Nöjdare kunder och bättre rustad personal – utbildning har lönat sig för Puls & Träning

Nöjdare kunder och bättre rustad personal som stannar länge i organisationen. Det är några av de effekter som Puls & Träning ser xav sin utbildningssatsning. ”Utbildningarna har lönat sig”, säger grundare och delägare Karin Sager.

Få hjälp att lyckas

Puls & träning utbildning kundservice ledarskap

Medarbetare på Puls & Träning, från vänster: Anna Lönnberg Stafström, praktikant. Lina Arwidsson, Grafiker/Marknadsassistent. Anna Whitcombe, tf Marknadschef.

Hålla ihop en organisation i tillväxt

En utmaning för många växande organisationer är avvägningen mellan lång- och kortsiktiga mål – och att fortsätta hålla blicken fäst på en tydlig vision även när det är full rulle i den operativa verksamheten. Ett framgångsrikt sätt att lyckas med det kan vara att ta in en partner som hjälper till att hålla ihop det. Någon som ser till att alla är med på banan, jobbar åt samma håll, och att det finns en röd tråd i alla utvecklingsinsatser. Precis så har Framfot jobbat tillsammans med Puls & Träning.

Affärsidén är träning som faktiskt blir av

Puls & Tränings affärsidé är enkel: att bygga gym nära där folk bor, där alla kan trivas, och erbjuda träning som faktiskt blir av – oavsett ambitionsnivå.

– Vi vill finnas nära våra medlemmar, så att de slipper lägga värdefull tid på transport till träningen. Även stressade småbarnsföräldrar ska kunna hoppa i träskorna och ta sig till gymmet utan hinder säger Karin Sager, som grundade gymkedjan tillsammans med sin man Leif för drygt tio år sedan.

Målmedvetet arbete har resulterat i 75 träningsanläggningar i Sverige och 10 i Finland. Ungefär hälften är franchiseägda och hälften drivs i egen regi. Kedjan fortsätter att växa och målet är detsamma som vid starten 2006: att ha 100 anläggningar i Sverige samlade under varumärket.

Att rusta medarbetarna är nyckeln till framgång

I en expansiv organisation med tydliga tillväxtmål är en av nycklarna till framgång att utbilda och utveckla sina medarbetare.
– För att hålla den höga nivå vi vill ha behöver vi rusta våra medarbetare på bästa sätt, säger Karin. Välutbildade och kompetenta ledare är helt nödvändigt för att vi ska lyckas.

Utbildning som lönar sig

Därför började Puls & Träning leta efter en leverantör som kunde erbjuda utbildning i allt från strategiskt ledarskap till kundservice. Valet föll på Framfot. Framfot gick in i samarbetet med ambitionen att kavla upp ärmarna och hjälpa till på riktigt. Inte bara leverera utbildning, utan bli en partner som håller riktningen och stöttar med den röda tråden i alla utbildningsinsatser. Att tillsammans med Puls & Tränings medarbetare verkligen få det att hända.

– Jag kan beskriva samarbetet med Framfot med tre ord: enkelt, proffsigt och flexibelt! De har kommit med lösningar och svar oavsett vilken fråga vi ställt, säger Karin.

Och resultat av de olika insatserna märks i verksamheten.

– Utbildning är inte bara en kostnad. I längden genererar det rena intäkter. Med nya insikter och verktyg har vi till exempel fått nöjdare kunder, som stannar längre.

Även personalen är nöjd – Puls & Träning har extremt låg personalomsättning och Karin menar att bra utbildning är en av nyckelfaktorerna till det.

– Vi vill kunna erbjuda vår personal möjlighet att utvecklas hos oss. Att ha motiverade medarbetare på plats, som trivs, engagerar sig och stannar kvar, är viktigt för oss. Att få möjlighet till ett lyft i karriären ger goda förutsättningar för det.

Enkelt, proffsigt och flexibelt

Enkelt, proffsigt och flexibelt! Så beskriver Karin Sager samarbetet med Framfot. Deltagarna ger högsta betyg på allt från utbildningens upplägg till utbildarnas kompetens och lokalerna i DN-huset i Stockholm.

– Vi har genomfört flera typer av uppdrag och utbildningar tillsammans och inget har hittills varit något problem. Framfot har alltid levererat över förväntan och jag rekommenderar dem gärna till andra företag som vill växa och utvecklas.

Referenser

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: