fbpx

”Yada, yada, yada…”

Utvecklande ledarskap, Målbaserat ledarskap, Pedagogiskt ledarskap, Kvinnligt ledarskap, Värdebaserat ledarskap, Agilt ledarskap, Coachande ledarskap, Kommunikativt ledarskap, Situationsbaserat ledarskap, Entrepenöriellt ledarskap, Lean, Scrum, Vattenfallsmetoden, m.m. m.m.

Man tar sig för pannan!

Vi har samma beteende idag som för tusen år sedan. Vi är människor, nu som då och våra behov och beteendemönster har inte förändrats i någon större utsträckning. Det finns naturligtvis kulturella skillnader och dessa får man lära sig, samt hantera. Men förutom detta, så är vi i allt väsentligt, bröder och systrar. Det är oerhört mycket mer som förenar, än som skiljer oss åt.

Med detta som bakgrund och övertygelse, blir jag understundom trött på alla trender inom ledarskap och management. Det verkar som om skolor, institutioner, författare och diverse konsulter, med jämna mellanrum, måste krysta fram allehanda nya uttryck, verktyg och formler. Allt för att manifestera sig själva, sälja utbildningar, böcker och vad det nu kan vara.

Jag förringar eller föraktar definitivt inte forskning, den är viktig, men vi bör också besinna oss och se vad det handlar om – egentligen. Vi måste ha modet och förmågan att se bakom och bortom ”uttrycket för dagen” och rådande trend. Våga säga: ”Kejsaren är naken”.

Precis så är det – det handlar om ”ett jag” och ”ett du” som skall arbeta tillsammans. På Framfot under en kurs, eller dagligen på jobbet. Vi är människor av kött och blod, vi har drömmar och förhoppningar, vi vill ha kärlek, vi vill vara omtyckta och vi vill utvecklas och lyckas i våra strävanden. Det är detta vi har att hantera och jämka samman med de krav och förväntningar som ställs på oss, på jobbet och privat. Inte helt enkelt – men det går!

Det finns tyvärr inget trollspö, men om både du och jag låter oss marineras av följande punkter, så garanterar jag att det kommer att underlätta både umgänge och utveckling;

 

 – Tro på vad du säger och gör – då gör andra det också
 – Var ärlig och tydlig – trygghet
 – Ta tag i konflikter och lös problem – respekt
 – Var genuint omtänksam – i med- och motgång
 – Var kunnig inom din profession – trovärdighet

 

Eller om vi förenklar det hela med Emil i Lönnebergas ord: – ”De é du o jag, Alfred”

 

Välkomna till Framfot företagsutbildning!

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: