Mental avrundning för att nå framgång

När de sista dagarna på året rinner ut timglaset är det populärt att göra summerande årsslut.
Ett sätt att göra det på är att städa det mentala kontoret och bädda för ett framgångsrikt kommande år – så att du kan fokusera på att ladda batterierna när du är ledig. Så här gör du..

Ställ dig själv följande fyra frågor;

1. Älskar du det du gör lika mycket nu som när du började med det? Om inte, varför? Vad kan du göra för att återfå den glädjen?
Det är lätt att känna trötthet så här års, urled på det negativa, det långa mörkret och de snabba förändringar som sker. Därför är den här frågan den allra viktigaste att svara på innan du går på ledighet, så att du kan möta den glädjen när du kommer tillbaka och göra nästa år till ett framgångsår. ett sätt att göra det är att lista vad du lägger din tid på och vad som skänker dig mest glädje? Har det förändrats sedan du började? Hur kan du få in mer av det som skapar glädje & passion i det du gör?

2. Har du den energi som krävs för att skapa ett framgångsrikt år? Om inte, vilka vanor behöver du skapa för att få den energin? Vilka förändringar i ditt eget beteende och dina prioriteringar skapar dessa vanor?

3. Hur motiverad är du för det du ska göra nästa år? På en skala från 1 till 10, där 1 innebär att du hellre är någon annanstans och 10 gör det lika roligt som semester – eller mer! Vad är det absolut roligaste du kan planera in som din första aktivitet när du kommer tillbaka från ledigheten? Lägg in det först i kalendern, före tråkiga budgetgenomgångar eller allsköns planeringsarbete. Nånting som höjer din motivation med 5 poäng.

4. Vad håller dig tillbaka från att leverera toppresultat under nästa år? vad planerar du att göra åt det?
Välj en sak du ska sluta med, en sak du ska göra mer av och en sak du ska prova – redan första veckan du kommer tillbaka till jobbet. Det behöver inte vara jätteförändringar – små saker räcker. Skriv in det i kalendern och gör det när det är dags!

Vila är oerhört viktigt – precis som en idrottsperson behöver vila för att återhämta kroppen behöver du som strävar efter att optimera din prestation hitta luckor av återhämtning. Jul & nyårshelgen är perfekt för att hämta kraft och umgås med nära och kära.

Så är du redo för en flygande start som ger dig både försprång & glädje nästa år, när andra går runt i ett julmatsindränkt töcken och letar efter motivationen under skrivbordet.

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: