fbpx

Intervju med prisvinnande krögare som gästar Framfots husrestaurang

Framfots husrestaurang gästas av välrenommerade 50 Kvadrat Visby som precis vunnit White Guides pris för Bästa Fyrfota Gastronomi. Jag tog tillfället i akt att intervjua Fredrik Malmstedt, restaurangens krögare och delägare.

Fredrik Malmstedt

Stort grattis Fredrik! Vad är hemligheten?

”Tack! Vi strävar alltid efter att leverera det bästa möjliga och aldrig tumma på kvalitén och alltid vara stolta över det som vi levererar. Vi har ett driv att hela tiden kunna göra det vi gör ännu bättre och skruva på fininställningarna för att allt ska bli lite bättre. Många företag tittar på vad kan jag göra för att spara pengar. Vi tittar på vad vi kan göra för att bli bättre. Blir vi bättre och det kostar några kronor extra, ser vi att det finns kunder som kan betala det.”

Det går bra för er. Ni har vunnit pris hos White Guide och huserar också årets unga kock. Vad är dina bästa tips som ledare och företagare?

”Tummar man aldrig på kvaliteten så behöver man inte vara rädd för att ta betalt. Om någon säger att det var dyrt är det negativt. Men något som kostar mycket pengar kan vara prisvärt för de som förstår att uppskatta det. Jag tror de flesta uppskattar både god mat och bra service. Det kommer alltid finnas en marknad för de som uppskattar kvalitet.

Vi jobbar med personal som gör något de tycker är roligt och försöker motivera och utveckla personalen. Sedan arbetar vi hela tiden med att förbättra oss och leverera något som vi själva skulle vilja ha.

En annan viktig sak är att ha samma vision. Min vision är att jobba uteslutande med Svenskt kött. Det är något jag brinner för och försöker föra ut. För att förtydliga: vi fick pris för Sveriges bästa fyrfota restaurang. Det finns många köttrestauranger som är väldigt bra. Det vi försöker förmedla är kunskap och det vi kan utifrån ett närhetsperspektiv. För den som köper billigast tänkbara är det svårt att åka till Brasilien för att titta hur kon har det. Vi handlar vårt kött från Ejmunds på Gotland, då kan vi åka ut till gården och se hur djuren har det. Närproducerat är också något som ligger i tiden och som blir allt viktigare.”

Du har själv gått kurs hos oss – hur var det?

”Jättebra, jag lärde mig väldigt mycket bra relaterat till att hantera stress på ett bättre sätt. I den miljön jag arbetar hade jag mycket nytta av att gå den kursen hos er. Kanon!”

För dig som vill uppleva 50 kvadrat Visby så gästspelar de kvällstid på restaurang Björk inhuserat i Marriot hotell i Stockholm den 27 och 28 mars. De som går på kurs hos Framfot får ett hotellerbjudande för boende på Marriot. Ska du gå på kurs dessa dagar eller har vägarna förbi då rekommenderar vi absolut en sväng förbi restaurang Björk.

Relaterade länkar
Restaurang 50 kvadrat Visby
Marriot/Björk
Ejmunds gård skriver om 50 kvadrat

Aktuella kurser när 50 kvadrat gästspelar;
Försäljning Nivå 1, 26-27 maj
Effektiv kommunikation, 26-27 maj

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: