Utbildningen Värderingar i praktiken

Värd­er­ing­ar i prak­tiken, från ord till beteende

Denna utbildning tar dig genom hela processen från att synliggöra rådande kultur till att konkretisera de värderingar ni vill ha och omsätta det i praktiken till faktiska beteenden.

Vare sig ni vill det eller inte finns det värderingar som arbetssökande, personal, kunder och alla som har kontakt med er uppfattar. Företagskulturen återspeglas också i det klimat som råder på arbetsplatsen och hur ni beter er mot varandra.

Kultur och värderingar är viktiga pusselbitar för en väl fungerande arbetsplats som vill uppnå de mål som är satta för företaget. Dock är det en stor utmaning att gå från värdeord till faktiskt beteende.

Under utbildningen Värderingar i praktiken arbetar du under ledning av en erfaren ledartränare och organisationsutvecklare tillsammans med andra i liknande situation. Med konkreta råd och handfasta övningar får du tips på hur ni startar, driver och kommer i hamn med ert värderingsarbete, så att era kärnvärden genomsyrar all kommunikation.

Efter utbildningen har du en konkret plan för hur ni ska förstärka kulturen och omsätta det i faktiska, bestående beteenden.

Pris: 13 900 kr Läs mer om våra kursportföljer Tider: 2 dagar, 09.00-17.00 Deltagare: Max 10 per kurs Ladda ner utbildningsupplägg

Boka kursen idag
 • Ready
  Innan utbildningen tar vi reda på vem du är och vilka behov du har. Vi tar avstamp i var ni befinner er och hur långt ni kommit hittills med ert värderingsarbete. Vi tar reda på vad just du behöver i din situation och tar fram övningar som kommer att hjälpa dig att arbeta fram en optimal företagskultur. För att maximera behållningen av kursen så får du material i förväg som hjälper dig att förbereda dig. Det gör att utbildningen börjar ge effekt redan innan vi träffas.

  Med vårt Chefspaket har du också ett mycket användbart verktyg för att skapa en dialog och förankring ur ett ledningsperspektiv kring er kulturresa.
 • Set
  Under utbildningen Värderingar i praktiken arbetar du tillsammans med en erfaren ledartränare och organisationsutvecklare. Med konkreta råd och handfasta övningar får du tips på hur ni startar, driver och kommer i hamn med ert värderingsarbete, så att era kärnvärden genomsyrar all kommunikation.

  Vi går igenom olika kulturmodeller och hur du arbetar med dessa – uppifrån och ner och inifrån och ut. Du får också dagsfärska exempel på vad som fungerar och hur du drar nytta av det inför er resa.

  Du får även lära dig hur ni kan ändra beteendet och faktiskt styra kulturen i organisationen. Du kommer få alla nödvändiga verktyg för att konkret arbeta med kultur och värderingar.
 • Go
  Efter utbildningen har du en konkret plan för hur ni ska förstärka kulturen och omsätta det i faktiska, bestående beteenden.

  Du har också tre månaders kostnadsfri support inom rimliga gränser, som gör att du kan använda oss som bollplank för råd eller inspiration i vardagen. Du får även tillgång till material, handlingsplaner, övningar och checklistor för förankring med ledning och som kan hjälpa dig i det fortsatta arbetet med kulturarbetet på ditt företag.

  Vårt Chefspaket säkerställer förankringen kring er kulturresa och att detta inte blir en papperskonstruktion som vilar i en skrivbordslåda utan en plan som realiseras med dialog och engagemang från tongivande personer i organisationen.

  I utbildningen ingår medlemskap i vårt Digitala Ledarnätverk™ som ger dig tillgång till utbyte med dina utbildningskamrater och våra kompetenta ledarskapsutbildare via Kompetensportalen™. I Kompetensportalen™ kan du också hämta mallar och fylla på med kunskap när du behöver.

  Allt för att du ska få bestående effekt av en utbildning som leder till framgång. Succé!

Kursinnehåll

 • Företagskultur och värderingar i praktiken
 • Kulturstyrning
 • Värdegrundsarbete
 • Olika kulturmodeller
 • Förstå rådande kultur
 • Bestående beteendeförändring
 • Vikten av levande styrdokument
 • Att implementera kultur och värderingar
 • Belöningssystem
 • Chefer som lever värderingarna
 • Verktyg för konkretisering
 • Företagskultur från papper till ryggmärg
 • Kurslitteratur och mallar
 • Planering av förändringsarbete
 • Konkret handlingsplan för kulturresan

Kursdatum

Hämtar...

Boka kursen idag

Beställ vår utbildningskatalog!

Vad är ditt nästa steg? Vi bjuder på verktygslåda för kompetensinventering i katalogen som hjälper dig förankra utvecklingen utifrån era mål.

Vill du ha offertförslag?

Är du intresserad av utbildning är du varmt välkommen med din förfrågan. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert eller tar fram en lösning skräddarsydd för er.

Ladda ner

Ladda gärna ner vår utbildningskatalog och infoblad så blir det lättare att diskutera med din chef vad du behöver för att utveckla din yrkesroll.

Prenumerera

Ta del av nyheter, erbjudanden och tips från Framfot.

Ett välfungerande ledarskap

Vill du veta hur personal och chefer ser på ledarskapet? Beställ vår rapport ”Ett välfungerande ledarskap”.

Varför gör de inte som jag säger?

Kostnadsfritt seminarium om ledarskap – i Stockholm, Malmö och Göteborg. Boka din plats idag!