fbpx

Från grupp till team med DISC

Vad är det som gör att vissa team kan ta sig till månen medan andra inte ens klarar av att ha månadsmöten tillsammans? Ett framgångsrikt team kännetecknas av att alla har en gemensam målbild, förstår sig själva och gruppens olikheter och använder sina respektive styrkor i samverkan för att teamet ska lyckas. Genom att göra en DISC-analys och aktivt jobba med den under en workshop får deltagarna bättre förståelse både för sina egna och andras beteenden.

Grupp i cirkel med händer runt en rockring

Praktisk träning i kommunikation med ert uppdrag i fokus

Förmågan att kommunicera är det kitt som skapar relationer, binder individer samman till grupper och gör det möjligt att uppnå gemensamma mål.

Den här workshopen skräddarsys för er grupp och verksamhet och deltagarna får ökad förståelse för egna och andras beteenden. Ni lär er att använda kommunikation som verktyg för bättre samarbeten, mer effektiva projekt, trivsel på arbetsplatsen samt att kommunicera med kunder och externa kontakter mer effektivt.

Ökad förståelse med DISC-analys

Innan aktiviteten gör alla deltagare på egen hand en digital beteendeanalys. DISC-analysen förklarar varför du handlar som du gör i olika situationer. Utifrån fyra beteendemönster beskriver analysen dina starka sidor och utmaningar i möte och kommunikation med andra. Som grupp får ni en enkel, rolig och pedagogisk modell som förklarar olika beteenden utifrån fyra olika färger. Efter workshopen kommer ni lämna rummet med ökad förståelse för er själva och varandra, och nya kommunikativa verktyg för bättre samarbete.

”En rolig, kreativ och inspirerande aktivitet som hjälper er att kavla upp ärmarna och komma framåt.”

Beskrivning av upplägget

En DISC-certifierad utbildare leder gruppen genom processen. Aktiviteten bygger på upplevelsebaserat lärande genom samtal, workshop, erfarenhetsutbyte och kortare föreläsningsmoment, med tid för reflektion vid varje moment. Det kan vara i grupp eller enskilt och har som syfte att mejsla fram vad man själv behöver utveckla eller jobba med för att gruppen ska nå ännu större framgång. Det exakta innehållet i workshopen planeras i samråd med er.

Förslag på innehåll

  • DISC – olika sätt att kommunicera
  • Självinsikt kring den egna kommunikationen – vad det innebär konkret för dig
  • Bättre förståelse för varandra och andra – stärkta relationer internt och externt
  • Så anpassar du din kommunikation till andra kommunikationsstilar

Tips!

Den här utbildningen skräddarsys för ert företag eller team. Om du är intresserad av att lära dig att förstå dig själv och andra bättre och träna praktiskt på kommunikation, skicka en förfrågan i kontaktformuläret nedan så hjälper vi dig.

Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: