"Nu har jag verktyg för att väcka intresse och hålla kvar upp­märk­sam­heten."

Liv Bivall Röse, Friskis & Svettis Praktisk retorik
Liv Bivall Röse, Friskis & Svettis
Utbildningsupplägg Utbildnings-
upplägg
Ladda ned
Kommunikation och retorik

Praktisk retorik

En kurs i retorik för dig som vill stärka dina retoriska muskler och vässa din argumentationsteknik.

Företagsanpassa

Retorik betyder talarkonst eller vältalighet, men det är också läran om konsten att övertyga andra. Retoriska färdigheter går att öva upp. Något som är extra aktuellt nu när många möten och framträdanden sker digitalt, vilket kommer med nya utmaningar när det gäller att nå ut och övertyga. Att slipa din retorik är en nyckel till framgång i yrkeslivet men även något du har stor nytta av i livets alla vardagliga situationer.

Praktisk retorik passar dig som vill bli grym på att argumentera för din sak och kunna ge svar på tal i dialog med andra.

En kurs i praktisk retorik för dig som vill:

  • kunna hantera och bemöta olika situationer med retoriken som verktyg
  • träna upp förmågan att i spontana situationer hitta orden och inte stå svarslös
  • få verktyg för att gå vinnande ur argumentationer – till exempel i fysiska debatter, dialoger i videomöten eller diskussioner i sociala medier.

Praktisk retorik – upplägg

Det här är en praktisk kurs i retorik där vi varvar teori med praktiska övningar och konkret feedback. Målet är att du ska utveckla din personliga retorik och lära dig hantera och parera olika situationer på ett vinnande sätt. Oavsett om det är i möte med chefen, samtal med medarbetarna eller i förhandling med kund. (Eller med grannen i brf:en).

Du får lära dig se upp för retoriska tjuvknep, hur du står stark mot klassiska härskartekniker och går vinnande ur kniviga argumentationer. Du kommer att träna på att bemöta invändningar och motargument, lära dig att skruva och vända på dialoger för att kunna ge svar på tal och navigera samtalet dit du vill.

Våra utbildare kommer att utmana och hjälpa dig i ditt sätt att argumentera, och du får öva på situationer i din arbetsvardag. Vi har små grupper med max 10 deltagare för att alla ska få mycket praktisk övning och personlig coachning.

Efter två roliga, intensiva utbildningsdagar har du fått en mängd nya insikter och infallsvinklar samtidigt som du har tränat upp dina retoriska kunskaper och färdigheter. Du har vässat din argumentationsteknik och vet hur du på ett övertygande och säljande sätt vinner över din motpart på din sida.

Vill du träna på att nå fram med ditt budskap genom att beröra, väcka intresse och förmedla känslor? Då är utbildningen Presentationsteknik & retorik perfekt för dig. Läs mer här.

Erbjudande: Boka din utbildning nu och bli guldmedlem, med fri tillgång till alla våra minikurser.

16 900 kr

Bli uppringd kostnadsfritt

Frågor? Mathias svarar i ett rådgivningssamtal. Boka här

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Referenser

Utbildningspaket

Utbildningspaket är den perfekta lösningen för er som vill förköpa utbildningsdagar till ett förmånligt pris. Utbildningspaketen finns i tre storlekar och fungerar som ett klippkort som hela verksamheten kan använda. Ett smart sätt att spara tid, pengar och trygga verksamhetens kompetensutveckling.

Läs mer

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: