Retorik för effektiva möten och dynamiskt samspel på jobbet!

Bokar du ständigt in nya möten, hamnar i nya diskussioner, utför tuffa förhandlingar, håller i presentationer, medarbetarsamtal och lönesamtal? Frågan är hur skapar du effektiva diskussioner, möten och samspel på jobbet? I dagens arbetsliv så hamnar vi i olika situationer där vår förmåga att effektivt kommunicera eller förhandla kan vara avgörande för resultatet. Jag anser att i vårt arbetsliv behöver vi stärka och effektivisera vår kommunikativa förmåga. Det hjälper även chefer att öka samarbetet och bygga sina team för att snabbare nå resultat.

• Öka samarbetet med effektiv kommunikation

Aristoteles var en av de första att tala om retorikens kraft i samspelet mellan människor. Nu handlar det om att utrymmet på arbetsplatserna för samtal minskar eftersom trycket på effektiviteten ständigt ökar. På kort tid behöver du, jag och andra bygga tillit till varandra eftersom många arbetsuppgifter ska lösas inom en projektgrupp som oftast består av nya medlemmar. Finns det inte tillit finns det oftast ingen effektiv kommunikation vilket leder till missförstånd och det gör det svårare att nå mål. Ett sätt är att ta hjälp av retoriken för att skapa ömsesidig tillit och effektiv kommunikation.

• Skapa tillit för effektivt samarbete

Det handlar om att kunna hantera samspel och kommunikation på företag, ska våra företag nå mål behöver vi sätta spelregler för samarbete och kommunikation. Jag uppmanar till att hitta redskap och metoder inom retoriken för att komma vidare i grupprocessen.

Retorik är ett användbart instrument för att med struktur nå sina mål. Vi kan med retorik både förändra och öppna upp för samspel genom att skapa tillit eller pistis som är den retoriska termen. Vi människor använder oss av språket för att upptäcka världen både på arbetet och privat. Här har vi ett effektivt verktyg att både analysera, övertyga eller beröra med. Lyckas du med din retorik kan du få den som lyssnar på dig att göra förändringar. Stora som små.

• Analysera, berör och övertyga med hjälp av retorik

Retorik upplevs ofta som ett väldigt effektivt verktyg, nyckeln ligger i att hitta en struktur i kommunikationen för att kunna samarbeta och tillsammans nå mål. Vi behöver använda oss av retoriska hjälpmedel för att ha en struktur i alla typer av professionella samtal,

Lycka till med din retorik

Prenumerera på framgångsmagasinet Mallar

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Webbinarium

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: