Utveckling av grupp och ledare, UGL

Konferensmiljö

UGL, ledar­skaps­utbild­ning för tydligare ledarskap

Sveriges mest populära ledarskapsutbildning, Utveckling av grupp och ledare (UGL), bygger på ett upplevelsebaserat lärande i vacker konferensmiljö med övernattning och ger ökad självinsikt samt bättre självförtroende. Kopplingen mellan teori och verklighet är omedelbar i en dynamisk process där gruppen fungerar som instrument för inlärning.

UGL är en grundläggande ledarskapsutbildning för chefer, ledare och personer utan formellt ledaransvar. Grundtanken är att alla ingår i ett sammanhang och deltar i samverkan med andra människor på jobbet, i föreningen, i familjen. Du får genom utbildningen större förståelse för gruppdynamik, hur du påverkar och påverkas av gruppen samt olika faser av grupputveckling.

Utbildningen har en tydlig röd tråd som löper genom processen, först med fokus på dig, sedan på gruppen och vidare till ledarskapet i gruppen. Avslutningsvis har utbildningen åter fokus på dig som enskild individ och hur du kan omsätta utbildningen i din vardag.

Den vetenskapliga modellen för grupputveckling.

Bli mer effektiv som ledare och individ

Utbildningen bygger på upp­levelse­baserat lärande med teori varvat med övningar, reflektioner och diskussioner. Genom utvärdering och feedback blir du medveten om den påverkan du har på andra individer och på gruppen som helhet.

Syftet är att du ska bli mer effektiv, både som ledare och som individ i en grupp. Du får en djupare insikt i hur du agerar och blir påverkad i olika situationer samt hur du uppfattas av andra. Genom att delta i och använda gruppen som ett levande exempel får du en unik inblick i och förståelse för gruppers utveckling. Du ser också hur du kan bidra till ett bra samspel och ökad effektivitet.

Utbildning på internat med fullständig närvaro

UGL-utbildningen hålls på internat med fyra övernattningar. Utbildningsmaterial, internat och samtliga måltider ingår.

Två certifierade handledare leder utbildningen som kräver fullständig närvaro. Kvällsarbete är planerat alla dagar och du har inte möjlighet att sköta andra arbetsuppgifter parallellt. Fullt fokus på utbildningen gäller.

Indelningen av arbetsgrupper säkerställer att deltagarna inte tidigare känner varandra samt att kvinnor och män från olika verksamheter kombineras. Resultatet är en miljö där individen kan utvecklas förutsättningslöst och med stor frihet.

Fem dagars intensivt arbete kräver fullt fokus och god balans

UGL-utbildningen är intensiv, kräver fullständig uppmärksamhet och god balans*. Upplägget medger inte att deltagare kommer och går under utbildningens gång. Kvällsarbete är planerat varje kväll.

*Att gå en UGL-utbildning är ingen lösning på djupare personliga problem, utan fem dagars intensiv utbildning som utmanar och utvecklar dig som människa. Vi rekommenderar inte UGL-utbildningen om du befinner dig i kraftig obalans av personliga eller sociala skäl.

Pris: 29 800 kr Ladda ner utbildningsupplägg Tider: 5 utbildningsdagar med internat Deltagare: Max 12 per kurs

Boka kursen idag

Kursinnehåll

  • Förstå ditt eget beteende och påverkan på andra
  • Förstå andras beteendemönster
  • Förstå grupper och gruppers utveckling
  • Ge feedback
  • Hantera konflikter
  • Fungera effektivare som ledare och gruppmedlem

Kursdatum

Hämtar...

Boka kursen idag

Mer information om UGL

Är du intresserad av utbildningen Utveckling av grupp är du varmt välkommen med din förfrågan. För offert eller mer information, fyll i formuläret nedan.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Beställ Utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.

Prenumerera

Ta del av nyheter, erbjudanden och tips från Framfot.

Frukostseminarium: Varför gör de inte som jag säger?

Kostnadsfritt seminarium om ledarskap – i Stockholm, Malmö och Göteborg. Boka din plats idag!

Beställ Utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.