fbpx

Vi vill ha ”quick fix” och enkla verktyg!

”QUICK FIX. I ett samhälle där det nya premieras och tålamodet reduceras riskerar vi att förvandlas till missbrukare. ”Vi söker hela tiden nya förströelser. Allt för att slippa ha tråkigt, allt för att slippa tänka,” menar filosofen Lars Svendsen.”

(artikel ur SvD 20131028)

 

Slippa tänka, slippa reflektera…?

 

Hur påverkar din livsstil dig – privat och på jobbet? Hur har du det med tålamod, långsiktighet och uthållighet? Har du en god allmänbildning i ryggen vid beslutsfattande?
Kan och orkar du sätta dig in i den komplexitet som vår omvärld erbjuder? Eller grundar du dina viktiga beslut på en snuttifierad, snäv och tämligen historielös kunskap om tillvaron?

Hur skall du kunna veta – vadan och varthän – om du inte ser till att dagligen reflektera, se dig omkring, lyssna, ta in, ställa frågor och faktiskt vara intresserad av svaren?

Det är naturligtvis inte enkelt, men det handlar om att ha mod att stanna upp, mod att gå mot strömmen och inte bara flyta med. Mod att säga nej och dessutom sätta upp en spegel och våga se sig själv – djupt in i ögonen.

Du som skall ha svar på allt, vara målfokuserad, kvalitetssäkra och dessutom ge din omgivning konstruktiv feedback. Komma ihåg mjölk och toapapper på vägen hem, samt hämta på dagis. Ett pass på gymmet, fixa mat, tv och så kanske ett ”annat pass” i sängen. Sova och sen upp igen…

 

Hur vet du att du är på rätt väg?

 

Jag brukar samtala med mina kursdeltagare om deras förväntningar, t.ex gällande allehanda ”verktyg”. Verktyg som skall lösa det mesta och helst till ett minimum av ansträngning. Visst finns det ett och annat som kan vara bra, men det viktigaste verktyget, alla kategorier, är du själv och din reflektion. Ensam på kammaren och tillsammans med andra.

Jag vill påstå att det idag är avgörande, att ha förmågan till distans och ett kontemplativt förhållningssätt. Hur skall vi annars veta att vi är på rätt väg? Likaså att kunna vara effektiva, nytänkande och faktiskt göra rätt saker.

 

Du är dina möten, du är dina beslut och du är din framtid!

 

Välkomna till Framfot!
Stefan de Blanche, utbildare

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: