En algoritm för medmänskligt ledarskap

Hur står det egentligen till med humöret hos våra världsledare? Det kan du nu få en hint om via en algoritm som uppskattar nivåerna av empati i världen, genom att analysera hur ett antal utvalda ledare beter sig på nätet. I realtid.

Framfot empatiskt ledarskap

Konsten att mäta känslor

Hur mäter man empati? Det har forskare vid Raoul Wallenberg Academy grävt i. Dessutom har de tagit fram en algoritm som mäter världshumöret. Det digitala verktyget analyserar världsledarnas snack på nätet och drar utifrån det slutsatser kring deras känslor och mående. Via en länk kan du i realtid gå in och kolla hur det står till med empatin i världen, just nu.

Ett digital experiment för mer empatiskt ledarskap

För att uppmärksamma årsdagen för Raoul Wallenbergs försvinnande, lanserade Raoul Wallenberg Academy ett digitalt experiment den 17 januari. Syftet är att skapa förutsättningar för bättre och mer empatiskt ledarskap, i hela världen, både online och ”irl”.

Sedan januari har algoritmen jobbat med att analysera tweets från över 300 utvalda personer med globalt inflytande. Zlatan Ibrahimovic är en av dem, liksom Donald Trump och Michelle Obama.

Vill du jobba mer med din empatiska sida och bli ännu mer framgångsrik som ledare? Kolla in vår utbildning Certifierad ledare som ger dig det du behöver för att lyckas.

 

Här kan du se hur det står till med världshumöret.

Och på forskning.se kan du läsa mer om experimentet.

Lär dig hemligheten bakom ett välfungerande ledarskap

Beställ vår rapport kring ett välfungerande ledarskap. Du får del av rapporten, analysen, våra slutsatser, vad det innebär konkret och vilka lärpunkter du kan dra av detta som du har nytta av i din roll och i er organisation. Fyll i formuläret för att ta del av rapporten.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Beställ vår utbildningskatalog!

Vilket är ditt nästa steg? Vi bjuder på verktygslåda för kompetensinventering i katalogen som ger dig svaret. Den hjälper dig förankra din utveckling hos din chef.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Beställ Utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.

Prenumerera på våra tips för framgång

Ligg steget före med praktiska tips du har direkt nytta av i din vardag.

Seminarium: Från duktiga specialister till närvarande ledare

Vi bjuder på konkreta verktyg för ett modigare ledarskap. Frukostseminarium i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Frukostseminarium: Varför gör de inte som jag säger?

Kostnadsfritt seminarium om ledarskap – i Stockholm, Malmö och Göteborg. Boka din plats idag!