fbpx

Hur tänker du möta generationsväxlingen?

För första gången i modern tid är det färre som tillträder arbetsmarknaden än som lämnar den.

De närmaste 15 åren kommer 1,5 miljoner människor att lämna den svenska arbetsmarknaden. Generationerna som tar över har en annan syn på arbete, ledarskap och karriär vilket erbjuder utmaningar för många organisationer.

I en nyligen utförd enkät har 192 västsvenska företag och offentliga organisationer tillfrågats hur väl förberedda de är inför den pågående generationsväxlingen på arbetsmarknaden. Undersökningen är utförd av Handels Consulting i Göteborg. I undersökningen framkommer statistik på att bara runt 80 procent av de tillfrågade företagen vidtagit åtgärder för att attrahera och behålla unga människor.

Enligt min uppfattning är det självklart att generationsväxlingen kommer innebära större konkurrens om den ”nya arbetskraften” – men jag efterlyser ett fokus på hur erfarenhet och ackumulerad kompetens ska tas tillvara och överföras till 80- och 90-talisterna.  De företag som även attraherar 50+ – are att stanna ch utveckla(s) i stället för att föröka göra sig av med dem kommer att vinna! En balansakt som kommer att ge utdelning!

Hur tänker du?

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: