Utbildningen Ekonomi för ledare

Jag rekommenderar gärna utbildningen.

Daniel Larsson, Dynamate Industrial Services AB

Utbildning i ekonomi för dig som är ledare med budgetansvar. En utbildning för dig som vill ha ekonomisk koll och skapa lönsamma avdelningar, verksamheter & projekt från första faktura till bokslut. Passar dig som är chef, projektledare eller har en annan ledarroll där du har någon form av budgetansvar.

Förutsättningen för en lönsam verksamhet är en välskött ekonomi och oavsett om du är projektledare eller chef är det av yttersta vikt att ha förståelse för den ekonomiska helheten. Om du är budgetansvarig är det oumbärligt att besitta nödvändiga kunskaper och känna till alla termer och rutiner som påverkar lönsamheten. Hur gör du kalkyler, hur budgeterar du, hur använder du nyckeltal och, inte minst, hur kan du direkt påverka lönsamheten?

Du får lära dig alla grundläggande termer och ekonomiska grundbegrepp. Kursen lär dig även allt från att läsa ekonomiska rapporter och tolka ekonomisk information för att kunna ta rätt beslut till att lägga upp en budget, genomföra den och sedan följa upp den.

Tillsammans med en erfaren och pedagogisk utbildare med erfarenhet av att vara chef, projektledare, leda större verksamheter och med stor ekonomisk förståelse, får du rätt kunskap för att säkerställa att du har vad som krävs för att långsiktigt leda en ekonomiskt sund verksamhet, avdelning eller ditt projekt.

Pris: 13 900 kr Läs mer om våra kursportföljer Tider: 2 dagar, 09.00-17.00 Deltagare: Max 10 per kurs Ladda ner kursbeskrivning

Boka kursen idag
 • Ready
  Innan kursstart går vi tillsammans igenom vilka behov du har baserat på er organisations verksamhet och din position. Vi analyserar vilka framtida behov du kan komma att få och lägger upp utbildningen på bästa sätt för att du ska få vad du behöver. Du får ta del av förberedande information och material för att du ska få rätt förutsättningar inför utbildningen.
 • Set
  Ekonomi för ledare ger dig de kunskaper och verktyg du behöver för att bli en chef med ett stort affärsmässigt förtroende med det vokabulär som behövs. Du får matnyttig teoretisk kunskap och även oumbärliga praktiska exempel samt uppgifter för att försäkra dig om att du ska få en genomgående förståelse för hela den ekonomiska processen.
 • Go
  Efter utbildningen står du väl rustad för allt som rör ekonomi i din chefsroll. Tips, mallar och kursmaterial finns tillgängligt att ladda ner via din kompetensportal™. Du får även inspiration och idéer via e-post. Du har också support i upp till tre månader så att du kan ställa frågor om du behöver det, ett bollplank i vardagen.

  I utbildningen ingår medlemskap i Ledarnätverket™ som ger dig tillgång till kompetenta ledarskapsutbildare via sociala nätverk och nätverksträffar samt utbyte med andra chefer. Vid en nätverksträff varannan månad får du ny näring genom träning, repetition eller fördjupning på ett specifikt ledarverktyg. Frukost ingår.

Kursinnehåll

 • Ekonomiska termer
 • Lönsamhet och hur du kan påverka den
 • Vad som driver lönsamheten i er verksamhet eller ditt projekt
 • Lägga och följa upp en budget
 • Olika budgetformer
 • Exempelmallar för budgetering och kalkyler
 • Praktiska räkneexempel
 • Att läsa ekonomiska rapporter
 • Nyckeltal och vad de innebär
 • Hitta och ta kontroll över dolda utgifter
 • Skapa säkra ekonomiska rutiner
 • Tolka ekonomisk information
 • Kommunicera bättre med ekonomer

Kursdatum

Hämtar...

Boka kursen idag

Beställ vår utbildningskatalog!

Vad är ditt nästa steg som ledare? Vi bjuder på verktygslåda för kompetensinventering i katalogen som ger dig svaret. Den hjälper dig förankra din utveckling utifrån era affärsmål.

Vill du ha offertförslag?

Är du intresserad av utbildning är du varmt välkommen med din förfrågan. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert eller tar fram en lösning skräddarsydd för er.

Ladda ner

Ladda gärna ner vår utbildningskatalog och infoblad så blir det lättare att diskutera med din chef vad du behöver för att utveckla din yrkesroll.

Prenumerera

Ta del av nyheter, erbjudanden och tips från Framfot.

Beställ Utbildningskatalog

Bild på Framfots utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.

Varför gör de inte som jag säger?

Kostnadsfritt seminarium om ledarskap – i Stockholm, Malmö och Göteborg. Boka din plats idag!