Utbildningen Marknadsföring i praktiken

Nu vet jag hur vi kan profilera oss på marknaden.

Martin Leidebrant, Klätterverket

Utbildning i marknadsföring som hjälper dig att nå dina affärsmål.
Hur stor del av marknaden vill du ha? Vad gör er unika? Och hur ska ni göra för att komma dit? Vilka aktiviteter ger bäst effekt och vad ska vi lägga krutet på? Det här är utbildningen för dig som vill få svar på dessa frågor.

Marknadsföring i praktiken är en handfast utbildning som ger dig en konkret marknadsplan för att nå era affärsmål. Lär dig komma igenom bruset och nå rätt kunder med rätt budskap och kostnadseffektiva metoder.

Lösningen på dagens ökande konkurrens eller minskade marknader är positionering, profilering & gerillamarknadsföring – att till lägsta möjliga investering få mesta möjliga avkastning, positionera er som ett tydligt alternativ på en marknad där det finns pengar och att ni profilerar er som det bästa alternativet för er målgrupp.

Under ledning av en mycket erfaren och inspirerande marknadsförare använder du din egen organisation och marknad som grund för att utvärdera hur ni arbetar idag och hur ni ska göra istället för att nå framgång. En av våra populära utbildare har bl a varit med och byggt varumärket Absolut Vodka – globalt ansvarig för delar av den varumärkesbyggande kommunikationen.

Utbildningen skapar förutsättningar för de ökade konkurrensfördelar som en kundfokuserad marknadsstrategi innebär – att nå ut till rätt kunder och satsa på rätt produkter & tjänster. Dels vad ni tjänar mest på att marknadsföra idag, men också vad som kan bli kommande kassakor.

Pris: 15 900 kr Läs mer om våra kursportföljer Tider: 3 dagar, 09.00-17.00 Deltagare: Max 10 per kurs Ladda ner kursbeskrivning

Boka kursen idag
 • Ready

  Analys och förberedande material ökar behållningen av utbildningen

  Innan kursstart gör vi en marknads- och situationsanalys och går igenom affärs- eller verksamhetsplanen i syfte att analysera nuläge och önskat läge. Tillsammans med dina personliga erfarenheter, kompetens och utmaningar lägger analysen grunden till det vi kommer att fokusera på. Det gör att du får en behovsanpassad utbildning utifrån vad ni behöver arbeta med.

  Du får ett grundmaterial att sätta dig in i redan innan vi ses. Det gör att du får arbete gjort och kommer framåt så att utbildningen börjar redan när du anmäler dig.
 • Set

  En marknadsplan för att ta er dit ni vill

  Marknadsföring i praktiken är en intensiv utbildning som håller ett högt tempo. Vi arbetar fram eller förbättrar er marknadsplan från A till Ö. Du får använda din egen organisation och marknad som utgångspunkt i arbetet med att kartlägga hur du arbetar idag och hur du ska göra i framtiden för att nå större framgång.

  Vi ger dig konkreta tips på hur ni når era mål, vilka aktiviteter som passar bäst utifrån era förutsättningar och vad du fyller marknadsplanen med. Hur du skapar ett kreativt tänk i er marknadsföring, var och hur du kan hitta inspiration för att skilja er åt och nå fram till er målgrupp. Du vet hur du utvärderar konkurrensen och positionerar er i förhållande till pris, kvalitet och andra faktorer.

  Vi tittar också på hur du kan skapa ännu bättre samverkan mellan marknadsföring och säljare, att ge era säljare heta leads istället för kalla kunder.

  Efter kursen har du en konkret marknadsplan med aktiviteter för det kommande året som ser till att ni når era mål.
 • Go

  Uppföljning och stöd efter utbildningen

  Efter utbildningen har du en marknadsplan för kommande aktiviteter och en klar bild av vad du ska arbeta vidare med. Du har också full tillgång till mallar och checklistor för allt från positionering till aktivitetsplanering i verktygslådan för marknadsföring. Du har även tillgång till Kompetensportalen™ där du kan hämta mallar för marknadsplanering, kursmaterial, checklistor och fylla på med kunskap när du behöver.

  Som stöd i det fortsatta arbetet får du en egen mentor med erfarenhet från marknadsföring. Du får också återkoppling från oss i form av konkreta tips på hur du mäter och utvärderar för att vässa marknadsföringen kontinuerligt.

Kursinnehåll

 • Marknadsföringsmål
 • Aktiviteter för att uppnå målen
 • Nå igenom bruset
 • Kreativitet, inspiration, nytändning
 • Gerillamarknadsföring
 • PR
 • Internetmarknadsföring
 • Marknadsplan
 • Affärsplan
 • Affärsstrategier
 • Segmentering
 • Marknadsanalys
 • Konkurrentanalys
 • Omvärldsanalys
 • Strategier
 • Situationsanalys
 • Mål
 • Handlingsplan

Kursdatum

Hämtar...

Boka kursen idag

Beställ vår utbildningskatalog!

Vi bjuder på verktygslåda för kompetensinventering i katalogen som hjälper dig förankra din utveckling hos din chef. Vad är ditt nästa steg?

Vill du ha offertförslag?

Är du intresserad av utbildning är du varmt välkommen med din förfrågan. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert eller tar fram en lösning skräddarsydd för er.

Ladda ner

Ladda gärna ner vår utbildningskatalog och infoblad så blir det lättare att diskutera med din chef vad du behöver för att utveckla din yrkesroll.

Prenumerera

Ta del av nyheter, erbjudanden och tips från Framfot.

Beställ Utbildningskatalog

Bild på Framfots utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.