”Efter regn kommer solsken”

Just nu befinner sig Europa i våndor och oro kring hur det skall gå med ekonomin, arbetstillfällen m.m. Hur ser framtidsutsikterna ut gällande Grekland, Italien, Spanien, Portugal och hur kommer vi i Sverige att påverkas av detta?

Ingen har någon kristallkula som kan ge oss det exakta svaret, men en sak vet vi och det är att det enda som är konstant är förändring. Allt har hänt förut och kommer att hända igen. Problemet är att vi har så kort minne och när det händer så verkar det vara första gången – varje gång. Märkligt. Det går uppför och det går nedför och det har vi att hantera – det väsentliga dock, är att det inte går utför!

Därför är det i tider som dessa av största vikt att vi funderar på hur det skall se ut när det vänder och vad som då behövs i form av kunniga och motiverade medarbetare. Det gäller att snabbt vara uppe på banan igen för att med kraft och bred kompetens kunna göra rätt saker. Det handlar alltså om att se framåt och börja planera och fundera på vad företaget eller organisationen behöver för att fylla på med nödvändig kompetens, kunskap, förmåga och erfarenheter.

Mod, medvetenhet och fingertoppskänsla är alltid viktiga ingredienser, framförallt när det gäller förmågan att blicka framåt och faktiskt ta beslut som leder till långsiktighet och uthållighet gällande både produkt- och personalutveckling. Tyvärr är både långsiktighet och uthållighet en bristvara i vårt uppjagade samhälle och detta leder många gånger till felaktiga beslut som i sin tur leder till käppar i de egna hjulen, som när de har gnisslat färdigt får problem att börja snurra igen.

Det handlar alltså, i vid mening, om att förbereda sig för framtiden – den nära förestående och den lite längre bort. En sak kan vi vara förvissade om och det är att den verkliga hårdvaran kommer att vara vår intellektuella kapacitet samt intelligens och begåvning för att se de nya sammanhang som kommer. Vi kommer t.ex i framtiden, med ny futuristisk teknik, att själva kunna tillverka många av de produkter som idag andra tillverkar åt oss och hur går det då med företag, arbetstillfällen, börsen m.m.? Tanken svindlar!

Det står en helt ny värld och väntar bakom hörnet – är du redo?

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: