Smidigare förändringsarbete

En återkommande utmaning när det kommer till förändring är att få människor med sig på tåget. Det är lätt hänt att lägga mest kraft på de som låter mest, vilket ofta tenderar att vara de som är störst motståndare. Det kan innebära att man lägger massor av tid och kraft på att övertyga personer som har mycket svårt att acceptera förändringar. Då är det bättre att lägga fokus på de som fungerar som förebilder inom organisationen, är mer öppna för förändring och som andra följer.

För att prioritera vilka ni ska lägga fokus på kan denna bild vara till hjälp.

 

1. Huvudgrupp för att få engagemang – dessa är viktigast
2. Följer alltid grupp 1
3. Följer alltid grupp 2 – de i grupp 3 o 4 blir de allra bästa ambassadörerna när de väl har övertygats om att förändringen är bra. Därför kan det vara lönsamt att parallellt börja sälja in idéer om förändring till dessa som ju behöver lite mer tid på sig.
4. Följer motvilligt grupp 3
5. Följer allt som är nytt/annorlunda – så de behöver du knappast övertyga
6. Är alltid en plåga – så dessa kan du strunta i

Kontakta mig

Är du intresserad av att veta mer om våra utbildningar, våra konsulttjänster eller om företaget är du varmt välkommen med din förfrågan. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Beställ Utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.

Prenumerera på våra tips för framgång

Ligg steget före med praktiska tips du har direkt nytta av i din vardag.

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.

Seminarium: Från duktiga specialister till närvarande ledare

Vi bjuder på konkreta verktyg för ett modigare ledarskap. Frukostseminarium i Stockholm, Malmö och Göteborg.