Skapa SMARTA mål

Att sätta smarta mål är ett av de bästa sätten att nå framgång. Men hur ska de formuleras så att de verkligen är lätta att förstå och möjliga att uppnå? Här laddar du ner en mall för SMARTA mål som hjälper dig att uppnå målen.

Ladda ner

Med luddiga mål fattar ingen vad ni ska göra. Om målen är lågt satta blir det ingen utmaning. Och om ribban är för hög skapar det besvikelse om ni bara kommer halvvägs. Med smarta mål ökar ni chanserna att uppnå mål och resultat.

Med SMARTA mål sätter du konkreta, realistiska mål

SMARTA mål är en beprövad modell som underlättar formulering av mål inom projektledning och sälj men även inom personlig utveckling. Modellen är mycket användbar för dig som ska leda dina medarbetare i mål.

Här laddar du ner mallen och läser mer om SMARTA mål.

Bokstäverna står för: Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt, Tidsbestämt, Aktivitetsskapande. Punkterna hjälper dig att reda ut och svara på de nödvändiga frågor som behövs för att formulera målet så att det blir tydligt och konkret. Metoden är effektiv för att skapa ett mål som är genomförbart.

Det är ett verktyg som belyser relevanta frågeställningar kring till exempel förutsättningar (är de realistiska?), mätbarhet (hur ska ni mäta, i vilken enhet – procent, pengar, tid eller annan?), acceptans (har rätt personer involverats och accepterat?) och deadline (är delmål och slutmål avstämda med nödvändiga personer?) etc.

Vill du fördjupa dig i ledarskap? Gör vår utbildningsanalys som kan ge dig en hint om vilket som är ditt bästa, nästa steg för att utvecklas som chef. Eller kontakta oss så hjälper vi dig.

För dig som är projektledare och vill vässa färdigheterna och få ett kvitto på din kompetens. Kolla in utbildningen Certifierad Projektledare.

För att lägga en gemensam grund med generella projektverktyg och rätt verktygslåda kan du även gå utbildningen Projektledning i praktiken.

Jobbar du som säljare och vill förbättra dina säljmål? Boka vår populära Certifierad KAM-säljare.

LÄSTIPS FÖR DIG!

5 tips för att undvika panik vid förändringsledning

Lyckas med projektledning: 5 tips till projektledare

En liten utbildning i projektledning – en video där du får tre snabba tips för att lyckas med ditt projekt.

Att leda utan att vara chef – behövs superkrafter?

Prenumerera på framgångsmagasinet Mallar

Framgångsmagasinet

Ligg steget före med praktiska tips som du har direkt nytta av i din vardag

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: