Upplevelsebaserad utbildning med metoden SPRINT

Framfot är din personliga tränare för framgång i yrkeslivet. Du bestämmer dig för vad du vill uppnå. Vi stöttar dig så att du lyckas. SPRINT är metoden som får det att hända.

Företagsanpassad utbildning

Alla vet att korvstoppning inte fungerar. Ändå kan utbildning lätt bli att du matas med kunskap du på egen hand ska försöka praktisera i din vardag. Men för att nå framgång räcker det inte att veta vad du ska göra. Du behöver träna i skarpt läge tillsammans med erfarna utbildare. Därför har Framfot utvecklat metoden SPRINT som vänder uppochner på traditionell utbildning. I den här videon förklarar vi hur det fungerar!


Hör våra kunder berätta om fördelarna med SPRINT.

Forskningen bakom SPRINT

Att lära sig nya saker är lätt! Men att få de nya kunskaperna att stanna kvar när du kommer tillbaka till en komplicerad vardag är svårare.

Professor Robert Brinkerhoff har sedan 1980-talet studerat effekterna av utbildning, och framför allt fokuserat på varför utbildningsinsatser ibland ger lyckade resultat för individer och organisationer, men mycket oftare misslyckas med att skapa nya beteenden och framgång.

Brinkerhoffs siffror på hur många som lyckas och misslyckas med att använda nya kunskaper är något nedslående. Endast 15% av personer som gått en kurs lyckas med att använda sina nya kunskaper i sin vardag. 15% försöker inte ens. Men den allra största gruppen av kursdeltagarna, hela 70%, försöker använda det nya arbetssättet de lärt sig under kursen, men återgår till den vanliga rutinen när de stöter på problem.

Desto mer glädjande är Brinkerhoffs slutsatser kring vad som gör att en del faktiskt lyckas! Hos dem som lyckades implementera sina nya kunskaper och få till en verklig förändring så kunde man se att kursdeltagarna lagt tid och energi, inte bara på utbildningsdagarna, utan också på aktiviteter både före och efter utbildningen. De som lyckades hade också haft stöd från sin egen organisation och sina medarbetare.

Praktisk träning i tre steg

Vi på Framfot har utgått ifrån Brinkerhoffs forskning när vi tagit fram vår utbildningsmetod SPRINT. Kärnan är att vi människor behöver stöd och praktisk träning både före, under och efter en utbildning för att få maximal nytta av den.

SPRINT är uppbyggt i tre steg – Ready, Set & Go – med dig och din utveckling i fokus under hela resan. Vi utgår från dina behov, du får praktisk träning med stöd av våra erfarna utbildare både före och under utbildningsdagarna, och för att du inte ska falla tillbaka i gamla hjulspår när du kommer tillbaka till vardagen igen så är vi med dig och stöttar dig även där. Din framgång är vårt mål.

Blended Learning by Framfot

Svaret på hur vi med hjälp av forskning kan vända uppochned på traditionella utbildning stavas Blended Learning. Men vad innebär det egentligen?

Jo, Blended Learning innebär att vi kombinerar traditionell undervisning med e-learning. Hos oss får du både och! Men varför är det så bra menar vi? För att hos oss börjar utbildningen direkt. Du behöver inte gå och vänta på ett specifikt datum, utan så fort du bokar din utbildning får du tillgång till en alldeles egen digital kompetensportal. I portalen kan du i din egen takt påbörja din förändringsresa redan innan utbildningstillfället. Som att ha en helt egen digital PT i fickan! Det innebär att du kommer väl förberedd inför vårt första möte och därmed minskas startsträckan för att komma igång med det praktiska arbetet kring dina utmaningar och utvecklingspotential.

Sådär! Nu vet du hur vi jobbar och varför. Vi är själva väldigt förtjusta i upplägget, eftersom vi vet att det fungerar! Det ser vi hos våra deltagare varje dag.

Vi vill inte vara ytterligare ett dammigt kompendium som sakteliga glider ur ditt medvetande, vi vill vara med dig där det händer. Framfot är den där, stundtals överpeppande, PT:n som fortsätter sparra dig tills du når dina mål, och vet du vad? Vips så står du där med ett sexpack i konflikthantering och en feedbackkultur som får andra att tappa andan. Hemligheten är att öva, öva och öva tillsammans med utbildare som vill ditt bästa och ser din fulla potential även om du själv inte gör det. Våga ta steget.

Välkommen till Framfot!

Vår utbildningsmetod Sprint

Ready, Set, Go!

Läs mer

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: