Utbildningen Stärkt företagskultur & värderingar

För hållbart engagemang och välmående resultat

Vaga-bli-bast-450x300px

Denna utbildning tar dig genom hela processen från att synliggöra rådande kultur till att konkretisera de värderingar ni vill ha och omsätta det i praktiken till faktiska beteenden.

Företagskultur är de normer, värderingar och attityder som skapar beteenden hos personalen på ett företag. Forskning visar att värderingar och en stark företagskultur skapar engagemang, sammanhållning och förändringsbenägenhet. Alla viktiga faktorer för att nå bättre ekonomiska resultat och framgång, i en organisation som lockar och utvecklar både kunder och personal.

Därför får du i utbildningen Stärkt företagskultur & värderingar arbeta konkret med hur du gör för att leda dina medarbetare, andra chefer eller hela er organisation genom hela processen för att omsätta de värderingar ni vill ha till faktiska beteenden som håller i längden.

Med hjälp av konkreta verktyg och modeller arbetar du praktiskt med hur ni ska omsätta det i er vardag. Du bygger ett arbetssätt som du tar med dig hem för att genomföra bestående beteendeförändringar i din organisation.

Efter utbildningen vet du hur du ska starta, driva och komma i hamn med ert värderingsarbete, med medarbetarna som era främsta ambassadörer. Du har också kompetens att förstärka er önskade kultur och omsätta den i faktiska, bestående beteenden, som framgångsrikt förverkligar era affärsmål och strategier.

Resultatet blir en framgångsrik organisation med en stark företagskultur & attraktivt arbetsgivarvarumärke.

Pris: 14 900 kr Ladda ner utbildningsupplägg Tider: 2 dagar, 09.00-17.00 Deltagare: Max 10 per tillfälle Läs mer om våra kursportföljer

Boka kursen idag
 • Ready
  Innan utbildningen tar vi reda på vem du är och vilka behov du har. Vi tar avstamp i var ni befinner er och hur långt ni kommit hittills med ert värderingsarbete. Vi tar reda på vad just du behöver i din situation och tar fram övningar som kommer att hjälpa dig att arbeta fram en optimal företagskultur. För att maximera behållningen av kursen så får du material i förväg som hjälper dig att förbereda dig. Det gör att utbildningen börjar ge effekt redan innan vi träffas.

  Med vårt Chefspaket har du också ett mycket användbart verktyg för att skapa en dialog och förankring ur ett ledningsperspektiv kring er kulturresa.
 • Set
  Under utbildningen Stärkt företagskultur & värderingar arbetar du tillsammans med en erfaren ledartränare och organisationsutvecklare. Med konkreta råd och handfasta övningar får du tips på hur ni startar, driver och kommer i hamn med ert värderingsarbete, så att era kärnvärden genomsyrar all kommunikation. Du får bland annat lära dig ett digitalt och kostnadsfritt analysverktyg, som vi använder för att belysa och analysera er kultur som den ser ut idag.

  Vi går igenom olika kulturmodeller och hur du arbetar med dessa – uppifrån och ner och inifrån och ut. Du får också dagsfärska exempel på vad som fungerar och hur du drar nytta av det inför er resa.

  Du får även lära dig hur ni kan ändra beteendet och faktiskt styra kulturen i organisationen. Du kommer få alla nödvändiga verktyg för att konkret arbeta med kultur och värderingar.
 • Go
  Efter utbildningen har du en konkret plan för hur ni ska förstärka kulturen och omsätta det i faktiska, bestående beteenden.

  Du har också tre månaders kostnadsfri support inom rimliga gränser, som gör att du kan använda oss som bollplank för råd eller inspiration i vardagen. Du får även tillgång till material, handlingsplaner, övningar och checklistor för förankring med ledning och som kan hjälpa dig i det fortsatta arbetet med kulturarbetet på ditt företag.

  Vårt Chefspaket säkerställer förankringen kring er kulturresa och att detta inte blir en papperskonstruktion som vilar i en skrivbordslåda utan en plan som realiseras med dialog och engagemang från tongivande personer i organisationen.

  I utbildningen ingår medlemskap i vårt Digitala Ledarnätverk™ som ger dig tillgång till utbyte med dina utbildningskamrater och våra kompetenta ledarskapsutbildare via Kompetensportalen™. I Kompetensportalen™ kan du också hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver.

  Allt för att du ska få bestående effekt av en utbildning som leder till framgång. Succé!

Kursinnehåll

 • Företagskultur och värderingar i praktiken
 • Kulturstyrning
 • Värdegrundsarbete
 • Olika kulturmodeller
 • Förstå rådande kultur
 • Bestående beteendeförändring
 • Vikten av levande styrdokument
 • Att implementera kultur och värderingar
 • Belöningssystem
 • Chefer som lever värderingarna
 • Verktyg för konkretisering
 • Företagskultur från papper till ryggmärg
 • Kurslitteratur och mallar
 • Planering av förändringsarbete
 • Konkret handlingsplan för kulturresan

Kursdatum

Hämtar...

Boka kursen idag

Beställ vår utbildningskatalog!

Vad är ditt nästa steg? Vi bjuder på verktygslåda för kompetensinventering i katalogen som hjälper dig förankra utvecklingen utifrån era mål.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Vill du ha offertförslag?

Är du intresserad av utbildning är du varmt välkommen med din förfrågan. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert eller tar fram en lösning skräddarsydd för er.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Beställ Utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.

Prenumerera

Ta del av nyheter, erbjudanden och tips från Framfot.

Ett välfungerande ledarskap

Vill du veta hur personal och chefer ser på ledarskapet? Beställ vår rapport ”Ett välfungerande ledarskap”.

Frukostseminarium: Varför gör de inte som jag säger?

Kostnadsfritt seminarium om ledarskap – i Stockholm, Malmö och Göteborg. Boka din plats idag!