Kommunikation och retorik

Motiverande samtal (MI) i praktiken

Lär dig att bemästra kraftfulla metoder för att hjälpa andra till förändring, i den här praktiska utbildningen i metoden MI.

Har du stött på hinder i form av någon annans motstånd till förändring? Hur får man någon att sluta gnälla, börja träna, följa läkemedelsordination, släppa sargen, öka sitt pensionssparande, lägga av med destruktiva beteenden och omfamna förändring?

Jo – ”jag vill!” är den största motivationsfaktorn för en individ. Den viljan kan du både locka fram och förstärka, genom metoden MI – Motivational Interviewing (även kallad motiverande samtal). Med motiverande samtal kan vi påverka andra till positiv utveckling och hjälpa dem genom förändringsprocessen.

För vem?

Den här utbildningen passar dig som i din yrkesroll har samtal med andra, där du vill hjälpa någon till handling.

Hjälp andra framåt med MI – motiverande samtal

I den här praktiska utbildningen kommer du få ökad förståelse för hur vi människor fungerar i utmanande situationer, som till exempel inför en omställning, eller när vi upplever omvärlden som otrygg. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och du får träna praktiskt på verktyg och samtalstekniker som hjälper dig att motivera andra till förändring, som dessutom håller över tid. Det kan handla om att:

  • hjälpa motsträviga medarbetare att ta större eget ansvar för sin situation
  • coacha dina patienter till att göra nödvändiga beteendeförändringar
  • få andra människor att komma ur dåliga spiraler av till exempel oroskänslor
  • få din PT-kund att fortsätta sin träningsresa
  • motivera ditt team att arbeta aktivt för förändring – med mera.

En sammanfattning av MI-utbildningen

MI – Motivational Interviewing är en evidensbaserad samtalsmetod för dig som vill hjälpa människor till handling. I utbildningen får du ta del av aktuell forskning inom affektteori och motivationsteori. Tillsammans med dina kurskamrater (i en liten grupp – max 10 personer) tränar du praktiskt på olika samtalstekniker som lockar fram och förstärker motpartens inre motivation. Du får direkt feedback från din utbildare under träningen, vilket leder till en snabbare och mer långsiktig utveckling av din kompetens. Dessutom har du möjlighet att under utbildningen jobba med ett eget case och får därmed viktigt jobb gjort på plats hos oss.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kommer du lättare känna igen de olika typer av känslor och affekter du och andra kan möta inför och under förändring, och veta hur du ska hantera dem. Tillbaka i din vardag behärskar du flera former av motiverande samtal och kan både locka fram och förstärka andras inre motivation till förändring. En kompetens som är otroligt viktig för dagens ledare – och för andra yrkesgrupper.

Att få byta erfarenheter och träna tillsammans med andra är en viktig del i utbildningen. Att ta hem kunskapen och använda den praktiskt i din egen vardag, likaså. Det ger nämligen de allra bästa förutsättningarna för att din nya kompetens ska hålla i längden. Därför kommer du under utbildningen att matchas ihop med en kurskamrat. En Action buddy. Tillsammans stöttar ni varandra för att få rätt saker att hända även efter utbildningstillfället. Du har också tillgång till teoretiskt material, övningar och din utbildare i den digitala Kompetensportalen, i ett år efter avslutad utbildning.

Erbjudande: Boka din utbildning nu och bli guldmedlem, med fri tillgång till alla våra minikurser.

MI utbildning – 3 praktiska tips

Ett litet smakprov i miniformat, med sådant du får träna på i utbildningen.

16 900 kr

Bli uppringd kostnadsfritt

Frågor? Mathias svarar i ett rådgivningssamtal. Boka här

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Referenser

Utbildningspaket

Utbildningspaket är den perfekta lösningen för er som vill förköpa utbildningsdagar till ett förmånligt pris. Utbildningspaketen finns i tre storlekar och fungerar som ett klippkort som hela verksamheten kan använda. Ett smart sätt att spara tid, pengar och trygga verksamhetens kompetensutveckling.

Läs mer

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: