fbpx

Så får du till en lyckad kick off

Visst är det skönt att hitta den där känslan när man bara kavlar upp ärmarna och kör?

Därför bjuder vi på tips för hur du skapar en riktigt lyckad kick-off från Daniel Lindberg på Framfot, som har erfarenhet från mer än 1500 teamutvecklingsinsatser

 1. Det viktigaste är att tänka igenom vad målet och syftet är. Vad ska det leda till? Vad vill ni ha ut av att göra en teamövning mer än bara ha roligt tillsammans? Försök hitta en röd tråd. Om det exempelvis är kommunikationen ni behöver jobba med, så försök ha det som fokus i alla de delar ni gör.
 2. Bygg in saker i insatsen för att folk ska lära känna varandra. Den delen är oerhört viktig för att få en förstålse för varandras styrkor och olikheter och kunna skapa ett ännu bättre samarbete i vardagen.
 3. Hitta en annorlunda miljö utanför arbetet för att ladda batterierna tillsammans och en plats för nya perspektiv.
 4. Tydliggör – eller skapa – en gemensam bild av var ni är och vart ni är på väg inför framtiden – för projekt, avdelningen eller hela organisationen.
 5. Se hur ni kan skapa ett minne tillsammans. Det behöver inte alltid vara det traditionella formatet med bordssittningar utan bara att göra saker i en annorlunda miljö tillsammans stärker era band till varandra.
 6. Ha en tydlig agenda. Börjar listan på vad ni vill ska hända bli för lång – skala ner. Powerpoint och information kan vara bra men tänk på att mer än 2-12minuter orkar man inte lyssna och ta in. Och ni vill väl inte heller ha får som bara slevar i sig soppan utan personer som är engagerade och delaktiga? Då kan man tänkta till lite kring hur man skapar såna element i insatsen som inte bara handlar om att ta emot, utan också innebär att deltagarna får kavla upp ärmarna och göra – tillsammans!
 7. Jämför olika leverantörer och se hur de kan hjälpa er skapa en insats utifrån vad ni vill uppnå.
  En bra helhetsleverantör ska också kunna hjälpa er med hur ni gör detta på bästa sätt och inte bara leverera ett block som är ristat i sten.
  Fråga leverantören så mycket ni kan, det är ju det de jobbar med. Sug ur så mycket information som möjligt kring hur ni gör det bra. De gör det här hela dagarna och kan komma med bra tips och råd.

Stort lycka till!

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert
Relaterade utbildningar

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: