fbpx

Behöver jag träna? Jag som har talang och begåvning?

Vi som sysslar med företagsutbildning (träning) inom ledarskap, försäljning, förhandlingsteknik och kommunikation får tyvärr inte särskilt ofta frågan: ”Hur mycket måste jag träna för att bli riktigt bra på det här?”  Därför säger vi alltid att övning och träning är alfa och omega för att uppnå resultat och prestation.

Vi kan ställa följande fråga till elitidrottaren: ”Hur mycket behöver du träna för att vinna Olympiska Guldmedaljer?” En sådan utövare var t.ex. den norske skridskoåkaren Johan Olav Koss som faktiskt vann medaljer för några år sedan. På frågan ”hur mycket behöver du träna” är svaret från elitutövaren ofta: ”Jag tränar tills jag spyr, minst två gånger om dagen!” ”Och jag har roligt och känner mig motiverad hela tiden!”

Anders Ericsson, en av världens främsta forskare på expertprestationer, skriver i en artikel i Svenska Dagbladet, ”Övning i 10 000 timmar slår medfödd begåvning”. Tack till honom för att han genom sin forskning på Florida State University hjälper oss understryka detta.

Eller är det någon av våra bloggföljare som har annan erfarenhet eller annan uppfattning?

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: