Halvera mötestiden och dubbla effekten

Avlöser mötena varandra i din kalender? Många och långa möten kan äta upp både koncentrationen och arbetsdagen helt i onödan. Men vem har sagt att ett möte måste vara en timme långt? Halvera till 30 minuter och bli mer medveten om hur du använder tiden. Då får du en effektivare arbetsdag och bättre resultat.

Effektivt möte vid whiteboard

Följ våra fem tips för att skapa korta möten som blir lyckade.

1. Kom förberedd

Förbered dig för mötet och var klar över vad du vill komma fram till. Se till att övriga deltagare gör samma sak. Tidsbegränsade möten tenderar att stärka motivationen till att läsa på i förväg och hålla sig till saken.

2. Håll tiden

Kom i tid. Vetskapen om den korta mötestiden bör öka angelägenheten om att ta vara på tiden till fullo. Starta och avsluta alltid på utsatt tid.

3. Håll dig till huvudfrågan

Var tydlig med vad som är mötets huvudfråga och håll er till den. När tiden är knapp växer engagemanget. Deltagarna orkar hålla sig alerta hela vägen in i mål, och har roligare! Fokus leder till framgång.

4. Var tydlig med slutsatser

Använd mötets sista minuter till att summera slutsatserna och bestämma hur ni ska gå vidare. Alla ska vara helt säkra på vilka beslut som fattades och vem som ansvarar för att genomföra dem. Ett lyckat möte kännetecknas av vad som händer efter mötet.

5. Undvik möten

Fråga dig alltid: måste vi sätta oss i ett möte för att lösa det här? Det kanske räcker med en avstämning på stående fot. Var noga med vilka som bör delta i mötet. De andra kan få jobba på ostörda.

Vill du ha utbildning för en effektivare kommunikation?

Skicka ett meddelande så tar vi fram ett förslag för dig, din grupp eller er organisation.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Frukostseminarium: Varför gör de inte som jag säger?

Kostnadsfritt seminarium om ledarskap – i Stockholm, Malmö och Göteborg. Boka din plats idag!

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.