fbpx

Trygga ledare med stabil bas och bredd utvecklar CSG

Insiktsfulla ledare som talar samma språk oavsett position i företaget var målsättningen för bevakningsföretaget CSG. Med hjälp av Framfot utbildar de idag alla sina ledare med goda resultat. Utbildningsportföljen sparar tid.
– Vår satsning på ledarutbildning har utvecklat hela organisationen, säger driftchef Pär Lundegren.

Få hjälp att lyckas

Per_Lundegren Framfot

CSG är marknadsledande inom bevakning för transportsektorn. Cirka 450 medarbetare verkar runt om i Sverige, dygnet runt, årets alla dagar, med särskild inriktning på kollektivtrafik och mänskliga flöden.

När önskan att lyfta och kvalitetssäkra organisationens ledarskap väcktes och växte sig stark, tog CSG kontakt med Framfot.

– Vi ville skapa en gemensam plattform för alla våra ledare och arbetsledare. Framfot presenterade ett upplägg som tilltalade oss och eftersom CSG hade goda erfarenheter av dem som utbildare sedan tidigare, valde vi att gå vidare med det, berättar driftchef Pär Lundegren.

Gemensam kunskap ger trygghet

Den tydliga satsningen på ledarskapsutveckling har gett utdelning. CSG konstaterar att deras ledare känner en trygghet i den gemensamma kunskapen och talar samma språk när det kommer till ledarfrågor, vilket underlättar kommunikationen.

– Medarbetarna upplever och uppskattar att vi alla arbetar likvärdigt. Vi har exempelvis samma förståelse för olika personlighetstyper och kan anpassa oss efter det. Varje enskild ledare har sin egen trygga bas att stå på, samtidigt som alla förstår hur kollegorna resonerar och agerar, säger Pär Lundegren.

Upplägg som utvecklar alla

Att utbildningarna är indelade i flera nivåer passar utmärkt för verksamheten. För nya chefer blir utbildningen Ledarskap nivå 1 inkörsporten till det förhållningssätt som numera genomgående kännetecknar CSG. Därefter finns möjlighet att fördjupa och utveckla kunskaper efter individens behov.

– Det blir som en trappa med en kortare, intensiv utbildningstid direkt följd av jobb där man praktiserar det man lärt sig, innan det eventuellt är dags för nästa trappsteg. Det är ett upplägg som vi ser är utvecklande för alla parter, säger Pär Lundegren, som tycker att det oftast syns direkt när en ledare har varit på utbildning.

– Man märker att personen har utvecklat sitt tankesätt. Ledarskapet blir tydligare och det ser ut som att personen har vuxit ett par storlekar.

CSG ser stora fördelar med att Framfots utbildningar inte är branschanpassade och därmed passar för alla typer av ledare.

– Det är väldigt positivt för oss eftersom det innebär att våra ledare kan göra ett lika bra chefsjobb oavsett vilken tjänst de har.

Pär Lundegren, driftchef CSG.empty

Utbildningsportfölj ökar möjligheter och sparar tid

För att effektivisera den omfattande utbildningssatsningen har CSG valt att investera i en portfölj med förbetalda utbildningsdagar hos Framfot.

– Utbildningsportföljen fungerar jättebra för oss eftersom vi inte binder oss vid en viss utbildning, utan kan fördela våra dagar som vi vill. Framfot har ett stort utbud som vi väljer från efter de behov vi har.

Utbildningsportföljen sparar också tid i processen.
– Vi ringer bara vår kontaktperson och bokar datum, så är det klart. Har vi några funderingar får vi alltid otroligt bra feedback.

Helhetssyn stärker ledarskapet

Pär Lundegren, som har ledarerfarenhet sedan tidigare, har själv gått två utbildningar hos Framfot under sin tid hos CSG och upplever stor skillnad i sitt eget sätt att leda.

– Personligen upplever jag att jag har fått mycket bättre verktyg att arbeta med. Ledarutbildningar hos tidigare arbetsgivare har varit anpassade för en specifik tjänst, men nu har jag fått en bredare plattform att stå på vilket har gjort att jag vuxit i ledarrollen och skulle känna mig trygg även i andra chefsroller.

CSG delar Framfots helhetssyn på ledarskap och planerar för fortsatta utbildningssamarbeten.

– Vi är jättenöjda med Framfot och jag kan absolut rekommendera dem till andra organisationer som vill utveckla och utbilda sina ledare, säger Pär Lundegren.

Referenser

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: