fbpx

Tänk! OM! Tänk! NYTT!

Tänk NYTT!  Tänk OM! 

Jag har bytt jobb! Jag har börjat om. På nytt. Det är underbart!

Känslan varvas med träningsvärk från topp till tå och bubblande motivation! Kunde ingen talat om för mig att det skulle vara en sådan kraftansträngning?  Men det är värt det, många gånger om.

Vår (lata) hjärna strävar efter att spara energi, genom att behålla rutiner och mönster den känner igen. Sett ur ett neurologiskt perspektiv reagerar vi alla universellt likadant på förändringar:  Vi försöker undvika dem. Hjärnan arbetar efter minsta-motståndets-lag; den älskar kontinuitet, igenkännbarhet och  förutsägbarhet.

Vid förändringar kämpar vi alltså mot vår egen kropps grundinställning! Att förändra, att tänka om, att göra nytt kräver vår fulla vakenhet och koncentration. Det innebär att vår perception ständigt går på högvarv. Det är en enorm kraftansträngning.

Vad är det då som gör att vi orkar kämpa oss igenom förändringar? Att byta jobb, att flytta, att utveckla sig själv, att förändra sätt att göra och tänka. Jo, vi har ju den alldeles unika förmågan till självreflektion. Vi kan, som enda art på jorden, föreställa oss något som inte finns. Vi kan visionera, vi kan önska, vi kan visualisera, vi kan planera hur vi vill ha det. Dessutom kan vi, med vår kreativitet och problemlösningsförmåga, hitta vägar fram mot visionen. Vi kan alltså skapa förutsättningar för att nå våra mål! Detta skapar en känsla av lust, vilja, iver. Motivation. Ni vet den känslan, va?

Hjärnan är inte bara lat. Den är också ekonomiskt lagd. När vi skapar dessa mål och genererar en bubblande känsla av motivation och lust känner hjärnan lukten av vinst! ”Ahaa! Jag har något att vinna på att förändra mitt invanda mönster. Jag är på!”, säger hjärnan. Och vips har man övertalat hjärnan att vara med på spåret mot målet. Trots att det är en kraftansträngning. För man vinner något på det! Det finns en positiv effekt!

Så, visst kräver det mycket att tänka nytt. Att göra nytt. Att tänka om. Det är som träningsvärk i varenda sinne, i varenda muskel, i varenda tanke. Men ni vet hur det är med träningsvärk, det känns bra! Man vet att de onda musklerna kommer att vara starkare i morgon. Man nästan njuter av träningsvärken ibland.  Det är som min son, som är glad över att han har växtvärk. Han vet att det innebär att han växer och blir större.

Alla utbildningar på Framfot syftar till att öka deltagarnas självinsikt, utveckla den kommunikativa förmågan och skapa en beteendeförändring. Det är ambitiösa mål som kräver modiga och motiverade delatagare. Som vill glädjas åt lite växtvärk.

Jag hade den STORA förmånen att hålla kursen ”Hållbart fokus med stressbalans” i måndags och tisdags Deltagarna var  just en sådan samling helt underbara, modiga människor som sannerligen jobbade med att tänka om och tänka nytt.  Med träningsvärk. Och växtvärk. Och bubblande motivation!

Det krävs kraft att tänka om! Hållbart fokus med stressbalans! Och det är värt det!

/Eva,
utbildare på Framfot

 

Utbildarpresentation Eva Lindvik 

Eva är utbildad socionom, coach och samtalsterapeut. Hon har fördjupat sig inom
konflikthantering och medling samt beteendeförändringar på individ- och
organisationsnivå.

Sagt om Eva som utbildare:

”Eva gjorde det jättebra, både i metodik och framförande. Bra med exempel, metaforer
och dramatiseringar, gör att alla sinnen påverkas och kunskapen sitter bättre

”En pärla till kursledare! Mycket bra metodik – kompetent, pedagogisk, lyhörd!”

”Hon gör komplicerade saker enkla att ta till sig. Det känns både lätt och kul!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: