fbpx

2419 tecken på styrka

Idag när jag kom till jobbet väntade en fantastisk present på mig. Jag hade fått ett långt mejl från en deltagare – 2419 tecken närmare bestämt. I brevet skriver hon om hur hennes nya insikter fått henne att förändra sin tillvaro och uppnå mål hon drömt om men aldrig kommit sig för att göra. Det skedde inte genom en personlighetsförändring utan av att hon med nya perspektiv såg varför hon inte gjort det tidigare. Ett av de privata målen var att springa en mil från att tidigare bara sprungit fem kilometer. Det var klart fem dagar senare. Det yrkesmässiga kan vi lämna därhän men det var ett minst lika stort steg. Brevet strålar av eufori och självförtroende av att ha lyckats!
Vad det är härligt att komma till jobbet och börja dagen med ett sånt mail. Vilken oerhört priviligierad situation jag har som får göra skillnad. Och vilken härlig människa som tar sig tid att skriva det här till mig.

Det är en påminnelse, tänker jag, om hur viktigt det är med positiv återkoppling och förstärkning – hur mycket det betyder – även för mig.

Det är också en minst lika viktig påminnelse om vad som händer när vi tar oss tiden att skaffa nya perspektiv, prioriterar, tar beslut och gör det som krävs.

Det finns de som resonerar som så att det inte finns vare sig tid eller behov av att jobba med att utveckla sig själv. Till de vill jag bara säga att det är fegt. Man kan alltid luta sig tillbaka mot gamla mönster och säga ”jo, det här är tillräckligt bra” och ”man vet inte vad som väntar runt hörnet så jag stannar där jag är”.
Jag tycker att vi alla har ett ansvar för vår egen utveckling. Och när man vågar, tar beslut, prioriterar och kavlar upp ärmarna händer det saker. När man vågar ta steget, utvecklas och delar med sig av sin framgång, sprider det sig som ringar på vattnet och smittar av sig till andra.

Så vill du göra en skillnad för andra – börja med dig själv. Det kräver mod att våga och kan kännas läskigt men belöningen är bättre än tre TV-apparater på trisslotten. Nåja, nästan i varje fall.
Så till hon som skrev mejlet vill jag bara säga: ”Tack för att du gjorde min dag! Det är inte jag som sprungit en mil utan du – av egen styrka. Genom att jag fick det mailet så blev jag oerhört inspirerad av att du har gjort något positivt och förmedlade den känslan.  Jag sparar ditt mail i ”Glada mappen” i Outlook. Det här kommer jag leva länge på.”
Till alla er andra: Förkovra dig. Gråt. Väx. Gå en kurs. Läs en bok. Lär dig något nytt. Reflektera. Begrunda. Prioritera. Utvecklas. Och Gör´t!

 

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: