Så får du högre lön!

Reinfeldts lön höjs med 4000 kronor i månaden från och med 1 juli. De flesta känner säkert att deras lön skulle kunna vara bättre och att man är värd mer pengar, men alla är inte proffs på att löneförhandla hos chefen.

Sanna Bråding på Metropol 93,8 ringde upp en av Framfots utbildare, bland annat inom just förhandling.

Lyssna på radio-klippet och ta del av tipsen inför löneförhandlingen: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=3995254&t=425

Tipsen:

Ta reda på vad som är en rimlig lön!
Kolla till exempel på www.lönestatistik.se

Var hel och ren!
Kläder spelar roll – inte bara för hur andra uppfattar dig utan också för att rätt kläder kan ge dig en känsla av säkerhet.

Känn ditt värde!
Fokusera på vad du kan och hur du kan bidra till företaget. Då utstrålar du en affärsmässig pondus som gör att du signalerar ditt värde.

Läs på om bolaget!
Vad förberedd. Läs på om bolaget. Vad har de för planer? Vad händer? Hur kan min kompetens ta företaget mot målen? Finns det information om bolaget på andra ställen än hemsidan? Googla!

Var professionell!
Undvik att lyfta privata problem som en grund för löneförhandling. Högre lön får du för att du presterar på jobbet – inte på grund av problem hemma. Dessutom kan arbetsgivaren uppfatta att du inte har ordning privat – och därför kanske tappar kontrollen i arbetsrollen.

Fråga vad som krävs för högre lön!
Föregå lönesamtalet genom att få arbetsgivaren att definiera vad som krävs för en högre lön och lägg sedan fokus på att uppnå detta till nästa samtal.

Tydliggör din ambition, men håll dörren öppen!
I en anställningsintervju kan man dela upp dialogen i två steg genom ex vis säga att ditt personliga mål är en lön på 25.000kr, men att du accepterar en lägre lön initialt för att sedan göra dig förtjänt av mållönen efter ett halvår eller ett år. Detta tydliggör din ambition och hur du ser på ditt värde utan att stänga dörren för arbetsgivaren att ta dialogen vidare.

Lycka till!

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: