"Efter utbildningen har jag utvecklats och blivit säkrare i min roll."

Marie Hasselgren, Region Gävleborg Effektiv kommunikation
Marie Hasselgren, Region Gävleborg
Utbildningsupplägg Utbildnings-
upplägg
Ladda ned
Kommunikation och retorik

Effektiv kommunikation

Här är utbildningen för dig som vill förbättra er samverkan genom att kommunicera mer effektivt. Lär dig att hantera härskartekniker och få nycklar för bättre samarbete – även med besvärliga personer. Med praktisk träning i liten grupp får du nya verktyg som du kan använda direkt i din vardag.

Företagsanpassa

Förmågan att kommunicera är det kitt som skapar relationer, binder individer samman till grupper och gör det möjligt att uppnå gemensamma mål. Ja, större kompetens i effektiv kommunikation märks! Även utåt, mot era kunder och med andra externa kontakter.

Vad är effektiv kommunikation?

Effektiv kommunikation handlar om att lyckas nå fram till andra med vad du faktiskt menar. Drömläget är att du och de du kommunicerar med förstår och respekterar varandra, och hjälps åt för att komma framåt. Att bli bättre på att kommunicera effektivt bidrar till färre missförstånd och större trivsel i teamet, med bättre samarbeten och ökad tillit som positiva bieffekter.

Det kan låta enkelt i teorin, men är ibland knepigare i praktiken.

 • Känner du dig missförstådd?
 • Lindar du in dina budskap i för mycket bomull, eller får du ibland höra att du är för rättfram?
 • Upplever du att vissa kollegor är svåra att samarbeta med?
 • Har ni många och ineffektiva videomöten?
 • Har du svårt att sätta gränser och/eller stå på dig?
 • Blir dina kollegor ofta sura på dig utan anledning?
 • Har du svårt att förstå varför din kollega skickar ”roliga” bilder på katter i tid och otid?
 • Hamnar du på hälarna när någon använder härskartekniker?

Om svaret är ja på någon av de frågorna, är det här utbildningen för dig. Du börjar med att göra en självanalys för att få en bild av din beteende- och kommunikationsstil. Det hjälper dig att bättre förstå både dig själv och andra.

Kommunicera effektivt – med olika stilar och genom försvarsmekanismer

I utbildningen Effektiv kommunikation lär du dig att utveckla och anpassa din kommunikation för att nå fram till andra på bästa sätt. För vissa handlar det om att sätta gränser och stå upp för sig själva, medan det för andra är mer viktigt att utveckla sitt lyssnande. För vi är och fungerar olika. När allt flyter på är det hur enkelt som helst att samverka med andra – men när det inte gör det, är det ovärderligt att ha kunskaper som hjälper er att låsa upp situationer som kan verka helt hopplösa.

Du får:

 • Lära dig om olika kommunikationsstilar och träna praktiskt på hur du ska bemöta dem
 • Verktyg för att hantera härskarteknik, retoriska knep och försvarsmekanismer
 • Lära dig hur du undviker missförstånd och blir bättre på att förstå andra
 • Träna på att hålla svåra samtal och ge konstruktiv feedback
 • Viktiga nycklar för att skapa bättre kommunikationsklimat och samverkan i ditt team
 • Det just du och ditt team behöver för att bli säkrare och mer effektiv i din/er kommunikation – vilket också gör era samarbeten mycket bättre.

Effektiv feedback

Vår metod SPRINT – mer än en kurs i effektiv kommunikation

Det här är ingen traditionell kurs i effektiv kommunikation. Från start till mål jobbar vi med dina behov i fokus: du gör en självanalys, jobbar konkret med dina egna styrkor och utmaningar, och tar fram din egen handlingsplan under utbildningen. På så vis får du rätt kunskap och den träning som krävs för att nå dina mål.

Direkt när du bokar får du tillgång till de viktigaste verktygen och grunderna i Effektiv kommunikation, i vår digitala Kompetensportal. Här tar du del av praktiska uppgifter som du kan börja med direkt i din vardag – vilket hjälper dig att komma i gång med din utveckling redan nu. Under utbildningsdagarna lägger vi fokus på praktisk träning i liten grupp. Efter utbildningen har du både ökat din självinsikt och fått kunskap om hur du utvecklar och anpassar din kommunikation efter andra. Resultatet blir bättre samarbete, starkare relationer och en roligare vardag på jobbet.

16 900 kr

Visa datum
Boka utbildning
Laddar
datum

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Referenser

Utbildningspaket

Utbildningspaket är den perfekta lösningen för er som vill förköpa utbildningsdagar till ett förmånligt pris. Utbildningspaketen finns i tre storlekar och fungerar som ett klippkort som hela verksamheten kan använda. Ett smart sätt att spara tid, pengar och trygga verksamhetens kompetensutveckling.

Läs mer

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: