redan gjort det till två chefer i min organisation.

  Jag är väldigt nöjd med Framfot. Deras utbildare är avslappnade och flexibla vilket gör det lättare att ta till sig och applicera kunskapen. Tilltalet är både kompetent och personligt.

 • Utbildningen Konflikthantering och svåra samtal

  Alla har nytta av den här utbildningen.

  Jacques de Vrij, Inrego

  Läs mer

  Jag fick en ökad förståelse både för andra och för mig själv. Utbildningen gav mig verktyg för att analysera mina och andras syften, vilket gör det lättare att mötas och samarbeta. Nu kan jag ta ett steg tillbaka för att få en överblick så att vi gemensamt kan nå fram till det vi egentligen vill åstadkomma utan att hamna i ett dödläge. Jag vet också hur jag ska förbereda mig inför ett samtal som skulle kunna bli svårt. När jag går in i det på rätt sätt, så behöver det inte ens bli en konflikt.

  Jag har även blivit bättre på att ta itu med konflikter inom mig själv, till exempel inför situationer som jag tror kan bli jobbiga. Jag vågar ta för mig mer och har lärt mig att lägga upp ett potentiellt svårt samtal på ett sätt så att den där tändande gnistan inte får möjlighet att uppstå.

  Jag tror att alla har nytta av att gå den här utbildningen. I stort sett alla yrkesgrupper är ju gynnade av att behärska en bra möteskultur där man kan hålla diskussionen på en intellektuell nivå, utan att bli frustrerad. Det vinner både individen och företaget på.

 • Utbildningen Personligt ledarskap

  Gå den här utbildningen!

  Ulf Petersén, Västerviks Bostad

  Läs mer

  Utbildningen ökade min självinsikt och gav mig den fördjupning i min egen ledarroll som jag var ute efter. Nu är jag mer medveten om min situation, vilket ger helt andra förutsättningar att reflektera över hur jag agerar så att jag kan göra förändringar när det behövs.

  Idag kan jag lättare ta ett steg tillbaka och se verksamheten mer ovanifrån, med ett helikopterperspektiv, istället för att vara så mycket inne i den som jag var tidigare. På så sätt vill jag få mina medarbetare att utvecklas, våga ta egna beslut och bli mer delaktiga.

  De flesta växer ju med ansvar och förtroende, vilket gynnar både individen och företaget.

  Jag är väldigt nöjd med kompetensen hos utbildaren och att man får ta del av de andra deltagarnas erfarenheter. Framför allt är det bra att man gör individuella uppgifter och verkligen går ner på djupet i sin egen vardag. Är man nyfiken på att utveckla sitt personliga ledarskap så tycker jag absolut att man ska gå den här utbildningen.

 • Utbildningen Projektledning i praktiken

  Nu vet jag att det blir ett bra resultat.

  Thomas Utterström, Inspecta

  Läs mer

  Jag ville främst få tillgång till rätt styrning, verktyg och målbilder för att veta att jag jobbar enligt framgångsrika strukturer i min roll som projektledare. Inspecta hade mycket goda erfarenheter av Framfot sedan tidigare och jag är jättenöjd med utbildningen. Nu kan jag strukturera projekten ännu bättre, vilket tydliggör de olika delarna och skapar mandat för mig att ställa rätt krav på såväl projektdeltagare som projektbeställare.

  Att vi fick tillgång till hela projektmodellen med alla punkter som man bör tänka på var väldigt bra. När jag följer den vet jag att det blir ett bra resultat och att inget blir bortglömt.

  Ett sådant tydligt underlag gör det också lättare att hantera eventuell oenighet eller efterfråga ytterligare stöd. För mig var det också lärorikt att få insikt i mjukare, personligare frågor. Till exempel hur man bäst bemöter människor i olika situationer för att nå fram.

  Framfot har mycket professionella medarbetare som man snabbt får förtroende för. Jag rekommenderar utbildningen till både projektledare och chefer som vill få förståelse för processen.

 • Utbildningen Marknadsföring i praktiken

  Nu vet jag hur vi kan profilera oss på marknaden.

  Martin Leidebrant, Klätterverket

  Läs mer

  För mig passade utbildningen perfekt. Tidigare har jag jobbat mycket på känsla och nu fick jag bekräftelse på att jag tänkt rätt. Samtidigt fick jag väldigt bra redskap för att börja jobba mer strukturerat med marknadsföringen. Nu vet jag hur vi kan profilera oss bättre på marknaden. Jag blev även inspirerad till att hitta nya möjliga vägar för oss att positionera oss som jag inte har tänkt på innan.

  Det var till stor fördel att var och en arbetade med sin egen marknadsplan under utbildningen. Mycket blev gjort direkt och då är det betydligt lättare att omsätta idéerna i praktiken när man kommer tillbaka till företaget. Vi ska expandera och behöver verkligen en tydlig marknadsplan. I slutänden är målet naturligtvis en ekonomisk vinst baserad på fler nöjda kunder och fler medarbetare som trivs hos oss. Utbildningen var som en tredagars brainstorming som jag tar med mig tillbaka till mina kollegor. En investering som kommer att löna sig i längden.

 • Utbildningen Kundservice som imponerar

  Det smittar av sig på kundens syn på företaget.

  Patrik Törnqvist, Shaeffler Sverige

  Läs mer

  Min förhoppning med utbildningen var att få nya infallsvinklar efter att ha arbetat med kundsupport i många år. Nu kan jag mer medvetet anpassa mig efter den jag talar med och se det som en utmaning att vända något negativt till något positivt. När jag lyckas med det känns det riktigt kul! Efter utbildningen har jag ökat min flexibilitet och lyssnar ännu mer på kunden.

  Jag tycker att utbildningen passar alla som har kundkontakter, även dem som håller på med försäljning, exempelvis. Alla vinner något på att utveckla förmågan att

  möta olika personlighetstyper, inte minst ett ökat självförtroende i yrkesrollen.

  Jag gick utbildningen tillsammans med en kollega, vilket är en stor fördel. Vi påminner varandra om saker vi lärde oss, kan bolla kundsamtal i efterhand och pusha varandra, vilket jag tycker gör att kunskaperna sätter sig djupare. När vi är mer positiva och kan påverka kunder som inledningsvis var väldigt negativa, är jag säker på att det smittar av sig på kundens syn på företaget i stort.

 • Utbildningen Certifierad HR

  En perfekt kickstart!

  Mikael Landmark, Eitech

  Läs mer

  Certifierad HR är verkligen en kanonutbildning som jag rekommenderar till alla som har samma roll som jag. Jag var ganska ny som HR-samordnare och det blev en perfekt kickstart som gav mycket kött på benen.

  Idag är jag tryggare i min roll och kan vara det stöd för framför allt enhetscheferna som jag ska vara. En konkret effekt av utbildningen är att vi kommer att förändra strukturen på våra medarbetarsamtal så att vi bättre fångar upp den kompetens som redan finns inom bolaget.

  Avsnittet om arbetsrätt gav mig en väldigt bra grund i ett ämne som jag berör nästan varje dag. Förhandlingar förekommer regelbundet och nu har jag användbara verktyg för att förbereda mig på ett bra sätt. Jag vet var jag ska söka kunskap och har ökad insikt om hur viktigt området är.

  Framfots utbildare hade ett pedagogiskt upplägg som gjorde det lätt att ta till sig kunskapen. Vi fick också tid att ställa frågor och diskutera ämnen utifrån egna fall, vilket var jättenyttigt och lärorikt. Vi hade bra, engagerade dagar tillsammans och jag är supernöjd.

 • Utbildningen Leda utan att vara chef

  Nu arbetar vi effektivare med full tillgång till vår samlade kunskap.

  Anna Blum Lannerup, Skanska

  Läs mer

  ”Som teamleader ansvarar jag för den dagliga driften utan att ha en formell chefsroll. Jag skulle definitivt rekommendera den här utbildningen för alla som är i samma position som jag.
  Jag är rak i min kommunikation och ville lära mig metoder för att nå fram till alla mina kollegor, framför allt till dem som svarar bättre på en mjukare framtoning. Nu får vi ut mycket mer av varandra i gruppen. Jag har stor nytta av de mötestekniker vi lärde oss och kan bättre anpassa mitt sätt att kommunicera, styra samtalen och verifiera att det jag har sagt har landat hos kollegorna.

  Många medarbetare sitter på mycket kunskap och med de nya verktygen kan jag hjälpa dem att förmedla sin kunskap på ett metodiskt och effektivare sätt. Jag kan också tydligare visa varför vi ska göra på ett visst sätt. Ibland handlar det bara om att vrida på ett ord eller välja en annan nyans i hur man uttrycker sig. Små medel gör stor skillnad.
  Jag är jättenöjd med utbildningen och kunskaperna har varit superbra på alla sätt. Jag tror att det har gagnat hela vår grupp så att vi känner oss tryggare tillsammans och kan arbeta ännu effektivare med full tillgång till vår samlade kunskap.”

 • Utbildningen Förändringsledning

  Väl investerad tid.

  Joakim Jareld, Unionen

  Läs mer

  ”Som rådgivare och förhandlare för våra chefsmedlemmar blir jag ofta inkopplad i faser som innefattar förändring. Utbildningen ökade min förståelse för situationer där förändring är ett inslag, vilka faktorer som är verksamma och hur människor reagerar.

  Utbildningen har ett inspirerande upplägg som gör att temat förändringsledning går att omsätta till vilken situation som helst i livet. Det gör den användbar och tänkvärd på många olika plan. Innehållet är specifikt passande för personer med ansvar för förändringsarbete, men det är också väldigt belysande för andra som mer allmänt vill öka sin förståelse.

  Utbildaren var väldigt klargörande med ett pedagogiskt och varierat sätt att undervisa. Hon hade förmåga att illustrera med ord, bild och exempel och var väldigt professionell i sin framtoning.

  Framfot visade stor omsorg om oss deltagare. De bjuder verkligen på det lilla extra och gör att man känner sig välkommen. Jag känner att jag investerade min tid väl och fick många nya uppslag.”

 • Utbildningen Ledarskap nivå 1

  Nu är jag tryggare i min roll.

  Veronica Nylén-Wicksell, Fitness24Seven

  Läs mer

  ”Jag har jobbat mig upp inom företaget och lärt av andra ledare längs vägen. Utbildningen hos Framfot gav mig konkret kunskap om hur jag ska agera och även viktig bekräftelse på vad jag gör rätt. Jag lämnade lokalen med större självförtroende än när jag kom, vilket gör mig tryggare i min roll.

  Mina förväntningar på utbildningen var höga. Jag ville få bättre inblick i alla områden som ingick, utveckla mitt eget ledarskap och få ett nätverk av andra chefer att bolla med, även i framtiden. Allt det uppfylldes. Jag blev väldigt sporrad och satte igång med mina nya verktyg direkt när jag kom tillbaka.

   

  Tiden flög verkligen förbi. Utbildaren lyckades inspirera oss och vi hade många givande diskussioner. Det är lärorikt att höra att man som ledare ofta brottas med liknande utmaningar, oavsett bransch.

  Framfot har otroligt fina lokaler och ett väldigt trevligt bemötande. Utbildningen ger en mycket bra start för den som är ny som ledare.”

 • Utbildningen Försäljningschefen

  Nu lägger jag tid och energi på rätt saker.

  Johan Rosenqvist, Grönsakshallen Sorunda AB

  Läs mer

  ”Framfot som företag är engagerat och kunnigt. De vill verkligen göra ett bra jobb och redan vid första samtalet förstod jag att Försäljningschefen verkligen inte var någon dussinkurs.

  Genom att gå den när jag var alldeles ny som säljchef slapp jag famla i mörkret i onödan. Utbildningen gav mig tidigt viktiga verktyg för att skapa framgångsrika strukturer. Den pedagogiska genomgången av säljprocessen och hur man hittar lönsamhet var precis vad jag sökte. Nu lägger jag tid och energi på rätt saker.

  Insikten i olika personlighetstyper gav också otroligt mycket. I vår verksamhet innebär ett starkt ledarskap tydlighet, lyhördhet och förmåga att entusiasmera. Nu förstår jag hur jag kan anpassa mitt sätt att kommunicera för att nå fram, både till medarbetare och kunder.

  Att utbyta erfarenheter med chefer från helt andra branscher var också givande och tempot med tid för reflektion var väldigt bra. Det fanns en tydlig tanke bakom upplägget.”

 • Utbildningen Konflikthantering och svåra samtal

  Kursen gav mig verktyg för att arbeta proaktivt och förbereda mig för svåra samtal.

  Tove Simonsson, Alligator Bioscience AB

  Läs mer

  ”Kursen gav mig verktyg för att arbeta proaktivt och förbereda mig för svåra samtal, vilket var precis vad jag sökte. Nu har jag tydliga och bra riktlinjer och kan arbeta efter strukturer som gör att jag undviker missförstånd vid obekväma samtal med medarbetare.
  Kursledaren var fantastiskt bra och otroligt inspirerande och det var väldigt givande att deltagarna i gruppen kom från vitt skilda branscher.

  Jag kan absolut rekommendera kursen, framför allt till personer med personalansvar och till dem som behöver motivera medarbetare till arbetsuppgifter som kan upplevas som mindre attraktiva. Arbetar man i en verksamhet som ofta genomgår förändringar kan den också passa riktigt bra.”

 • Utbildningen Certifierad HR

  Fräscht ut­bild­nings­före­tag med nytt tänk!

  Katharina Wikström, Sundsvall Energi

  Läs mer

  ”Utbildningen Certifierad HR gav mig precis de fördjupande kunskaper jag kände att jag behövde, bland annat inom arbetsrätt, för att lyckas i min yrkesroll. Idag hittar jag rätt fakta snabbare och jag är mycket effektivare när jag söker efter de lagparagrafer jag behöver finna.
  Eftersom vi på Sundsvall Energi har som mål att bli mer attraktiva och professionella aktörer på marknaden såg vi behovet av att höja kompetensen inom och ge personalen det stöd som efterfrågas – något som vi nu lyckats med tack vare utbildningen och mina nya kunskaper.

  Att jobba i små grupper gör att Framfots kompetenta kursledare kan anpassa kurserna helt efter deltagarnas behov och uppehållen mellan kurserna gav mig tid att reflektera och praktiskt använda det jag lärt mig innan jag tog mig an nästa ämnesområde.
  Vi på Sundsvalls Energi samarbetar idag med Framfot för kommande företagsanpassade utbildningar, och vi kommer garanterat fortsätta med det!”

 • Utbildningen Effektiv kommunikation

  Ju fler som kan detta, desto bättre för alla!

  Mia Söderberg, Sanoma Utbildning Stockholm

  Läs mer

  ”Kursen Effektiv Kommunikation gav mig verktygen jag behövde för att arbeta med min kommunikation och mig själv ur ett utifrånperspektiv. Jag lärde mig att sanningen av en händelse inte bara ligger i min känslomässiga upplevelse utan att jag måste se allt ur flera olika aspekter. Jag kan nu, med en medveten strategi, lättare undvika onödiga konflikter och missförstånd.

  Genom att gå kursen får man två berikande dagar med ett lättillgängligt och varierat innehåll, som man handgripligen kan ta med sig hem och använda direkt. De fina lokalerna och den trevliga personalen är bara pricken över i:et!”

 • Utbildningen Försäljningschefen

  Jag kom in min nya roll snabbare tack vare kursen.

  Mattias Eek, Volkswagen Finans Sverige AB

  Läs mer

  ”Kursen Försäljningschefen gav mig en mer nyanserad bild av min egen roll när jag var ny som säljchef. Jag fick även en fördjupad förståelse för att olika personer behöver olika typer av ledning och coachning.
  Det framgår tydligt att Framfots kursledare själva har erfarenhet av de ämnen de pratar om och det skapar trovärdighet. Jag fick med mig många användbara tips och råd, både från kursledaren och de andra deltagarna, och gick därifrån med en positiv känsla inför stundande arbetsuppgifter.

  Jag är säker på att det gick fortare för mig att komma in i min nya roll tack vare Framfots kurs och jag kan rekommendera den till andra som är nya i sin position. Den passar också när det är läge att utvecklas, ta nästa steg eller helt enkelt få ny inspiration.”

 • Utbildningen Leda utan att vara chef

  Kursen gav mig en fördjupad själv­känne­dom.

  Paula Quintana Fernandez, KRAV

  Läs mer

  ”Jag rekommenderar den här kursen till alla som arbetar med grupputveckling! Genom mina nya insikter kan jag analysera min arbetsplats och på ett bra sätt kommunicera med både kollegor och ledare på företaget. Framfot har även lärt mig att uttrycka ståndpunkter till kollegor via feedback.

  Extra poäng vill jag ge till vår inspirerande utbildare. Hennes utbildningssätt gav mig en fördjupad insikt i hur jag som individ kommunicerar samt hur andra personer runt omkring mig, både i privat- och yrkeslivet, uttrycker sig och varför.”

 • Utbildningen Personligt ledarskap

  Definitivt en av de bästa ledarskaps­kurser jag gått.

  Conny Miketinac, Ronneby Miljö & Teknik AB

  Läs mer

  ”Ledarskapsfrågor har alltid intresserat mig. Jag har deltagit i många utbildningar och det här var definitivt en av de bästa kurser jag gått. Kursledaren var oerhört skicklig och lät våra diskussioner påverka utformningen. Att få träffa andra chefer från andra branscher och olika skeden i arbetslivet var otroligt givande. Erfarenhetsutbytet har verkligen stärkt mig. Kursledaren, som själv var mycket erfaren inom området, ställde hela tiden de rätta frågorna som förde oss framåt. Kursen gav också viktiga bekräftelser på att beslut som jag fattat i min chefsroll var riktiga. Det är inte ofta man får veta det annars.

  Jag tycker att alla som arbetat som chef något år ska gå den här kursen. Den var fantastiskt bra. Står man inför en stor förändring eller måste fatta ett tufft beslut är den ovärderlig. Vågar man bara dela med sig av problemet, kommer man att få en lösning på det.”

 • Utbildningen Sälj för icke säljare

  Extremt relevant innehåll för alla med återkommande kundkontakter.

  Joakim Staaf, Tidningskungen

  Läs mer

  ”Kursen överträffade verkligen mina förväntningar. Jag blev glatt överraskad över hur relevant innehållet var för mig, som inte har en uttalad säljroll i min arbetsbeskrivning. Jag och mina kollegor har många icke-säljande kontakter med olika förlag och att fördjupa sig i hur viktigt det är att kommunicera på ett sätt som är anpassat både efter kundens och efter våra egna personligheter var en verklig ögonöppnare.
  Alla som har återkommande kundkontakter borde gå Affärsmannaskap.

  Jag tror att insikterna kommer att göra mig och mina kollegor mer effektiv i vårt indirekta säljarbete. Genom att lyssna och anpassa kommunikationen strävar jag efter att skapa maximal effekt vid varje säljsamtal och se till att utväxlingen blir optimal, både för våra samarbetspartners och för oss.”

 • Utbildningen Hållbart självledarskap

  En otroligt bra kurs för alla med hög arbetsbelastning.

  Kevin Graham, Dynamate IS AB

  Läs mer

  ”Jag har ett väldigt brett arbetsområde med många olika ansvarsuppgifter. Efter kursen Hjärnkraft har mitt arbetssätt blivit mycket effektivare och numera går jag alltid hem från jobbet i tid. Jag har lärt mig att strukturera min arbetsdag och får mer gjort med mindre stress genom att dela in min dag i fokusområden. När jag går hem kan jag byta tankebanor, fokusera på familjen och göra ett ännu bättre jobb nästa dag.

  Lärdomarna från kursen har gjort mig lugnare och trevligare, vilket både kollegorna och familjen märker.
  Genom att designa min egen arbetsdag minimerar jag risken för misstag och ökar vinsterna i verksamheten. Alla som har en hög arbetsbelastning borde gå Hjärnkraft. Det vinner hela företaget på och kursen är otroligt bra.”

 • Utbildningen HR i praktiken

  Utbildningen gav mig nya perspektiv och en ny syn på sam­bandet mellan HR-funktionen och före­tagets mål­sätt­ning.

  Åsa Säfsten Boman, KFUM

  Läs mer

  ”HR i praktiken gav mig den överblick som jag önskade när jag var ny som personalchef. Nu vet jag vad ansvaret omfattar och var jag kan söka mer information när jag behöver.
  Utbildningen gav mig perspektiv på vår organisation och en ny syn på sambandet mellan HR-funktionen och företagets värdegrund och målsättningar. Eftersom vi arbetade med eget material startade tillämpningen direkt.

  Jag blev överraskad över hur otroligt berikande de andra deltagarnas upplevelser var. Det var väldigt nyttigt att få ta del av andra organisationers erfarenheter och spegla sin egen verksamhet i det.
  Fördjupningen i personlighetstyper var också väldigt värdefull. Som personalchef är det oerhört viktigt med god självkännedom och förmåga att kommunicera med alla.”

 • Utbildningen Försäljning nivå 2

  Nu är jag taggad!

  Mirjam Adler, Affärslogik Svenska AB

  Läs mer

  ”Efter Försäljning nivå 2 arbetar jag mer målinriktat än tidigare när jag ringer upp för att boka in möten. Jag känner mig säkrare i säljsituationen och koncentrerar mig på de positiva samtalen. Det gör mig taggad! Om jag får ett nej, ska jag bara ha ett ja nästa gång.
  Mina kollegor har också märkt att jag är mycket säkrare. Jag vågar ta för mig mer, samtidigt som jag har lärt mig vikten av att lyssna på kunden och fått verktyg för att presentera min kunskap på ett sätt som skapar förtroende.

  Alla som har kundkontakt har nytta av den här kursen. Kursledaren var mycket kunnig, proffsig, rolig och intressant att lyssna på. Det är otroligt att man kan lära sig så mycket på två dagar. Nu fokuserar jag på att överföra kunskaperna till vardagen och göra rutin av dem.”

 • Utbildningen Ledarskap nivå 3

  Det proffsiga upp­lägget medförde förändring direkt.

  Marianne Gutsch

  Läs mer

  ”Kunskaperna i ett coachande ledarskap har ökat min lyhördhet och förmåga att behålla lugnet även i stressade situationer och processer. Kursen vidgade mina vyer och gav mig nya verktyg som jag använder i många situationer i mitt dagliga liv. Jag har även insett vikten av att verkligen lyssna. Tidigare kunde jag vara alldeles för snabb i mina beslut.

  Vår skickliga kursledare höll sig hela tiden till en röd tråd, samtidigt som hon var flexibel vid input från gruppen och det gjorde att jag kände mig sedd. Upplägget var proffsigt och förutsatte ett aktivt deltagande, som gjorde att vi tog tag i och tillämpade förändringen direkt.
  Jag ser upplevelsen som början på en personlig resa och en inkörsport till nya uppdrag.”

 • Utbildningen Praktisk retorik

  Nu har jag verktyg för att väcka intresse och hålla kvar upp­märk­sam­heten.

  Liv Bivall Röse, Friskis & Svettis

  Läs mer

  ”Kursen Praktisk retorik har hjälpt mig att utveckla förmågan att lägga fram det jag vill förmedla för en grupp på ett effektivt sätt. Kursinnehållet med mycket praktisk övning där vi fick tala inför varandra och få direkt feedback var väldigt givande. Jag fick nya infallsvinklar på hur man ska planera upplägget av sin presentation för att påverka sina åhörare till ett aktivt lyssnande. Kursledaren var mycket kunnig, påläst och professionell.

  Nu har jag praktiska verktyg som stärker min trygghet vid muntliga presentationer. Jag kan rekommendera kursen till alla som talar inför andra i sitt arbete. Jag har lärt mig att med ganska enkla medel väcka intresse och hålla kvar uppmärksamheten.”

 • Utbildningen Presentationsteknik och retorik

  Jag fick en ny bild av mig själv, en stärkt självkänsla och en tro på min egen kunskap.

  Marita Jonsson, Marginalen Bank

  Läs mer

  ”När jag fick ansvaret att regelbundet informera vår kundserviceavdelning, kände jag mig inte bekväm i situationen. Att gå Framfots kurs i presentationsteknik är det bästa jag har gjort.
  Kursledaren var otroligt bra, såg alla och kunde hjälpa var och en med specifika behov. Det var en stor fördel att få utgå från sitt eget material i alla övningar.
  Nu har jag lärt mig att strukturera upp presentationen och jag vågar tro på det jag säger. Jag kan ju det här!

  Det gör det lättare för mina medarbetare att lyssna på mig, vilket leder till en bättre service för våra kunder.
  Jag tycker att alla som håller i presentationer ska gå den här kursen. Även andra har nytta av den. Jag fick en ny bild av mig själv, en stärkt självkänsla och en tro på min egen kunskap. Jag skulle gärna gå den igen.”

 • Utbildningen Rekrytera rätt

  Den är värdefull för alla som jobbar med rekrytering.

  Mia Makower, DHL Freight Sweden AB

  Läs mer

  ”Jag hade redan mycket erfarenhet av rekrytering när jag gick kursen och hoppades på att få lära mig det där lilla extra, framför allt när det gäller svåra rekryteringar. Det fick jag! Kursledaren var mycket kunnig och skicklig och kunde svara på alla frågor som dök upp.
  Materialet som vi fick med oss efter kursen har jag haft stor nytta av, framför allt mallar som vi har använt vid HR-utveckling i företaget.

  Kursen är omfattande och upplägget med bland annat analyser och rollspel ger på kort tid en heltäckande kunskapsbas. Den är värdefull för alla som jobbar med rekrytering, men särskilt för dem som är nya inom området.”

 • Utbildningen Arbetsrätt i praktiken

  Min nyvunna trygg­het gynnar hela före­taget.

  Heléne Thibblin-Adlers, NIRA Dynamics

  Läs mer

  ”Jag är civilekonom i grunden och när jag även fick ansvar för HR-frågor, ville jag öka min kunskap inom området. Kursen Arbetsrätt i praktiken har lönat sig både för min egen del och för företaget. Den gav mig dels nya lärdomar, dels den översikt som jag ville ha. Nu känner jag mig trygg i vad som gäller och vet var jag kan söka mer kunskap vid behov. Jag inser nu också när vi behöver rådfråga expertis, vilket gör att företaget kan agera helt korrekt i personalrelaterade frågor.

  Jag tycker att alla som får ett HR-ansvar ska gå kursen. Den passar även linjechefer och vd:ar på mindre bolag som saknar HR-funktion. Arbetsrätt är ett viktigt område eftersom det handlar om människors rättigheter och skyldigheter vid en anställning. Det är av yttersta vikt att undvika onödiga misstag.”

 • Utbildningen Ledarskap nivå 2

  Nu prioriterar jag verkligen att vara närvarande ute på fältet.

  Daniel Engström, Hammarby fotboll

  Läs mer

  ”Som sportchef har jag haft jättestor nytta av Framfots ledarskapskurs. Nu prioriterar jag verkligen att vara närvarande mitt i verksamheten, ute på fältet, och det uppskattar mina fotbollsledare. Jag har också utvecklat mina förmågor att coacha dem till att vara positiva, följa reglerna och utöva fotboll på en kul och lärorik nivå. Kursen gav även betydelsefull bekräftelse på att arbetssätt som jag tillämpat länge stämmer med den vetenskapliga regelboken.

  Det var väldigt givande att diskutera med de andra deltagarna och eftersom kurserna hålls i lite mindre grupper får varje individ mer utrymme. Alla får kliva fram och bidra. Hos Framfot finns inga alibispelare som håller sig undan. Det är bra!
  Jag rekommenderar Framfots ledarskapskurser till alla som har en ledande befattning inom idrottsrörelsen, och självklart inom näringslivet också.”

 • Utbildningen Projektledning i praktiken

  Alla som jobbar med projekt har nytta av kursen.

  Josefin Olrog, Inflight service Europe AB

  Läs mer

  ”Mina förväntningar på Projektledning i praktiken uppfylldes verkligen. Genom den balanserade mixen av teori och praktiska övningar lärde jag mig hur man arbetar strukturerat med sitt projekt.
  Vår kursledare var mycket kunnig och erfaren. Hon utgick från vår verklighet och lyckades skapa en personlig stämning, vilket var väldigt bra.

  Jag kommer att få stor nytta av lärdomarna i mitt fortsatta arbete och kan definitivt rekommendera Framfot som utbildningsföretag. Kursen passar alla som jobbar i projekt i någon form, även den som inte är projektledare. Den gav mig bra strukturer att arbeta efter och kontrollrutiner som enkelt tydliggör förväntningar och även effektiviserar det dagliga arbetet.”

 • Utbildningen Certifierad ledare 1.0

  En fantastiskt bra utbildning med väldigt hög kvalitet och professionellt bemötande rakt igenom.

  Roger Henriksson, Arla Foods AB

  Läs mer

  ”Jag rekommenderar starkt utbildningen Certifierad ledare till alla chefer och ledare. Jag fastnade för innehållet och möjligheten att själv påverka ämnesvalen. Jag fick en ny roll som ledare och hade inte fått ut det jag sökte av en tidigare utbildning. Nu vågar jag mer, känner mig säkrare i ledarrollen och tryggare vid konflikthantering. Jag har fått en ökad förståelse för mina medarbetares behov och utvecklar medvetet förmågan att anpassa kommunikationen efter både personen och situationen.

  Jag har insett vikten av att ha ett coachande förhållningssätt för att lyckas motivera andra till utveckling.
  Jag är imponerad av att samtliga kursledare var så kunniga, engagerade och inspirerande. För mig var det oerhört värdefullt att alla hade så mycket yrkeserfarenhet. Det innebar att vi kunde ta diskussioner om praktiska, verkliga fall som det inte går att läsa om i några läroböcker.”

 • Utbildningen Ledarskap nivå 1

  Helt överlägset att få träffa andra med liknande er­far­en­heter.

  Anders Granath, Veolia

  Läs mer

  ”När jag fick personalansvar, sökte jag något som kunde ge mig en introduktion till den nya rollen. Framfots kurs gav mig självinsikter som träffade helt rätt. Personlighetsanalysen väckte många intressanta tankar och tydliggjorde att andra inte alltid uppfattar mig på det sätt jag själv gör. Det är avgörande att tänka på i en ledarroll.
  Kursen gav mig framför allt nya perspektiv, inte minst genom väldigt bra diskussioner med de andra deltagarna.

  Att få träffa andra med liknande erfarenheter är helt överlägset. Kursledaren hade en utmärkt fingertoppskänsla för att blanda teori, praktik och diskussioner.
  Alla som är ledare och alla som är intresserade av ledarskapsfrågor har nytta av den här kursen.”

 • Utbildningen Kundservice som imponerar

  Kursen har ut­veck­lat kund­bemöt­andet och ökat arbets­glädjen.

  Viktor Bergmark-Jimenez, Offerta

  Läs mer

  ”Kursen Kundservice som imponerar var precis vad jag sökte för mina kompetenta kollegor. Den har gett dem förutsättningar att använda värdefulla erfarenheter på nya sätt, utveckla kundbemötandet och öka arbetsglädjen.
  Fördjupade insikter i hur skilda människotyper responderar olika på olika typer av svar är det som kollegorna har uppskattat mest. Kursen har bidragit till nya perspektiv och en ökad förståelse för hela värdekedjan. Genom att analysera personen på andra sidan, kan de anpassa sig efter kunden på ett helt annat sätt än tidigare.

  Vi har som ambition att tillhandahålla en service av världsklass och Framfot erbjöd oss en verktygslåda för att förbättra kommunikationen och öka kundnöjdheten. De förstod våra behov direkt och levererade en kundservicekurs med den komplexitet som jag förväntade mig.”

 • Utbildningen Praktisk retorik

  Ett tydligt budskap är nyckeln för en effektiv utveckling!

  Patrik Malm, Stoneridge Electronics

  Läs mer

  ”Jag sökte en kurs där jag kunde få utveckla min retorik genom att träna i en mindre grupp. Framfot erbjöd det upplägget på sina kurser och min chef hade dessutom goda erfarenheter av Framfot sedan tidigare, så det blev ett naturligt val. Jag var mycket nöjd med upplägget av kursen, att det var just en liten grupp som skapade en bra dynamik och balans för alla deltagare.

  Det var bra att få praktiskt och konkret öva på att förbättra min retorik; att tänka igenom och förbereda mitt budskap och mina argument, att identifiera målgruppen och anpassa mitt budskap och parallellt få en inblick i de bakomliggande teorierna. Idag tänker jag mer på hur jag förbereder och levererar mitt budskap – det är ju nyckeln till en effektiv utveckling!”

 • Anpassade kurser

  Framfot hjälper oss nå våra mål och göra dem tydligare.

  Sara Funseth, Inflight Service

  Läs mer

  ”Vi har jobbat med Framfot sedan 2006. Efter att ha tittat på olika lösningar valde vi Framfot och det var rätt beslut!

  Jag tycker att pedagogiken är bra och att Framfot hänger med i utvecklingen. De intresserar sig för vår verksamhet och visar engagemang. Det tycker jag är viktigt. Framfot känns som en del av oss och vi anlitar dem som intern utbildningsavdelning. Det här är väldigt viktigt för att vi ska kunna fortsätta växa och bli ännu bättre på att hjälpa våra kunder.

  Det märks att det är en tydlig strategi från Framfot att inte bara hålla utbildningar utan att hjälpa oss nå våra mål och även göra dem tydligare. Det gör att utbildningarna blir ett konkret sätt för oss att nå våra mål.”

 • Anpassade kurser

  Vi sparade administrativ tid och resurser

  Monia Prittinen, Mälarlaser AB

  Läs mer

  ”Vi drev en kompetensutvecklingsinsats som inkluderade alla medarbetare. Genom att använda kursportföljen sparade vi både administrativ tid och resurser, vilket vi inte skulle gjort genom att köpa en kurs i taget. För mig som projektledare var det enklare att planera, boka utbildningar och att säkerställa att planerade utbildningar genomförs.

  Det är bra att utbildningen genomförs under en begränsad tid och inte drar ut på tiden. Det känns också bra att ha en utbildningsleverantör som känner till oss och våra behov.”

 • Utbildningen Försäljning nivå 1

  Jag har sålt mer efter kursen

  Niklas Kling, Ziehl-Abegg Sverige AB

  Läs mer

  ”Ziehl-Abegg är ett försäljningsföretag där hög kompetens i försäljning är viktigt. Jag var ny i rollen som säljare när jag började på företaget och tillsammans med min chef beslutade vi att jag skulle gå en utbildning i försäljning. Min chef visste att Framfot levererar kurser med bra resultat och valet föll på kursen Försäljning nivå 1.

  Jag är mycket nöjd med kursen och är nu trygg i min situation. Jag blir inte längre nervös när jag kontaktar kunder. Nu gör jag ett seriöst intryck, jag är en säljare! Med rätt verktyg och trygghet kan jag vara rak och ärlig med mina kunder.

  Utbildaren var väldigt kompetent och hade stor erfarenhet. Jag hade intressanta diskussioner med både utbildaren och mina kurskamrater. Just erfarenhetsutbytet med kurskamraterna var väldigt givande. Det var inte bara utbildaren som utbildade oss, vi utbildade varandra också.

  Jag tycker att alla som säljer ska gå den här kursen. Vill du ha många bra verktyg, insikter och vill sälja mer så är det här kursen för dig!”

 • Utbildningen Hållbart självledarskap

  Jag har fått bättre struktur och lärt mig prioritera

  Axel Ingolf, Vårdassistans

  Läs mer

  ”Jag arbetar i en dynamisk arbetsmiljö och att strukturera tiden är av stor betydelse. Det finns alltid mer saker att göra än vad det finns tid och återkopplingar till omgivningen sker löpande.

  Effekten av utbildningen har blivit att jag inser nyttan i det jag gör i det dagliga arbetet d.v.s. att jag mer aktivt beslutar om vilka aktiviteter som är viktiga och vilka jag kan prioritera om.

  Jag har nytta av innehållet i utbildningen i det dagliga arbetet och har fått en bättre struktur som synliggörs på ett tydligare sätt. De verktyg jag fått hjälper mig att prioritera.

  Personligen har det lönat sig att gå utbildningen. Jag känner inte samma som stress inför arbete som ligger efter, då jag vet att det viktigaste är gjort.

  Jag kan rekommendera utbildningen som har en proffsig inramning, konkret innehåll och kunniga utbildare. De rekommendationerjag fått av kollegor stämde väl med verkligheten.”

 • Utbildningen Försäljning nivå 3

  Självklart har det lönat sig

  Jonas Määttä, Aquagate

  Läs mer

  ”Kursen har gett oss högre kundfokus som gör att vi kan plocka fram det lilla extra vid skarpa och tuffa förhandlingar. Det har visat sig vara lönsamt både för mig personligen och för företaget.

  Bättre kundrelationer är effekten av en ökad förståelse för kundens behov och högre kompetens. I dag arbetar vi mer med kundanalyser, kategorisering samt aktiv coachning för att hitta rätt lösningar.

  Värdefulla tips och trix från utbildningen, bra förberedelser samt behovsinventerande frågor hjälper oss förstå kunden bättre, vilket leder till att vi kan presentera behovsanpassade lösningar.

  Jag kan varmt rekommendera Framfot, ett underbart utbildningsföretag med sköna kursledare, bra lokaler, bra sammansättning och storlek på grupperna. Framförallt har de ett genomtänkt innehåll och ett utbildningskoncept som ger resultat.”

 • Anpassade kurser

  Leder till förbättrat och effektivare ledarskap

  Andreas Thunmarker, Bilda Öst

  Läs mer

  ”Med individuell coachning har jag utvecklat mig själv och fått insikt i för- och nackdelar med mina egenskaper i relation till andra. Förbättrat och effektivare ledarskap är resultatet.

  Framfot är en extern resurs med expertkompetens som ger oss ett utifrånperspektiv och fungerar som bollplank. Med extern hjälp får du insikt och bekräftelse på att andra sitter med samma problem, vilket ger dig perspektiv på din verksamhet.

  Genom deltagande i öppna kurser hos Framfot fick jag förtroende för kursledaren och fortsatte sedan med individuell coachning. Jag rekommenderar i dag Framfot till kollegor och vänner.”

 • Anpassade kurser

  Vi är mycket nöjda med utbildningarna och syftet har uppnåtts.

  Ingela Håkansson, Olofströms kommun

  Läs mer

  ”Framfot är en bra och stabil leverantör som håller vad som utlovats, med hög kvalitet. Vi rekommenderar Framfot eftersom vi har så nöjda deltagare att visa upp.

  Vi är mycket nöjda med  utbildningarna och syftet har uppnåtts. Ett plus också för den personliga kontakten med utbildaren  innan uppdraget.”

 • Utbildningen Rekrytera rätt

  Att vara rekryteringsansvarig är mer än att hålla intervjuer.

  Mari Puke , Multisoft Consulting AB

  Läs mer

  ”Kursen gav mig ett bra helhetsperspektiv och jag har fått en bättre förståelse för hela processen igenom – från ax till limpa. Jag jobbar mer effektivt i processen idag och förstår var krutet ska läggas. Jag rekommenderar alla som arbetar med rekrytering eller HR att gå kursen då den fokuserar även på coachning i processen.

  T.ex. att coacha dina kollegor i formande av kravspecifikationer och också kandidaterna under intervjuer för att locka fram det bästa hos dem är riktigt roligt!”

 • Utbildningen HR i praktiken

  Jag kan arbeta mer proaktivt med HR-frågor idag.

  Mari Forsgren, Amblin AB

  Läs mer

  ”Det var jättebra att gå denna utbildning då jag nyligen börjat jobba med HR-frågor. Jag fick med mig många konkreta tips som har gett en direkt praktisk nytta. Vi har bl.a. uppdaterat  personalhandboken och skapat en process för introduktion av nyanställda.

  Tack vare kursen har vi även genomfört medarbetarsamtal, utvecklingssamtal och lönesamtal med mallar och tips som jag fick på utbildningen. Det innebär, för mig, att jag kan arbeta mer proaktivt med HR-frågor idag.”

 • Utbildningen Certifierad HR

  En riktig guldgruva!

  Anna Lukasiak , Prognosia AB

  Läs mer

  ”Det här är inte en ”skrapa på ytan”-kurs, utan den ger en bra bredd som har gett mig en djupare kunskap och  säkerhet. Det jag fastnade för var att kursinnehållet anpassades efter mitt företags behov. Allas behov fångades upp trots att vi hade så olika erfarenhetsnivå. Jag är ensam på HR-avdelningen, därför är det viktigt att vara den som har HR-tänket i alla diskussioner i bolaget.

  Certifieringen har gett mig mer kött på benen och gett mig verktyg så att jag kan arbeta mer proaktivt; jag behöver inte vara brandman längre och släcka bränder. Kunskaperna inom arbetsrätt är ovärderliga för mig idag, en riktig guldgruva! Jag vill också lyfta fram fördelen med små grupper som jag tycker är en av de starkaste fördelarna med Framfot.”

 • Utbildningen Utbildning för utbildare

  Kursen gav effekt direkt i mina egna utbildningar!

  Martin Englund, Komatsu Forest AB

  Läs mer

  ”Jag fick massor av inspiration! Kursen gav mig viktig kunskap kring lärande; hur man lär ut och lägger upp en kurs. Jag såg på en gång att det gav effekt i mina utbildningar, deltagarna blev direkt mer delaktiga.

  Jag lockades av denna kurs för att det var ett bra upplägg och ett suveränt förekoncept samt återkoppling med mail och support efter kursen. Ett koncept som jag använder i mina kurser idag.”

 • Utbildningen Praktisk retorik

  Kursen innehöll det jag behövde och mer!

  Dennis Postol , EvvaSalto Access

  Läs mer

  ”Som utbildningsansvarig mot våra kunder är det av största vikt att jag kan lära ut på ett pedagogiskt  och intressant sätt. Kursen gav mig en konstruktiv bedömning kring hur jag arbetar idag men framförallt har jag fått tänka till ordentligt kring mitt presentationsmaterial.

  Idag ger jag mer  matnyttiga och intressanta presentationer och framförallt känner jag mig säkrare på mig själv som presentatör!”

 • Utbildningen Förhandlingsteknik

  Jag fick de verktyg jag behövde och bättre självinsikt.

  Helén Eriksson, Piteå kommun

  Läs mer

  ”Jag gick kursen för att få verktyg, lära mig hur jag kan handha olika förhandlingssituationer, få ökad trygghet samt en ökad medvetenhet om förhandlingsprocessen. Jag fick de verktyg jag behövde och en insikt om hur jag själv fungerar. Jag fick också förståelse för andra förhandlingssätt och hur jag kan använda dem när det behövs.

  Jag är mycket nöjd med kursen. Framfot värnar verkligen om att deltagarna ska få ut mesta möjliga av utbildningen. Även efter kursen i form av bra support.”

 • Utbildningen Effektiv kommunikation

  Kursen har lönat sig både professionellt och personligt.

  Tommy Lindholm, ES-Konsult

  Läs mer

  ”För mig har det har lönat sig både på ett personligt och professionellt plan att gå kursen. Jag har lärt mig att lyssna på ett annat sätt. Det är lättare att förstå andra och få andra att förstå mig. Det är en utmaning att lyssna och förstå en annan människa!

  Kommunikation är så mycket mer än det verbala. Kursens perspektiv utgick ifrån människans psykologi, snarare än strategier och tekniker, vilket var  både intressant och lärorikt.”

 • Utbildningen Marknadsföring i praktiken

  Jag fick mer än jag förväntade mig!

  Maud Dolk , Envac

  Läs mer

  ”Jag anmälde mig till kursen för att jag behövde idéer och verktyg för att göra en marknadsplan. Jag sökte en praktiskt inriktad kurs i marknadsföring som inte var för lång. Kursen var verkligen praktisk – idag har vi en marknadsplan.

  Jag har fått stöd i att förankra varumärket, förbättra kundvård och hitta nya vägar att tänka. Det var ett väldigt bra utbyte med de andra kursdeltagarna och jag har arbetat med utbildaren som coach även efter kursen.”

 • Utbildningen Kundservice som imponerar

  Jag känner mig lugnare och lyssnar mer aktivt.

  Fredric Löf, Vparts

  Läs mer
  ”Den här kursen handlar inte bara om kundservice. Den är djupgående! Jag har en mycket bättre uppfattning om vad kundservice faktiskt innebär och känner mig lugnare i kontakten med kunder nu, jag lyssnar mer aktivt. Jag har mer arbetsro och fler verktyg för att lösa problem mer strukturerat.

  Jag har delat med mig av mina nya kunskaper till kollegor och ledning. Vi kommer att utveckla vårt arbetssätt kring kontakten med kunderna.”

 • Utbildningen Försäljningschefen

  Efter kursen har jag blivit säkrare i rollen som chef.

  Joakim Abrahamson, Hogia

  Läs mer
  ”Min chef hade gått kursen och rekommenderade den. Det var definitivt värt för mig att gå den! Utbildningen har en rejäl verklighetsförankring och inte bara teori. Särskilt bra var att kursen var så anpassad efter våra behov. Efter kursen har jag blivit säkrare i rollen som chef men jag fick också många tankar kring hur man får gruppen att fungera bättre.

  Gruppdynamiken är viktig för medarbetarna men också för resultaten. Vi har idag skapat en effektivare säljorganisation med effektivare säljare och optimerad säljtid.”

 • Utbildningen Försäljning nivå 2

  Kursen gav mig en kick framåt i mitt försäljningsarbete.

  Maud Gustafsson Fahlbeck, Kiwa Sverige

  Läs mer
  ”Jag hade gått Försäljning nivå 1 och efter att ha jobbat med de delarna så kändes det självklart att gå Försäljning nivå 2. Jag har fått med mig massor av verktyg och metoder från kursen, vilket gör att vi arbetar mer strukturerat och har ökat vår försäljning.

  Jag tycker det är trevligt, inspirerande och givande att gå på kurs hos Framfot men framförallt är det bra med utmaningen att man själv är aktiv på kursen. Jag känner att jag har fått stimulans och har tagit ännu ett steg framåt i rätt riktning.”

 • Utbildningen Projektledning i praktiken

  Idag driver vi projekten mer effektivt.

  Joakim Andersson, Leax

  Läs mer
  Jag valde att gå kursen i och med att jag skulle arbeta mer aktivt med projekt och jag fick rekommendationer från andra på jobbet som gått kursen. Jag rekommenderar definitivt denna kurs, det har lönat sig både för mig och bolaget.

  Det var en väldigt handfast kurs! Idag driver vi projekten mer effektivt än tidigare. Det dagliga arbetet underlättas med nya verktyg och metoder, arbetet blir mer strukturerat.

 • Utbildningen Strategisk och digital affärsutveckling

  Jag rekommenderar andra att gå den här kursen.

  Joachim Prager, Sweden Rescue Equipment

  Läs mer
  ”Jag valde att gå kursen för att utmana mig själv och för att bredda min kunskap. Kursen höll en mycket hög standard; kursledaren var otroligt kompetent, bra kursupplägg och suveränt bemötande. Idag har jag kunskaper för att göra en träffsäkrare marknadsplan och kan på så sätt möta konkurrenterna på ett bättre sätt.

  Jag känner också att jag fattar bättre beslut mot bakgrund av vad jag lärt mig på kursen. Det var också givande att höra andra deltagares utmaningar och hur de hade löst dem. Jag har rekommenderat andra att gå kursen.”
 • Utbildningen Personligt ledarskap

  Kursen gav mig en djupare insikt om mig själv.

  Kenth Persson, Forsmark

  Läs mer
  ”Jag ville djupdyka i det situationsanpassade ledarskapet och lära mig mer om mig själv och mitt personliga ledarskap. Jag lärde mig att vara tydligare i min kommunikation då vi gick igenom samtalsteknik, hur man ger konstruktiv kritik och retorik. Vi gick djupt in i olika ledarskapsstilar, vad jag har för

  ledarskapsstil och vad den har för för- och nackdelar. Tack vare denna kurs coachar jag mina medarbetare mer idag och anpassar uppgifterna efter rätt kompetens. Jag tror att
  medarbetarna blir nöjdare, mer självgående och utvecklas bättre idag i och med denna ledarstil och min fördjupade självinsikt.”
 • Utbildningen Ledarskap nivå 3

  I dag är jag mindre operativ och mer coachande.

  Mattias Aronsson, Inrego

  Läs mer
  ”Vi som bolag har vuxit mycket de sista åren. För att hantera denna utveckling behöver vi ledare som är mer coachande i sitt förhållningssätt. Med ett coachande förhållningssätt får jag i min roll mer tid till att stötta och hjälpa medarbetare att utvecklas och växa samtidigt som jag frigör tid så att jag kan jobba mer strategiskt.

  Kursen gav mig insikten kring just detta, att inte vara lika operativ utan ge medarbetarna möjlighet att ta egna initiativ och lösa uppgifter själva. Det var bra att varva teori och praktik på kursen så att jag på en gång kunde använda verktygen i min vardag. Jag fick även bra tips på hur jag skall genomföra mina lönesamtal, vilket känns bra.”
 • Utbildningen Ledarskap nivå 2

  Jag har lärt mig utveckla ett effektivt team i ett bolag i förändring.

  Henrik Everberg, Atlas Antibodies

  Läs mer
  ”Jag valde Framfot då en av cheferna hade gått Framfots Certifieringsprogram för ledare. Själv har jag gått från specialist till chef och det kändes viktigt att vidareutveckla mitt ledarskap. Primärt har kursen gett mig kunskaper kring hur jag skall sätta ihop ett välfungerande och effektivt team i ett
  bolag som växer och är i ständig förändring.

  En stor utmaning för oss som bolag är att motivera för våra medarbetare varför förändringar måste göras vilket kursen har givit mig ovärderliga verktyg för att hantera! En annan viktig effekt av kursen var nätverkandet där jag fick tillfälle att träffa många intressanta personer från andra branscher och dra lärdom av deras erfarenheter och utmaningar.”
 • Utbildningen Ledarskap nivå 1

  Du som är ny som ledare bör gå denna kurs!

  Jan Wahlström, Wialex

  Läs mer
  ”Jag blev chef över mina arbetskamrater och det är inte alltid lätt. Kursen har hjälpt mig hantera det på ett bättre sätt. Jag är lugnare i min roll som chef idag och jag delegerar mer. Kursen lärde mig framför allt att kommunikation är viktigt.

  Jag tror jag har blivit mer lyhörd och är en bättre lyssnare. Kursupplägget med blandningen av teoretiska och praktiska övningar passade mig utmärkt. Det var också nyttigt att träffa andra ledare och höra deras utmaningar.”
 • Utbildningen Förändringsledning

  Om du vill ha be­stän­diga resultat, gå kursen!

  Gunilla Gustafsson, Axfood AB

  Läs mer
  ”Jag ville lära mig ett strukturerat arbetssätt för att kunna förenkla implementeringen av ett nytt arbetssätt för en stor målgrupp inom olika avdelningar. Kursledaren gjorde ett väldigt bra jobb med att koppla ihop hur vi konkret kunde omsätta teorin i praktiken genom att jobba med våra olika case.

  Någon hade inte börjat, någon var i planeringsfasen och ytterligare någon var mitt i. Verktygen gick att applicera direkt oavsett var i förändringsarbetet vi befann oss.”
 • Utbildningen Certifierad KAM-säljare

  Vi vill att alla våra säljare ska gå Framfots säljkurser.

  Jenny Wonisch, Greenman

  Läs mer
  ”Tack vare Framfots kurser har vi ändrat vårt sätt att sätta mål och följa upp kunderna, vilket
  genererat en högre avslutsfrekvens. Jag känner större trygghet i min roll idag men framförallt har vi som säljare jobbat ihop oss till ett bättre team.

  Vi är jättenöjda med kursledaren, lokalerna och bemötandet. Att gå kurs på Framfot innebär att du tar bort begränsningar; det är inte bara utsikten som är fenomenal – du får även ett viktigt 360 graders perspektiv på dig själv oavsett utgångspunkt.”
 • Utbildningen Certifierad ledare 1.0

  Jag kan varmt rekommendera den här utbildningen!

  Catherine Borgkvist, JP Infonet Förlag AB

  Läs mer
  ”I den tjänst jag har är det viktigt att kontinuerligt vidareutbilda sig och inte leva på gamla meriter. Jag valde denna kurs för att få stöd i rollen som ledare. Kursen har gjort mig tryggare och säkrare i min roll.

  Jag har både fått kunskaper och verktyg för att leda men också en bekräftelse på att jag har tänkt och utövat mitt ledarskap på rätt sätt, vilket alltid känns bra.”
 • Utbildningen Arbetsrätt i praktiken

  Idag vet jag hur vi agerar rätt mot personalen.

  Eva-Lisa Eriksson, ComHem

  Läs mer
  ”Arbetsrätt är en stor del i mina arbetsuppgifter. Jag stöter på alla möjliga utmaningar i arbetsrättsfrågor dagligen. Kursen är arbetslivsanpassad, vilket var jättebra. Idag har jag kunskap som gör att vi agerar på rätt sätt mot personalen och tar rätt beslut.

  Efter kursen har jag haft kontakt med andra deltagare från kursen. Nätverkande är viktigt! Det är också mycket bra att man har möjlighet att använda supporten efter kursen. Kursen passar alla som har personalansvar.”
 • Utbildningen Sälj för icke säljare

  En väldigt effektiv och Hands-on-kurs!

  Thomas Durrani, Atiendo Consulting

  Läs mer

  ”I min roll som konsultchef är det särskilt viktigt med en konsultativ försäljningsapproach och att bygga långsiktiga kundrelationer. Kursen motsvarade verkligen mina behov och förväntningar! Idag arbetar jag mer mot försäljning och leverans.

  Jag kan enklare ta hand om problem som uppstår hos kund och både förstår kunden bättre och kommunicerar mer effektivt.  Dessutom gav kursen mig en effektiv verktygslåda att ha med mig på möten.”

 • Utbildningen HR i praktiken

  Jag hittade in i yrkesrollen med trygghet och säkerhet.

  Anita Benke, Areco Sweden AB

  Läs mer

  ”Jag var ny i min yrkesroll och anmälde mig till kursen för att snabbt skaffa mig kompetens och erfarenhet. Utbildningen anpassades till min situation och gjorde mig med en gång säkrare och tryggare. Jag har fått många redskap att jobba med och kan nu

  utveckla handlingsplaner för både chefer och anställda; hur vi ska jobba med kompetensutveckling, med coachning och hur vi ska hantera svåra samtal.”

 • Utbildningen Certifierad ledare 1.0

  Gjorde mig till en säkrare och bättre ledare.

  Carina Fridell, Nasdaq OMX

  Läs mer

  ”Jag gick kursen för att se om jag var på rätt väg i mitt ledarskap. Behövde jag göra något annorlunda eller tänka på något annat sätt för att leda min grupp på rätt sätt? Kursen gav mig fantastiska verktyg och metoder att använda mig av.

  Med mina nya kunskaper känner jag mig säker på vem jag är som ledare och vad jag kan göra för en grupps utveckling.”

 • Utbildningen Försäljning nivå 1

  Det bästa pedagogiska upplägg jag varit med om!

  Claes Ström, Gammadata instrument AB

  Läs mer

  ”Det bästa pedagogiska upplägg jag varit med om! Det här är en suverän kurs både för dig som är på väg in i säljyrket och för dig som vill fräscha upp dina säljkunskaper. Och egentligen för alla som har kundkontakt. För mig och för företaget betalade den sig direkt.

  Det är otroligt att man kan lära sig så mycket på bara två dagar. Tänk om man använde samma sätt att lära ut i skolan! Då skulle saker och ting se annorlunda ut.”

 • Utbildningen Försäljningschefen

  Trygga säljare ger bättre affärer.

  Magnus Lundgren, Centro kakel och klinker AB

  Läs mer

  ”Det är inte bara jag som är glad över att ha gått den här kursen. Mina säljare är minst lika nöjda. Kursen har gjort mig tydligare i min säljarroll och gett mig värdefulla och verkningsfulla ledningsverktyg.

  Säljarna känner sig tryggare och vet vad som förväntas av dem. Det har lett till att de arbetar mer målinriktat och gör bättre affärer.”

 • Utbildningen Presentationsteknik och retorik

  Efter kursen har jag fått mycket positiv feedback.

  Maria Ringqvist, Swedavia

  Läs mer

  ”Kursen Presentationsteknik och retorik har gett mig verktyg för att få fram ett tydligt budskap vid mina presentationer. Jag har blivit en person som känner sig redo att ställa sig inför en grupp och hålla ett framförande. Jag är dessutom trygg i den rollen. Efter kursen har jag fått väldigt mycket positiv feedback på mina framföranden.

  Det jag lärt mig på kursen har jag både nytta av på jobbet och privat. Jag tror mer på det jag gör och det har stärkt min självkänsla. Mina åhörare blir intresserade av det jag presenterar, de lyssnar och hänger med utan att tröttna.

  Jag har bland annat blivit bättre på att strukturera mina presentationer, att bara använda PowerPoint som ett stöd och hur man räddar situationen om man till exempel tappar tråden en kort stund.

  Framfot är väldigt duktiga på att skapa en atmosfär där alla känner sig välkomna och bekväma med varandra. Det gjorde att vi fick en fantastisk grupp.

  Jag vill absolut rekommendera Presentationsteknik och retorik! Kursen ger kunskaper som gör att man blir bättre på att hålla presentationer och ger även en stärkt självkänsla. Välj den här kursen för att satsa på något som du har nytta av i många situationer.”

 • Utbildningen Strategisk och digital affärsutveckling

  Stor nytta för mig och företaget!

  Mårten Nordström, Vossloh nordic switch systems AB

  Läs mer

  ”Jag är väldigt nöjd med kursen. Jag började applicera det jag lärde mig omgående och vi håller nu på att arbeta om vår affärsplan. Kursen har varit till stor nytta för mig och företaget. Vi har nu bättre framförhållning än tidigare. Omvärlden förändras och det är viktigt att se vilka risker och möjligheter det för med sig.

  Vi lyfter nu vårt strategitänk och tittar 5, 10, 20 år in i framtiden och skapar mål och strategier med hjälp av de verktyg jag fick på kursen. Kursen tar stor hänsyn till vår verksamhet. Det gör att kunskapen blir levande, jag har kunnat använda det jag lärde mig omgående efter kursen.”

 • Utbildningen Ledarskap nivå 2

  Det är lätt att ta sitt ledarskap för givet.

  Martin Hüni, Kooperativet olja

  Läs mer

  ”Kursen gav mig en ökad förståelse för grupputveckling och vilka faser man går igenom. Hur man förenar individer under en målsättning och bygger ett team. Att jag fått lära mig att coacha varje individ träffsäkert och kunnat öka deras motivation har även hjälpt teamet. En stark grupp består av individer som hittat in i sina roller och fått utrymme att växa.

  Framfot jobbar med mindre grupper vilket gör att deltagarna snabbt får förtroende för varandra. Detta möjliggör diskussioner om ledarskapet som är väldigt lärorika – det är nyttigt att pröva sin syn på ledarskap tillsammans med andra.”

 • Utbildningen Förändringsledning

  Effektiv hjälp för förändringens alla faser.

  Petter Brusling, CSC Sverige

  Läs mer

  ”Jag gick kursen för att få bättre insikt i förändringens olika faser. Resultatet har gjort det lättare att driva igenom förändringar och få bättre långsiktig effekt. Samtalen mellan kursdeltagarna gav praktiska tips på hur man minimerar utmaningar och invändningar.

  Kursledarna kombinerade fokus på människan och metoder på ett mycket givande sätt. Jag fick en god teoretisk och praktisk plattform att stå på som förändringsledare.”

 • Utbildningen Kundservice som imponerar

  Vi har fått fler nöjda kunder som stannar kvar längre.

  Sarah Andersson, Mediaanalys

  Läs mer

  ”Kundservice är vår nyckel till framgång och den här kursen har gett oss en hel knippa att jobba med. Bland annat nyttiga samtalstekniker och hur vi blir mer lyhörda gentemot kunderna.

  Kursen är väldigt resultatorienterad med kompetenta och duktiga kursledare. Jag rekommenderar den starkt till alla som träffar kunder i sin yrkesroll.”

 • Utbildningen Konflikthantering och svåra samtal

  Det här var den mest givande kursen jag gått.

  Tomas Nilsson, Försvarsmakten

  Läs mer

  ”Jag skulle rekommendera att alla går kursen K&S. Speciellt rekommenderar jag personer som har mycket kontakt med andra människor i sitt arbete eller är arbetsgivarföreträdare att gå kursen.

  Genom att hantera konflikter och svåra samtal på rätt sätt från början sparar man mycket arbete i det långa loppet och får lättare att behålla goda relationer.”

 • Utbildningen Projektledning i praktiken

  Alla som jobbar med projektledning bör gå kursen.

  Dime Mencevski, Segers fabriker AB

  Läs mer

  ”Jag är mycket nöjd med kursen. Jag har fått massor av verktyg och modeller att arbeta med i mina nuvarande och kommande projekt. Genom tydliga roller blir det en öppenhet i projektet. Vi har fått mer struktur i projekten och på företaget då alla vet vad man ska göra. Tack vare en bra utbildare, genomtänkt kursmaterial och en öppen och fokuserad deltagargrupp fick vi en mycket dynamisk och givande utbildning.

  Vi fick med oss massor av enkla verktyg och modeller som vi kan använda oss av i våra projekt. Jag tycker att alla som jobbar med projektledning ska gå denna kurs.”

 • Utbildningen Förhandlingsteknik

  Framfot är ett lysande företag med ett stort utbud av kurser.

  Gabriella Michael, SalusAnsvar

  Läs mer

  ”För mig var det viktigt att höja min kompetens i förhandlingsteknik. Jag förhandlar dagligen i arbetet. En bättre förhandlingsförmåga leder till bättre affärer och starkare relationer med leverantörer och kunder.

  Jag har haft stor nytta av kursen, bland annat har jag lärt mig att sätta upp en strategi där målet är att resultatet är så bra som möjligt för båda parter. Utbildningen lärde mig att locka fram de bästa sidorna hos människor, förmågan att förstå sig på andra och hur jag förbereder mig noga för att nå en lyckad och framgångsrik förhandling.

  Framfots lokaler är fräscha med en gudomlig utsikt över hela Stockholm. Personalen och utbildarna är mycket trevliga, hjälpsamma och kundorienterade. Mina kollegor har bara haft positiva omdömen om Framfot varför jag valde att gå på kurs hos dem.

  Jag kan varmt rekommendera Framfot som utbildningspartner.”

 • Utbildningen Marknadsföring i praktiken

  Inspirerande kurs som ger massor av praktisk nytta!

  Katarina Halldén, Livförsäkringsaktiebolaget Skandia

  Läs mer

  ”Jag anmälde mig till kursen för att få inspiration och kunskap inför en stor satsning mot en ny målgrupp. Jag ville se hur vi kunde stärka vår varumärkesprofil, hur vi kunde använda sociala media, vilka aktiviteter som är framgångsrika etc.

  Jag är väldigt nöjd och har haft stor nytta av förberedelser, dokumentation, marknadsaktiviteter och måluppföljning. En viktig del är att du kan påverka kursens innehåll. Det gör att den känns helt skräddarsydd för dina behov.”

 • Utbildningen Ledarskap nivå 1

  J-ligt rolig utbildning som gjorde mig superladdad.

  Tomas Stojanovski, Olympus Sverige AB

  Läs mer

  ”Vi var flera som gick kursen för att få en rejäl genomgång av chefskapet. Jag hade inga speciella förväntningar men blev väldigt positivt överraskad. Kursen lärde mig mer om mig själv och gav mig massor av verktyg för att motivera och leda mina medarbetare.

  Istället för att själv alltid gå i täten, hjälper jag dem att ta ut en riktning och hitta sina egna vägar. Det ger mig tid över till andra och mer strategiska uppgifter samtidigt som det motiverar och inspirerar dem som ska göra jobbet.”

 • Utbildningen Effektiv kommunikation

  Alla borde gå kursen Effektiv kommunikation!

  Krister Persson, Nynas AB

  Läs mer

  ”Efter kursen anpassar jag min kommunikation bättre efter andra vilket ger tydligare överenskommelser. Det ligger stora värden i att kommunicera effektivt och att det blir rätt, inte minst vid leveranser och reklamationer.

  Jag har nu instrument för att finstämma kommunikationen, få igång en bekväm dialog på rätt nivå och verkligen nå fram till motparten.”

 • Utbildningen Hållbart självledarskap

  Jag ville bli omruskad och hitta nya arbetssätt.

  Helena Dahlgren, PEAB

  Läs mer

  ”Kursen var en energikick och gav nya infallsvinklar. Framför allt fick jag energi att ta itu med olika situationer som uppkommer. Jag har nu ett bättre flyt och arbetar mer planerat och renodlat. Målet är att få ännu bättre utväxling med hjälp av Framfots support som ingår i kursen.

  En stor fördel var också gruppens litenhet som stimulerade bra diskussioner där alla kunde komma till tals.”

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.