Hjärnkraft, livskraft och effektivitet

Enligt en artikel i DN Debatt 2011-04-14 har regeringen nu lagt fram ett förslag på förändringar av den omdebatterade sjukförsäkringsreformen efter protester från bland andra Svenska kyrkan.
Kritiken har handlat om sjukförsäkringsreformens effekter för enskilda individer och familjer och nu vill alliansen bland annat öka möjligheterna till individuella bedömningar vid den bortre tidsgränsen.

En stor del av dagens sjukskrivningar är relaterade till stress och överbelastning. Arbetslivet och samhället snurrar i allt högre takt och kraven på effektivitet, tillgänglighet och flexibilitet är höga. Många människor befinner sig under konstant stress och press, och kämpar för att hinna med yrkesliv och privatliv.

När det gäller att hantera stress tillhandahålls en mängd kurser och litteratur på temat. Hur ska vi hinna mer på kortare tid? Hur ska vi göra för att anpassa oss till de krav som livet ställer på oss? Checklistor och planeringssystem samt olika sätt att hantera stressymptom med avslappningsmetoder, motion, andningstekniker mm är vanliga inslag i utbudet.

Men, negativ, långvarig stress är ett symptom på att en människa befinner sig i en livs- och yrkessituation som inte är hållbar. I stället för att försöka hantera stressymptomen och anpassa oss, kanske vi borde ta tag i det som är orsakerna till stressen och hur vi egentligen prioriterar och formar våra liv.

Kursen Hållbart fokus med stressbalans på Framfot är i första hand ingen stresshanteringskurs, det är också en livshanteringskurs, där vi utgår från varje människas förmåga att ta makten över sitt liv och sätta sig vid rodret.

Effektivitet handlar inte om att göra fler saker rätt, utan att göra fler rätt saker.

Att klargöra vilka inre orsaker som finns till min stress eller ineffektivitet och hur jag påverka det.  Vad är viktigt för mig? Hur kommer mina styrkor bäst till sin rätt? Vilka mål och vilka prioriteringar har jag i det stora och det lilla? Hur kan jag påverka mina tankar och mitt förhållningssätt till de vardagssituationer jag befinner mig i som skapar stress eller ineffektivitet?

Det är först när vi lyfter blicken och sätter oss vid rodret, som vi kan skapa verkliga förändringar och först när vi vet vart vi ska och varför, kan vi börja skapa effektiva rutiner, prioritera i vardagen och fokusera på rätt saker.

På vår kurs i personlig effektivitet; Hållbart fokus med stressbalans, fokuserar vi på just detta, och det har visat sig ge god effekt för våra kursdeltagare.

Vill du som chef eller medarbetare bli bra på att göra medvetna val, kunna använda din inre kompass i vassa lägen och fokusera med en egen inre motivation? Välkommen till Framfot!

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: