Kick off med jobbet – 7 tips för att lyckas

Visst är det skönt att hitta den där känslan när man bara kavlar upp ärmarna och kör? Här hittar du 7 tips om hur du undviker de vanligaste fallgroparna och gör höstens kickoff med jobbet till en rolig och lönsam personalaktivitet.

Händer i high five mot himlen

Dags att planera kickoff? Kul! Med bra förberedelser har du möjlighet att skapa en aktivitet som är rolig och givande för både medarbetarna och er verksamhet.

offert

Vad är kickoff?

Med kickoff menar vi en aktivitet som ofta genomförs i början av en ny termin eller säsong, i uppstarten av ett nytt projekt eller som en nystart av någon annan anledning. En kickoff är helt enkelt en gemensam avspark med fokus på att bygga och trygga teamet, för att sätta bra styrfart framåt.

Tips inför nästa personalaktivitet

Rätt planerad blir din nästa kickoff dessutom en riktigt bra investering som lönar sig länge.

Visst är det roligt att bjuda personalen på härliga upplevelser, och vi är övertygade om vikten av att fira framgångar (och försök till framgång!). Känner du att du vill ta med teamet på en runda i bowlinghallen ”punkt slut” – kör i vind. Men det finns också många vinster med att regelbundet planera aktiviteter som har ett djupare syfte än att bara ha kul. Starkare team och högre motivation är några av fördelarna du kan plocka, genom att göra kickoffen till mer än ett trevligt tillfälle där ni dricker kalla drycker tillsammans.

Kickoff med jobbet: de bästa tipsen

Framfots Daniel Lindberg har erfarenhet av mer än 1500 teamutvecklingsinsatser och bjuder här på sina bästa knep för att skapa en riktigt lyckad – och lönsam – kickoff med jobbet.

1. Tänk igenom mål och syfte

Vilka behov har ni nu (och i framtiden) som den här aktiviteten kan bidra till? Vad ska det leda till? Vad vill ni ha ut av att göra en teamövning mer än bara ha roligt tillsammans? Kanske är det extra viktigt att stärka era respektive team just nu, eller mer prioriterat att öppna upp för samarbete och problemlösning mellan olika grupperingar? Försök hitta en röd tråd. Om det exempelvis är kommunikation ni behöver jobba med, försök ha det som fokus i alla delar som ingår.

2. Bygg in lära känna-moment

Den delen är oerhört viktig för att få större förståelse för varandras styrkor och olikheter och kunna skapa ett ännu bättre samarbete i vardagen, med färre konflikter och mer arbetsglädje. Ett förslag är att ni gör en kommunikations- eller motivationsanalys med en professionell partner.

3. Miljöombyte för nya perspektiv

Hitta en annorlunda miljö utanför er vanliga arbetsplats för att ladda batterierna tillsammans och få närmre till nya perspektiv.

4. Visionera tillsammans

Nyttja tiden ni har ihop till att fokusera på framtiden. Att påminna om er gemensamma vision och era mål är alltid viktigt och relevant. Tydliggör – eller skapa – en gemensam bild av var ni är och vart ni är på väg – för specifika projekt, avdelningar eller hela organisationen.

5. Gå utanför boxen och skapa minnen

Har du själv något tydligt minne från en konferens, personalaktivitet eller kickoff? Sällan minns vi i detalj vad det snackades om runt konferensbordet – det är snarare de saker som avviker lite som vi kommer ihåg. Fundera på vad ni kan göra lite annorlunda, för att stärka era band. Företagsspelet är till exempel en populär aktivitet som tränar er i kommunikation och förändringsarbete – samtidigt som ni har roligt tillsammans.

6. Ha en tydlig och lagom lång agenda

Börjar listan på vad ni vill ska hända bli för lång – skala ner. Det är lätt att fastna i att ”passa på att informera” om både ditt och datt, när ni nu äntligen är samlade. Men vi orkar inte ta in för många saker på samma gång. Största effekt i form av engagemang och motivation, det får vi av att kavla upp ärmarna och göra – gärna tillsammans! (Det är något vi själva nyttjar under våra utbildningar, där deltagarna alltid jobbar praktiskt med det vi lär oss). Så i stället för att under ett långpass informera om företagets nya värdegrund: låt medarbetarna bryta ner den och göra den praktisk. Vill du ha hjälp med genomförandet? Kontakta oss!

offert

7. Jämför olika leverantörer

På tal om att ta hjälp: jämför olika leverantörer. En bra helhetsleverantör hjälper er att forma ett upplägg utifrån vad ni vill uppnå, och inte bara leverera ett block som är ristat i sten. Ställ frågor till de leverantörer du funderar på att jobba med och skaffa så mycket information du kan om hur ni kan göra det här bra.

Vi hjälper gärna till med att forma er nästa kickoff. Klicka på offertknappen här nedanför så hör vi av oss för ett kostnadsfritt samtal där vi tillsammans gör en analys av vad som vore ett lämpligt upplägg för att nå era mål.

Stort lycka till!

FLER LÄSTIPS:

Så lyckas ni bäst med kompetensutvecklingen

8 ledarbeteenden som bygger tillit och mindre stress

Viktigaste faktorn för effektiva team – så skapar du psykologisk trygghet

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: