Ett samarbete för allas rätt till utbildning

Socialt ansvar med kunskapskompensation. Det är modellen för Framfot som i samarbete med biståndsorganisationen Individuell Människohjälp bidrar till allas rätt till utbildning i länder med extrem fattigdom. För varje utbildningsplats du bokar hjälper du oss att hjälpa.

Flicka i Malawi som ler

Utbildning är en av de viktigaste vägarna ut ur fattigdom och utanförskap – och särskilt viktigt är det för flickor. I linje med övergripande mål för verksamheten hjälper Framfot människor att växa och utvecklas i länder där flickors skolgång är allt annat än en självklarhet.

Att bidra till utbildning är att bidra till självständighet, möjlighet till egen försörjning och familjebildning i vuxen ålder som alternativ till barnäktenskap.

– Vi tror på utbildning för alla, oavsett ålder och kön. Med tonvikt på värdeorden mod, glädje, omtanke, engagemang och innovation väljer vi att stödja det som ligger oss varmt om hjärtat, säger Anna Furuhäll, vd, Framfot AB.

Långsiktig investering i malawiska kvinnors framtid

För att göra skillnad har Framfot ett långsiktigt samarbete med IM, Individuell Människohjälp. IM verkar idag i tretton länder och i Malawi står frågan om flickors rätt till utbildning högt på agendan. Kvinnor och flickor är de mest utsatta grupperna i det malawiska samhället. Av tradition får pojkar företräde till utbildning och uppemot 40 procent av flickorna går inte alls i skolan. Fattigdom, äktenskap för minderåriga och graviditet är grundläggande orsaker.

– Att arbeta med att stärka utbildningssektorn är en av de viktigaste insatser vi kan göra för att bidra till hållbar utveckling i ett land. En av våra starkaste drivkrafter är att påverka föräldrar att låta deras flickor gå i skolan. Utbildning ger flickorna möjlighet att inte bara ta makten över sina liv, utan även sina framtida barns liv, vilket på sikt påverkar hela samhället, säger Josefina Rovan, chef för Marknad och kommunikation på IM.Kvinnor och flickor är de mest utsatta grupperna i det malawiska samhället. Av tradition får pojkar företräde till utbildning och uppemot 40 procent av flickorna går inte i skolan.

Rättighetsbaserat arbete med fokus på orsakerna till fattigdom

Av de flickor som kommit in på gymnasiet genomför nästan 70 procent hela utbildningen på fyra år. Ett långsiktigt stöd är en viktig investering i såväl flickornas som landets framtid. När du utbildar en flicka utbildar du en hel nation. Individuell Människohjälp angriper roten till problemet genom att jobba rättighetsbaserat och attackera de strukturella orsakerna till fattigdom i stället för symptomen.

Förutom stöd i form av skolavgifter arbetar organisationen med studiecirklar, läger där flickorna får möta malawiska kvinnor som är positiva förebilder samt radioprogram med musik och jinglar med rättighetsbudskap. Tillsammans med Malawi Union of Savings and Credit Cooperatives gör Individuell Människohjälp också en satsning på kvinnors försörjning genom att främja kvinnors möjligheter att låna pengar och utbilda kvinnor i småföretagande.

En investering i rätten till utbildning och egen försörjning

Varje utbildning du bokar hos Framfot bidrar till att utveckla Individuell Människohjälps verksamhet.

– Samarbetet med Individuell Människohjälp ger oss möjlighet att bidra till att fler barn och ungdomar får möjlighet att gå i skolan. Det är en investering som känns helt rätt ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Anna Furuhäll.

• Vill du veta mer om Individuell Människohjälp? Kontakta Robert Ingham, ansvarig företagskontakter, Individuell Människohjälp, telefon +46 704-10 80 65.

Prenumerera på framgångsmagasinet Mallar

Framgångsmagasinet

Ligg steget före med praktiska tips som du har direkt nytta av i din vardag

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Webbinarium

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: