Utbildningen Sälj för icke säljare. Konsultativt sälj.

Extremt relevant innehåll för alla med återkommande kundkontakter.

Joakim Staaf, Tidningskungen

Utbildning i affärsmannaskap för konsulter, tekniker, chefer och andra som har kundkontakt utan att vara säljare. Utveckla kundrelationer som ger mer affärer.
För tjänsteföretag sker upp till 90 procent av alla kundkontakter genom personer med andra roller än säljare i organisationen. Sälj för ickesäljare är en utbildning som riktar sig till dig som inte har en uttalad säljroll men som har kundkontakter i egenskap av exempelvis konsult, specialist, projektledare eller tekniker. Den riktar sig även till dig som är chef och som vill stärka upp din affärsmässiga förståelse för helheten.

På ett roligt och verklighetsnära sätt får du träning i att utveckla och känna dig trygg i ditt affärsmannaskap. Du får konkreta verktyg som hjälper kunden att se sina egna behov, skapa möjligheter för merförsäljning och hitta lösningar som förebygger framtida utmaningar. Du lär dig också förebygga situationer som kan leda till problem och prisdiskussioner i efterhand. Genom att ni har en gemensam affärsförståelse blir det både lättare och roligare att arbeta som ett lag med kundens bästa i fokus. Resultatet blir nöjdare kunder, effektivare arbete och ökad lönsamhet för din organisation.

Pris: 11 900 kr Ladda ner utbildningsupplägg Tider: 2 dagar, 09.00-17.00 Deltagare: Max 10 per kurs Läs mer om våra kursportföljer

Boka kursen idag
 • Ready

  Förberedande analys ökar behållningen av utbildningen

  Före kursen förbereder vi oss genom att analysera vilken typ av tjänster ni erbjuder, vilken yrkesroll du har, vilka utmaningar du står inför och vilka förväntningar du har på kursen. Målsättningen är att utbildningen ska bli konkret och verklighetsanpassad för att ge största möjliga effekt.

  Inför utbildningen får du göra en DISC-analys ur ett affärsperspektiv. Den ger dig ökad förståelse för dig själv och hur du kommunicerar med andra samt ligger till grund för hur du kan anpassa din kommunikation utifrån olika kundtyper. Analysen ligger också till grund för en kurs anpassad efter deltagarnas behov samtidigt som den följer kursplanen.

  Innan kursstart får du förbereda en enklare uppgift kopplat till din verksamhet via vår Kompetensportal™. Den är utformad för att förenkla ditt arbete och skapa förankring internt för den utveckling kursen innebär för dig.
 • Set

  Aktivitet, träning och interaktion ger inspiration och nya idéer

  Vid kurstillfällena arbetar vi upplevelsebaserat och lägger mycket fokus på träning samt dina individuella utmaningar. Så när du kommer tillbaka från utbildningen har du fått saker gjorda som du normalt inte hinner med, hittat lösningar på utmaningar i vardagen och har en konkret plan framåt.

  Utbildningsmodellen bygger på mycket interaktion med de andra deltagarna där dialogen och utbytet ger inspiration samt nya idéer för hur ni kan utveckla er verksamhet. Du får verktyg, nya färdigheter och konkreta tips på hur du vänder dina utmaningar till framgång.
 • Go

  Uppföljning och utveckling efter utbildningen

  Utbildningen avslutas med en personlig utvecklingsplan som stöttar dig i tillämpningen av dina nyvunna färdigheter. Vi följer även upp och stöttar ditt vardagliga arbete med planen.

  Du får tillgång till Kompetensportalen™ där du kan hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver. Tre månaders kostnadsfri support med möjlighet att använda Framfot som bollplank ingår efter kursen.

  Boka fem eller fler deltagare så ingår workshop efter utbildningen på plats hos er. Vid detta tillfälle skapar och förankrar vi tillsammans med medarbetare, ansvariga säljare och chef en gemensam struktur och samsyn på hur företaget kan öka merförsäljning och kundnöjdhet genom ökad samverkan. Endast vår resekostnad tillkommer.

Kursinnehåll

 • Självkännedom
 • Kundens perspektiv
 • Affärsmässigt tänk
 • Intern leveransförmåga
 • Tjänstehatten och konsultrocken
 • Att tänka på i bemötandet
 • Kundtyper och anpassad kommunikation
 • Att sälja genom att hjälpa
 • Behovsinventering
 • Argumentation och svåra situationer
 • Trygghet i prisdiskussioner

Kursdatum

Hämtar...

Boka kursen idag

Beställ vår utbildningskatalog!

Vi bjuder på verktygslåda för kompetensinventering i katalogen som hjälper dig förankra din utveckling hos din chef.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Lär dig hemligheten bakom ett välfungerande ledarskap

Beställ vår rapport kring ett välfungerande ledarskap. Du får del av rapporten, analysen, våra slutsatser, vad det innebär konkret och vilka lärpunkter du kan dra av detta som du har nytta av i din roll och i er organisation. Fyll i formuläret för att ta del av rapporten.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Beställ Utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.

Prenumerera

Ta del av nyheter, erbjudanden och tips från Framfot.