fbpx

Jag vill ha mer energi

Har du funderat på vad du tycker är riktigt bra service?

För mig handlar det till stor del om vilken energi personen utstrålar. Jag gillar verkligen möten som präglas av nyfikenhet, lust och känslan av att allt är möjligt. Observera ”känslan” av att det är möjligt! Energigivande personer har en förmåga att försöka skapa det möjliga i det omöjliga – en livsbejakande känsla. Sådant vill jag ha mer av. Det finns något äkta över det och dessutom smittar det av sig –  jag kallar det energioptimering.

 

Hur är det för dig i ditt dagliga arbete? Känner du dig full av energi, entusiasm, och engagemang, hur ofta? Eller är det halvdant, det rullar på av gammal vana och du saknar känslan av energi och lust? Tiden räcker inte till, du springer mest för att hinna allt som kan hinnas med, utan närvaro. Eller du känner dig helt enkelt trött och uttråkad, vad är meningen och målet undrar du? För mig framstår det ofta som att många vill ha energi på ett så enkelt och snabbt sätt som möjligt, helst utan att göra någonting. Vi vill bli påfyllda och ofta tar vi energin för given.

 

Det gäller organisationer, chefer, medarbetare och oss individer.

 

Vi försöker hitta genvägar genom snabba lösningar istället för att verkligen investera i att bibehålla och öka energin som möjliggör att få en högre nivå av engagemang, större kapacitet, nöjda kunder och nöjda med oss själva.

Behovet av energi är tydligt, man kan köpa det förpackat i olika former. Klart vi kan behöva extra energi i vissa lägen och visst är det härligt att bli inspirerad kortsiktigt inget ont om det, men det är just kortsiktigt. Om vi vill ha mer långvariga resultat behöver vi nog tänka om, tänka nytt och göra annorlunda.

 

Inom en organisation så finns det påtagliga faktorer som påverkar energin som egentligen är självklara men uppenbart inte alltid realiseras i praktiken. Som att ha tydliga mål, en vision, att veta vilka förväntningar som ställs på mig, att bli sedd och bekräftad.  Att förstå hur jag som individ bidrar till helheten, ett gott positivt klimat där det känns meningsfullt att arbeta och verka.

 

I sammanhang där man inte kan stå upp för rådande värderingar. Där det är oklart om vad som gäller, där det inte finns tydliga mandat och förväntningar och där det saknats tilltro så läcker energin som ett såll. Resultatet blir vi att vi inte är närvarande varken på möten och i mötet med andra, vi tar förmodligen mindre kloka beslut och vart tog engagemanget och lusten vägen. Jag är övertygad om att ingen inspirationsföreläsning i världen kan täppa till de hålen!

 

Saknar du brist på energi så undrar jag, vad gör du för att hämta upp den?  Mat, vila, aktivitet regelbundet, så enkelt, men ändå verkar det så svårt.  Synd för det kan ge enormt mycket tillbaka. Eller som den högt uppsatta chefen uttryckte det efter ha börjat träna 3 ggr/v. ”Helt otroligt, nu är jag pigg och närvarande på möten, jag får mer gjort, sover bättre och är gladare”.
Vad det gav för hans medarbetare och organisation som helhet kan vi ana oss till.

Det tog drygt 3 månader innan han släppte sitt försvar om att han absolut inte hade någon tid för träning i sitt liv. Till en början lade han energi på att vidmakthålla en föreställning om vad som inte skulle fungera istället för att bara göra det. Våra tankemönster kan vara riktiga energitjuvar ibland. Att vara medveten om dem och vilka tankar du väljer kan öka din energi påtagligt! Men som med mycket annat det krävs träning, målmedvetenhet,  vilja och ibland hjälp utifrån.

 

Så om ni som organisation, du som chef eller medarbetare känner av en energibrist – saknar driv, engagemang och glädje. Ta er en funderare på vad det handlar om egentligen istället för att hugga på första bästa snabblösning. Läcker det energi någonstans? Har ni inte skapat de rätta förutsättningarna eller lägger ni energin på fel saker?

 

Vi kan alla vidmakthålla och öka vår energi.

  • Vad behöver ni som organisation göra?
  • Vad behöver du som individ göra för att öka energin? Den där äkta som smittar.
  • Men framförallt, vad är du beredd att investera?

Alltså, förutom tid och pengar. Är du beredd att göra på ett annat sätt eller hoppas du på en snabb lösning som ger dig det du vill ha utan att göra något annorlunda för egen del?

 

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: