Liten utbildning: bli bäst på feedback (VIDEO)

3 tips för att bli bäst på feedback

Feedback 440x300px

I videon bjuder vi på 3 tips för att du ska bli bäst på feedback. Varför vi gör det kan du läsa vidare om i artikeln.

Lär dig mer om ledarskap och kommunikation i vår kompletta utbildning Certifierad Ledare. Läs mer och boka HÄR.

Chefer ger mindre feedback än vad de tror

Chefer ger mindre feedback än vad de tror. Det visar bland annat en omfattande forskningsstudie gjord av ledarskapsforskare vid Kungliga Tekniska Högskolan. I studien har ett gäng ledarskapsforskare följt över 400 ledare ur olika branscher, och konstaterat att det finns stor skillnad mellan hur mycket av sin arbetstid cheferna tror att de lägger på feedback, och hur mycket tid de i själva verket lägger. Därför bjuder vi i videon på 3 tips för dig som är chef och vill bli bättre på att ge feedback.

Vill du få chans att analysera och utveckla ditt ledarskap? Boka vår utbildning Certifierad Ledare.

Varför ge feedback?

Det finns många anledningar till varför du ska ge mer positiv feedback. Till exempel att:

  • Medarbetarna trivs och presterar bättre

Att du som chef ger positiv feedback till dina medarbetare är jätteviktigt för att de ska trivas och engagera sig i jobbet. Det visar flera studier – bland annat en från University of Akron. Organisationer med mer engagerade medarbetare är inte bara trevligare att jobba i – de är också mer lönsamma. Win win!

  • Ovanor blir till goda vanor

Positiv feedback på beteenden du vill se mer av fungerar mycket bättre som förändringsagent än negativ återkoppling som kritik och straff. Alltså: ge snabb återkoppling och beröm till andra för deras goda insats, utveckling och resultat. Det kommer leda till att de bättre vanorna tar större plats – och eventuella ovanor försvinner nästan som av sig själva.

  • Ni utvecklas tillsammans

När ni ger och tar emot feedback på smarta sätt skapar ni en arbetsmiljö där ni hjälps åt att lyfta varandra och utvecklas tillsammans i en positiv, uppåtgående spiral.

3 tips: Bli bäst på feedback

Hur blir man bäst på feedback, då? Som med allt annat behöver du träna. Både på att ge feedback och på att ta emot den. Det får du chans att göra i till exempel vår utbildning Certifierad ledare (Läs mer här!). Du kan också se vår video och öva på det Erik säger där.

Lycka till!

PS. Konstruktiv kritik har också sin plats

Vi förespråkar mer positiv feedback och att lyfta varandra. Men trots det finns förstås tillfällen när det är fullt befogat att framföra konstruktiv kritik till dina medarbetare (och till din chef!). Ett bra verktyg för det går vi igenom i nästa video, om giraffspråket. Prenumerera på vårt nyhetsbrev – där delar vi en gång i månaden med oss av den senaste forskningen och våra bästa tips för att du ska lyckas i din yrkesroll.

Lär dig hemligheten bakom ett välfungerande ledarskap

Beställ vår rapport kring ett välfungerande ledarskap. Du får del av rapporten, analysen, våra slutsatser, vad det innebär konkret och vilka lärpunkter du kan dra av detta som du har nytta av i din roll och i er organisation. Fyll i formuläret för att ta del av rapporten.

Jag godkänner Framfots integritetspolicy. En gång i månaden får du vårt nyhetsbrev som hjälper dig nå framgång i din yrkesroll. Du kan självklart avregistrera dig när du vill.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter, erbjudanden, kunskap och tips för framgång från Framfot genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Seminarium: Från duktiga specialister till närvarande ledare

Vi bjuder på konkreta verktyg för ett modigare ledarskap. Frukostseminarium i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Frukostseminarium: Varför gör de inte som jag säger?

Kostnadsfritt seminarium om ledarskap – i Stockholm, Malmö och Göteborg. Boka din plats idag!

Utbildning för framgång

Framfot erbjuder praktiska och behovsanpassade utbildningar inom ledarskap, sälj, marknadsföring, kommunikation och HR. Läs mer om våra kurser via nedanstående länkar.

Beställ Utbildningskatalog

Inspiration & information om vårt utbud i tryckt format. Beställ vår utbildningskatalog bekvämt hem till brevlådan.