Halvera mötestiden och dubbla effekten

Avlöser mötena varandra i din kalender? Många och långa möten kan äta upp både koncentrationen och arbetsdagen helt i onödan. Men vem har sagt att ett möte måste vara en timme långt? Halvera till 30 minuter och bli mer medveten om hur du använder tiden. Då får du en effektivare arbetsdag och bättre resultat.

Effektivt möte vid whiteboard

Följ våra fem tips för att skapa korta möten som blir lyckade.

1. Kom förberedd

Förbered dig för mötet och var klar över vad du vill komma fram till. Se till att övriga deltagare gör samma sak. Tidsbegränsade möten tenderar att stärka motivationen till att läsa på i förväg och hålla sig till saken.

2. Håll tiden

Kom i tid. Vetskapen om den korta mötestiden bör öka angelägenheten om att ta vara på tiden till fullo. Starta och avsluta alltid på utsatt tid.

3. Håll dig till huvudfrågan

Var tydlig med vad som är mötets huvudfråga och håll er till den. När tiden är knapp växer engagemanget. Deltagarna orkar hålla sig alerta hela vägen in i mål, och har roligare! Fokus leder till framgång.

4. Var tydlig med slutsatser

Använd mötets sista minuter till att summera slutsatserna och bestämma hur ni ska gå vidare. Alla ska vara helt säkra på vilka beslut som fattades och vem som ansvarar för att genomföra dem. Ett lyckat möte kännetecknas av vad som händer efter mötet.

5. Undvik möten

Fråga dig alltid: måste vi sätta oss i ett möte för att lösa det här? Det kanske räcker med en avstämning på stående fot. Var noga med vilka som bör delta i mötet. De andra kan få jobba på ostörda.

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: