Om någon säger: Hoppa! Frågar du då: Hur högt?

Lär dig hantera förändringshetsen, bli nöjd med det du har och är.

Många lever idag i en fragmenterad och stressad tillvaro där vi kämpar för att hänga med. Tempot är högt och kravlistan på vad vi ska prestera privat och på jobbet är både lång och motsägelsefull. Som ett svar på det vill jag lyfta fram tre saker: Hjärnan, jobbet och stoicismen.

Motverka mobbning på arbetsplats_Framfot

Hjärnans kamp för kontroll

Vår hjärna är inställd på att överleva genom att skapa ordning och reda i tillvaron. Hjärnan älskar förutsägbarhet som skapar trygghet och kontroll – och vill ha koll på vem som är vän respektive fiende. Det är inte konstigt att vår grundläggande programmering kan krocka med dagens ofta splittrade och stressade liv, när vi tar in information och intryck i högt tempo och hela tiden höjer kraven på oss själva.

Samtidigt har vi generellt i samhället tonat ner auktoriteter, som tidigare och på olika sätt stod för något att förhålla sig till – kyrkan, skolan, polisen, militären, med flera. Även synen på kunskap och bildning har förändrats. Sanningarna har blivit färre och åsikterna desto fler. Det är klart att hjärnan går på högvarv för att upprätthålla kontrollen.

”Tänk om, tänk nytt, tänk större!”

Varje dag översköljs vi med utvecklings- och förändringshets. Om det skriver den danske psykologen Svend Brinkmann i sin bok ”Stå fast”. Inget duger längre, ingen duger längre. Allt måste förändras – du också – hela tiden. Stanna inte upp och var nöjd! Då är det något fel. Tänk om, tänk nytt, tänk större. Mer! Bättre! Och gärna snabbare. Inte undra på att hjärnan till slut kollapsar. Vi hamnar i ett tunnelseende som placerar oss väldigt långt bort från den kreativitet som är så nödvändig för oss.

Stora tankar och idéer kommer ju oftast i ”hängmattan” – inte på kontoret. Eller hur?

Den här ständiga förändringshetsen är inte hållbar i längden. Resultatet kan bli frustration, osäkerhet, förvirring, sjukdom och depression. Det senare ökar också markant i vårt samhälle, både bland yngre och äldre. Så var finns svaret? Hur kan vi ändra på det här?

Hjärnan, jobbet och stoicismen

Jag återkommer till hjärnan. För att överleva och må bra i dagens brusiga tillvaro behöver vi underlätta för hjärnan, som gillar enkla och snabba lösningar. Vanor är bra. Vi behöver skapa ordning och reda på jobbet, och jag tror att vi kan använda stoicismen som ett verktyg för att lyckas.

Vad sa då de gamla Stoikerna? Seneca, Epiktetos och Marcus Aurelius, för att nämna några. Jo, stoicismen handlar bland annat om att:

  • finna sinnesro
  • ha integritet
  • ha principer
  • tro på något

När vi har de sakerna klara för oss blir det lättare att säga ja respektive nej. Det vill säga att prioritera, att förenkla för vår överbelastade hjärna.

Medvetenhet och övning

Att skapa detta hos oss själva görs förstås inte på en kafferast. Nej, som så mycket annat kräver det medvetenhet och övning. Mycket förenklat kan du utgå från följande både på jobbet och privat:

1. Fundera på vad som är viktigt för dig. Riktigt viktigt.

Så kommer du att hitta de principer som är viktiga för dig att stå fast vid.

2. Dagligen påminna dig om vad du faktiskt kan kontrollera och inte. Det är enbart tre saker:

  • dina tankar
  • dina känslor
  • ditt beteende

Vi ägnar oss alldeles för mycket åt att försöka styra och ställa med allt och alla. Det beteendet handlar naturligtvis om att vår hjärna kämpar med förutsägbarheten i stort som smått. Här måste vi försöka omprogrammera, så gott det går. Lägg energin på det som går att kontrollera och gör sedan något åt det!

3. Varje morgon påminna dig själv om allt du har att vara nöjd och tacksam över.

Inom stoicismen menar man att det kan vara nyttigt att reflektera över att allt du har skulle kunna tas ifrån dig. Familj, vänner, jobb, ekonomi, hälsa. Det handlar om att stanna upp och faktiskt vara nöjd och tacksam över det du har istället för att lägga allt fokus på det du inte har eller är.

Stoicism på jobbet

Fundera gärna på hur du kan använda de här tankegångarna på din arbetsplats. Här är mina tips på små förändringar som kan göra stor skillnad för dig som chef och dina medarbetare.

  1. Prioritera! Skapa goda rutiner så avlastar du hjärnan. Det kan till exempel handla om något så enkelt som att lägga en halvtimme varje måndag morgon på att sätta dina mål och prioriteringar för veckan. Om ni är ett arbetslag kan det vara en god idé att dela era prioriteringar med varandra på ett veckostartsmöte.
  2. Var tydlig med vilka förväntningar ni har på varandra. Sätt era spelregler och kom ihåg vad ni tillsammans kan kontrollera. Håll förväntningarna realistiska, ni behöver veta när ni är ”good enough”. Så att du och dina medarbetare kan känna er nöjda vid dagens slut och gå hem och ladda batterierna för nästa utmaning.
  3. Se till att arbetsmiljön är bra för alla – även för chefen! Du behöver precis som dina medarbetare få rätt förutsättningar för att orka visa kraft och mod och vara den trygga ledare du förväntas vara.
Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: