fbpx

Mekonomen Grossist utbildar för framgångsrik förändring

Att förmedla ny kunskap med framgång kräver utbildning. Det konstaterade Mekonomen Grossist när de stod inför stora systemförändringar och behovet att nå ut till medarbetare på ett bestående sätt. De tog hjälp av Framfot för att lyfta pedagogiken och sina interna utbildare. – Vi fick ut mycket mer än vi hade förväntat oss. Nu siktar vi på att skapa en lärande organisation, säger projektledare Helena Stridell.

Få hjälp att lyckas

Mekonomen_porträtt

Helena Stridell, projektledare Mekonomen.

Organisationsförändringarna inom Mekonomen Grossist innebär att många medarbetare behöver ändra arbetssätt och ställa om sitt tänk, alltså överge invanda mönster. Projektledarna ville i ett tidigt skede ge sina interna utbildare viktiga verktyg och en ökad trygghet i att förmedla förändring effektivt för att nå fram med ny kunskap på ett inspirerande sätt. Jag har själv utbildat mycket i mitt yrkesliv, men jag kan ändå inte påstå att jag behärskar det. Det är en utmaning att nå fram med kunskap och veta att du har lyckats med uppdraget. Därför ville vi ta ett helhetsgrepp och investera i en pedagogisk utbildning som ger utdelning nu och vid framtida förändringar, förklarar Helena Stridell, som leder flera av förändringsprojekten.


Framfot mötte behoven med engagemang

Mekonomen fick ett positivt intryck av Framfot direkt vid första kontakten.
–Nästan alla säger ju att de lyssnar på kundens behov, men Framfot gör det verkligen också. De var engagerade redan innan utbildningen och tog reda på våra önskemål från grunden. Sedan levererade de inte bara en kurs enligt ett standardformulär utan tolkade våra behov. Det märks att de är proffs som vet vad de håller på med, säger Helena Stridell.


Förberedelse och flexibilitet gav resultat

Planeringen startade gemensamt med ett möte där beställarna fick berätta om sina förväntningar.

Framfot tog också reda på deltagarnas bakgrund och använde kunskapen för att anpassa utbildningen på ett flexibelt sätt.
Jag har inte varit med om ett utbildningsföretag som stämt av så noggrant med beställaren tidigare, säger Helena Stridell.

Förberedelserna gav goda resultat. Vi fick ut mycket mer än vi hade förväntat oss. Utbildaren var pragmatisk och kände av stämningen och behoven genom att kontinuerligt ställa rätt frågor till gruppen. Han hade en bred kunskap och valde hela tiden den bästa av flera alternativa vägar för att föra utbildningen framåt.

Råg i ryggen med enkla verktyg

Helena Stridell deltog som observatör under utbildningen och blev fascinerad över den förändring hon såg. Ett viktigt mål var att stärka självförtroendet och den positiva inställningen hos utbildarna.

Innehållet bjöd på insikter och verktyg för alla. För några blev det en extra stor aha-upplevelse. Nervositet kan också ställa till det, oavsett hur bra man kan ämnet. Med bara några enkla verktyg fick våra utbildare mer råg i ryggen och det märktes stor skillnad från den ena dagen till den andra.


Strukturer för lyckad kommunikation

Nu siktar Mekonomen Grossist på att använda och förvalta utbildningskunskaperna inför framtiden för att få full utdelning av investeringen. För fler förändringar kommer alltid.

Det gäller inte bara oss. Många branscher står inför ständiga förändringar idag och det är enklare att lansera en ny produkt eller ett nytt system än att få en hel organisation att ställa om sig. Det tar tid!

Utbildningen gav deltagarna från Mekonomen Grossist en tydlig struktur att basera utbildningsinsatser på och insikt i vilka pedagogiska verktyg som faktiskt fungerar.

– Jag rekommenderar absolut Framfot till andra. ”Utbildning för utbildare” passar egentligen alla, för det handlar inte bara om att undervisa och nå fram med förändring, utan om att lyckas med sin kommunikation i stort och inse att det spelar lika stor roll hur man säger något, som vad man faktiskt säger.

Referenser

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: