fbpx

Chefer som är närvarande till hundra procent, är det möjligt?

I undersökningar som utbildningsföretaget Framfot tagit fram ställer sig chefer frågan hur de ska bli effektivare och dessutom kunna vara närvarande till hundra procent på arbetet. De hävdar att det är svårt att vara närvarande och räcka till för allt och alla under en arbetsdag. Det här skapar känslor av otillräcklighet och stress och ger en negativ utmaning i att få chefskapet att fungera. På företaget Framfotger får chefer verktyg att hantera problemet tid genom utbildning i effektiva möten och effektiv kommunikation.

– Vi måste hjälpa chefer och medarbetare att få tiden att räcka till i arbetslivet, säger Framfots VD Erik Sjögren, annars finns det stora risker att företagen får utbrända chefer och medarbetare som utför sitt arbete sämre. Det påverkar företagets chanser att nå sina mål negativt.

Dagens chefer med både personalansvar, budgetansvar och administrativa uppgifter behöver känna tillit till sina medarbetare, våga delegera och inte vara en curlingchef som kontrollerar och utför allt själv.

– Det coachande ledarskapet med stark tillit till medarbetarnas egna resurser att kunna lösa och utföra arbetsuppgifter är att föredra, menar Erik Sjögren. Chefen har självklart ansvaret för mål och resultat, men det behövs fler chefer med kunskaper i det coachande ledarskapet för att få kompetenta och självgående medarbetare.

Administration tar mycket tid från ledarskapet. Då arbetslivet är i ständig förändring behöver företag, ledare och chefer se över såväl rutiner som kommunikation i syfte att bli effektivare.

Problemtyngda chefer kan bli inspirerade att ge service, engagemang och dessutom ha roligt i sitt ledarskap. Det är en utmaning att få chefstiden att räcka till och ett sätt att tjäna tid är effektivare möten med tydligt syfte och mål. Att enbart berörda mötesdeltagare deltar samt att ha en tydlig mötesstruktur är andra faktorer som skapar effektiva möten. Organisationer och företag behöver titta på hur chefens tid disponeras, om de allt högre kraven som ställs på oss i arbetslivet inte ska innebära stress, konflikter och missnöjda medarbetare. Närvarande chefer med tydligt ledarskap skapar tillit och ökar arbetsglädjen. Vi får helt enkelt nöjdare medarbetare när chefen finns till hands.

Kontaktuppgifter: Erik Sjögren VD Framfot, telefon 08-653 0189

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: