fbpx

En algoritm för medmänskligt ledarskap

Hur står det egentligen till med humöret hos våra världsledare? Det kan du nu få en hint om via en algoritm som uppskattar nivåerna av empati i världen, genom att analysera hur ett antal utvalda ledare beter sig på nätet. I realtid.

Framfot empatiskt ledarskap

Konsten att mäta känslor

Hur mäter man empati? Det har forskare vid Raoul Wallenberg Academy grävt i. Dessutom har de tagit fram en algoritm som mäter världshumöret. Det digitala verktyget analyserar världsledarnas snack på nätet och drar utifrån det slutsatser kring deras känslor och mående. Via en länk kan du i realtid gå in och kolla hur det står till med empatin i världen, just nu.

Ett digital experiment för mer empatiskt ledarskap

För att uppmärksamma årsdagen för Raoul Wallenbergs försvinnande, lanserade Raoul Wallenberg Academy ett digitalt experiment den 17 januari. Syftet är att skapa förutsättningar för bättre och mer empatiskt ledarskap, i hela världen, både online och ”irl”.

Sedan januari har algoritmen jobbat med att analysera tweets från över 300 utvalda personer med globalt inflytande. Zlatan Ibrahimovic är en av dem, liksom Donald Trump och Michelle Obama.

Vill du jobba mer med din empatiska sida och bli ännu mer framgångsrik som ledare? Kolla in vår utbildning Certifierad ledare som ger dig det du behöver för att lyckas.

 

Här kan du se hur det står till med världshumöret.

Och på forskning.se kan du läsa mer om experimentet.

Prenumerera på framgångsmagasinet Begär offert

Kontakta oss

Har du några frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi återkommer så fort som möjligt.

Skickar
Formulär
När du fyller i din e-postadress samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt vår integritetspolicy.

Tack!

Vi återkommer till dig så snabbt vi kan.

Kostnadsfria seminarier

Frukost och nya perspektiv ingår. Välkommen!

Alla utbildningar

Våra kunder

Sök på Framfot

Ange din sökning nedan: