fbpx

Så kopplar du av på semestern!

Hör du till de som precis hinner släppa tankarna på jobbet när det är dags att börja arbeta igen? Eller börjar du oroa dig för jobbet redan veckan innan du börjar jobba? Du är inte ensam. Många som är stressande får tipset att ta en lugn semester – men kämpar istället med tankar på jobbet när de försöker slappna av i hängmattan. Känner du igen dig?

Här får du fem tips för hur du kopplar bort jobbet på semestern!

Sätt förväntningar!

Tala om att du kommer att ta semester. Om du måste vara anträffbar, bestäm hur och när du kan kontaktas och berätta det. Ge alternativa kontakter under din frånvaro. Frånvaromeddelande på telefon och automatiskt e-postmeddelande kan hjälpa dig att inte känna stress över missade samtal och mejl. Ingen väntar sig att du ska svara förrän den dag du har sagt att du kommer tillbaka.

Avsluta jobbet innan semestern!

Sätt av tid för att rensa under sista veckan på jobbet. Skriv en lista på vad du ska göra när du kommer tillbaka och undvik jobbuppgifter under semestern. Det kan ta upp till en dag att koppla av efter att du svarat på ett mejl!

Ta bort saker som triggar jobb-stress

Ta bort saker som får dig att gå in i jobbet. Det låter harmlöst att gå in och kolla mailen, men ofta startar det en massa tankar och kanske även stress, som tar tid att släppa. Unna dig att koppla av! Det är om inte annat en investering i framtida prestation. Stäng av telefoner och datorer och lämna jobbrelaterade saker på jobbet.

Gör något helt annat!

Aktivera dig. Om du snabbt vill komma ner i varv är det bra att bryta av från jobbet och fokusera på annat. Se till att det skiljer sig från det du gör till vardags. Om du har ett stillasittande jobb – rör på dig! Har du ett administrativt jobb – gör något praktiskt! För många funkar det bäst att göra saker som kräver koncentration och närvaro – till exempel badminton eller att fälla träd. Då kan du inte tänka på annat!

Skapa en positiv känsla!

Ladda återkomsten till jobbet med något positivt. Se jobbstarten som början på din fortsatta utveckling! Boka en kurs eller en team-aktivitet redan innan semestern så att du har något positivt att se fram emot.

Är stress en bov som tar energi från dig? Läs mer om hur du kan hantera din vardag för att undvika stress i denna artikel med Stephen Covey!

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert
Relaterade utbildningar

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: