Mer effektiv på jobbet med bilder på söta djur

Stirrar du tomt ut i intet eller gäspar käken ur led, samtidigt som du känner hur deadline närmar sig? Testa att bildgoogla söta djur och bli mer effektiv på jobbet.

Forskare vid Hiroshima University har bekräftat att gulliga bilder på valpar och kattungar ökar din koncentration och prestationsförmåga på jobbet.

Gulliga djur ökar din effektivitet

Varsågod! Ta en titt och öka din effektivitet.

Bilder på söta djur ökar effektiviteten

Forskarna lät 130 personer utföra en specifik uppgift för att sedan titta på ett urval av bilder, innan de gjorde uppgiften en gång till. Gruppen delades in i tre. En del av gruppen fick se bilder på valpar och kattungar. En annan del tittade på bilder av vuxna djur, medan den tredje gruppen fick se frestande bilder på goda maträtter.

Matbilderna hade ingen inverkan alls på prestationen. De personer som sett bilder på vuxna djur presterade något bättre efteråt, medan gruppen som tittat på djurungar upplevde bättre koncentrationsförmåga och dessutom ökade sitt resultat med hela 44%.

Forskarlaget konstaterade att bilder på gulliga djur aktiverar känslor av lycka och glädje, vilket leder till ökad motivation och att du blir mer effektiv på jobbet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, erbjudanden, kunskap och tips för framgång från Framfot genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Lär dig hemligheten bakom ett välfungerande ledarskap

Beställ vår rapport kring ett välfungerande ledarskap. Du får del av rapporten, analysen, våra slutsatser, vad det innebär konkret och vilka lärpunkter du kan dra av detta som du har nytta av i din roll och i er organisation. Fyll i formuläret för att ta del av rapporten.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.

Prenumerera på våra tips för framgång

Ligg steget före med praktiska tips du har direkt nytta av i din vardag.

Seminarium: Från duktiga specialister till närvarande ledare

Vi bjuder på konkreta verktyg för ett modigare ledarskap. Frukostseminarium i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Ett välfungerande ledarskap

Vill du veta hur personal och chefer ser på ledarskapet? Beställ vår rapport ”Ett välfungerande ledarskap”.

Kundcase CSG

Läs om hur CSG:s satsning på ledarskapsutbildning har utvecklat hela organisationen.