Har du passion för det du gör?

Vad är det du gillar med ditt jobb? Har du passion för det du gör eller känns det som en OK arbetsplats medan jobbet i sig inte är det mest spännande?

Det är roligt för dig om du tycker att kollegorna är bra, lönen är OK (fast den kan förstås alltid bli bättre), bra restid till jobbet och chefen är i stort sett schysst.

Men sen då?

Om du är nöjd med hur det är och får utlopp för ditt liv på hemmafronten, så gratulerar. Då finns ingen anledning att lägga ner tid och möda än nödvändigt. Lite tråkigt kanske för din arbetsgivare förstås, men så kan det vara.

Om du däremot önskar att du fick en större tillfredsställelse av den plats där du tillbringar en stor del av din vakna tid så kanske det finns saker du kan göra för att få utlopp för din önskan.

Ett sätt kan  vara att byta jobb. Innan du gör det, så kan det vara klokt att tänka till lite först…

Tre viktiga frågor att ställa dig själv:

  • Vad är det som motiverar dig i ditt nuvarande jobb?
  • Vad vill du göra mer av som du inte får utlopp för i dagsläget?
  • Hur kan du få göra mer av det – utan att byta arbetsgivare?

Missförstå mig rätt. Ibland är det klokt att byta jobb – och önskvärt för alla inblandade. Att hitta rätt plats och rätt sammanhang betyder mycket.

Men att byta för bytandet skull kanske gör att du efter ett år känner samma sak igen.
Så, innan du slänger iväg ditt CV till den där rekryteringsfirman, fundera på vad du kan göra – just nu – för att få mer av detta.

Kanske kräver det att du är supertydlig mot din chef på ett sätt som får dig att svettas bara du tänker tanken. Eller att du tar dig an ett nytt ansvarsområde som får fjärilar att dansa flamenco i din mage.

Det kan leda till att du utmanar dig själv, kommer till nya insikter, växer och vågar stå på dig mer.
Att hoppas på att någon annan, någon annanstans kommer ge dig det du behöver, önskar och vill ha, utan att du är tydlig med vad du vill kanske fungerar. Sannolikheten är dock högre att du får göra mer av det du önskar om du också uttrycker det.

Slutsatsen kanske ändå blir densamma – att du slutar för att hitta en annan plats där du får mer av det du vill ha. Men om du gör den resan vet du också i större utsträckning vad du letar efter. Konstigt nog brukar det också leda till att man hittar rätt i större utsträckning när man vet vad man letar efter.

Det kan också leda till att du hittar en annan roll eller ett spännande uppdrag i din befintliga organisation som också öppnar helt nya dörrar på sikt. Du kanske upptäcker ett nytt sätt att förhålla dig till jobbet, som gör att du, trots att du egentligen har samma uppgifter, gör det på ett sätt som ger utlopp för det du tycker är roligt.

Så – ska du hoppas på det bästa eller göra det du kan för att få mer passion i ditt yrkesliv? Valet är ditt…

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: