Utbildningen Ekonomi för ledare

Jag rekommenderar gärna utbildningen.

Daniel Larsson, Dynamate Industrial Services AB

Utbildning i ekonomi för dig som är ledare med budgetansvar. En utbildning för dig som vill ha ekonomisk koll och skapa lönsamma avdelningar, verksamheter & projekt från första faktura till bokslut. Passar dig som är chef, projektledare eller har en annan ledarroll där du har någon form av budgetansvar.

Förutsättningen för en lönsam verksamhet är en välskött ekonomi och oavsett om du är projektledare eller chef är det av yttersta vikt att ha förståelse för den ekonomiska helheten. Om du är budgetansvarig är det oumbärligt att besitta nödvändiga kunskaper och känna till alla termer och rutiner som påverkar lönsamheten. Hur gör du kalkyler, hur budgeterar du, hur använder du nyckeltal och, inte minst, hur kan du direkt påverka lönsamheten?

Du får lära dig alla grundläggande termer och ekonomiska grundbegrepp. Kursen lär dig även allt från att läsa ekonomiska rapporter och tolka ekonomisk information för att kunna ta rätt beslut till att lägga upp en budget, genomföra den och sedan följa upp den.

Tillsammans med en erfaren och pedagogisk utbildare med erfarenhet av att vara chef, projektledare, leda större verksamheter och med stor ekonomisk förståelse, får du rätt kunskap för att säkerställa att du har vad som krävs för att långsiktigt leda en ekonomiskt sund verksamhet, avdelning eller ditt projekt.

Pris: 14 900 kr Ladda ner utbildningsupplägg Tider: 2 dagar, 09.00-17.00 Deltagare: Max 10 per tillfälle Läs mer om våra kursportföljer

Kursen ingår även i Certifierad verksamhetsledare.

Boka kursen idag
 • Ready
  Innan utbildningens start går vi tillsammans igenom vilka behov du har baserat på er organisations verksamhet och din position. Vi analyserar vilka framtida behov du kan komma att få och lägger upp utbildningen på bästa sätt för att du ska få vad du behöver. Du får ta del av förberedande information och material för att du ska få rätt förutsättningar inför utbildningen.
 • Set
  Ekonomi för ledare ger dig de kunskaper och verktyg du behöver för att bli en chef med ett stort affärsmässigt förtroende med det vokabulär som behövs. Du får matnyttig teoretisk kunskap och även oumbärliga praktiska exempel samt uppgifter för att försäkra dig om att du ska få en genomgående förståelse för hela den ekonomiska processen.
 • Go
  Efter utbildningen står du väl rustad för allt som rör ekonomi i din chefsroll. Du får inspiration och idéer via e-post och har support i upp till tre månader efter avslutad utbildning. Så att du kan ställa frågor om du behöver det, ett bollplank i vardagen.

  I ett år efter avslutad utbildning kan du använda vår Kompetensportal™, där du hittar din egen verktygslåda för chefsrollen. Här kan du hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Genom portalen har du också tillgång till ett virtuellt Ledarnätverk™ som ger möjlighet till utbyte med andra deltagare som gått utbildning hos oss.

Kursinnehåll

 • Ekonomiska termer
 • Lönsamhet och hur du kan påverka den
 • Vad som driver lönsamheten i er verksamhet eller ditt projekt
 • Förstå och följa upp en budget
 • Olika budgetformer
 • Exempelmallar för budgetering och kalkyler
 • Praktiska räkneexempel
 • Att läsa ekonomiska rapporter
 • Nyckeltal och vad de innebär
 • Hitta och ta kontroll över dolda utgifter
 • Skapa säkra ekonomiska rutiner
 • Tolka ekonomisk information
 • Kommunicera bättre med ekonomer

Kursdatum

Hämtar...

Boka kursen idag

Beställ vår utbildningskatalog!

Vad är ditt nästa steg som ledare? Vi bjuder på verktygslåda för kompetensinventering i katalogen som ger dig svaret. Den hjälper dig förankra din utveckling utifrån era affärsmål.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Vill du ha offertförslag?

Är du intresserad av utbildning är du varmt välkommen med din förfrågan. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert eller tar fram en lösning skräddarsydd för er.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Beställ Utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.

Prenumerera

Ta del av nyheter, erbjudanden och tips från Framfot.

Frukostseminarium: Varför gör de inte som jag säger?

Kostnadsfritt seminarium om ledarskap – i Stockholm, Malmö och Göteborg. Boka din plats idag!